”Viikonlopun peleistä jäi pa..a maku suuhun”

Alkanut viikko on viimeinen ennen Mestiksen joulutaukoa. Viikon aikana TUTO kohtaa kotikaukalossa Espoo Unitedin ja Peliitat sekä vieraissa LeKin.

Voitosta pettymykseen

TUTO aloitti viime viikkonsa loistavasti, napaten arvokkaan taisteluvoiton Vantaalta, joka on tunnettu hankalana vieraspelipaikkana. 3-4 voittoon päättyneen ottelun ratkaisijaksi nousi kaksi maalia iskenyt TUTO-ikoni Aki Keinänen. Tiistain ottelussa nähtiin myös Ilveksestä lainatun Markus Ruusun debyytti TUTOn maalinsuulla.

Voitonhuumasta ei kuitenkaan ehditty kauaa nauttia, sillä viikonlopun Etelä-Karjalaan suuntautuneelta kahden ottelun vieraskiertueelta käteen jäi vain yksi piste.

Perjantaina joukkue kärsi kirvelevän 4-3 jatkoaikatappion hallitsevan Mestis-mestari SaPKon vieraana, ja lauantaina sarjanousija Ketterä kuritti TUTOa lukemin 3-2. Viikonloppu jättikin huonon maun TUTO-puolustaja Matias Haarasen suuhun.

”Vantaalla oli hyvä peli, mutta viikonlopusta jäi kyllä paska maku suuhun.”


Aki Keinänen ratkaisi tiistain ottelun kahdella maalillaan

Tuttuakin tutumpi Espoo

Viikon avaavassa keskiviikon kotiottelussa TUTO saa vastaansa alkukauden aikana tutuksi tulleen Espoo Unitedin. 23 ottelua pelanneelle TUTOlle kyseessä on jo kauden viides kohtaaminen espoolaisjoukkueen kanssa. Aiemmasta neljästä kamppailusta yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat päättyneet yhden maalin erolla, ja kahdesti ratkaisua on jouduttu hakemaan voittolaukauskilpailusta saakka. Haaranen odottaa, että tasainen trendi tulee jatkumaan myös keskiviikkona.

”Eiköhän sieltä tule tasaväkinen peli, niin kuin edellisistäkin kohtaamisista. Nyt meidän pitää vain pystyä hoitamaan se voitto kotiin.”

Espoolaisjoukkueen kiinnostavuutta lisäävät muun muassa viime kaudella TUTOa edustaneet Aleksi Rutanen ja Joonas Toivanen sekä yli 700 Liigaottelun konkari Kim Hirschovits, joka palasi hiljattain joukkueen vahvuuteen yli vuoden kestäneen sairasloman jälkeen. 

Edullisemmat ennakkoliput keskiviikon jännitysnäytelmään voit hankkia TÄSTÄ.


TUTO ja Espoo United kohtaavat kuluvalla kaudella peräti kuusi kertaa ennen vuodenvaihdetta. 

Moisio palaa Kupittaalle

Perjantaina TUTOn vieraaksi saapuu puolestaan Heinolan Peliitat. Joukkueet kohtasivat toisensa jo lokakuun revanssiviikonlopusta, josta TUTO korjasi mukaansa täydet kuusi pistettä. Sarjan hännille pudonnut heinolalaisjoukkue saapuu Kupittaalle äärimmäisen nälkäisenä, sillä jokainen piste on kultaakin kalliimpi Peliittojen pudotuspelijahdissa. Haaranen korostaakin Peliittojen äärimmäisen korkeaa työmoraalia.

”Peliitat on kovasti töitä tekevä joukkue, jonka lisäksi heillä on muutamia todella hyviä yksilöitä.”

Haarasen mainitsemista yksilöistä kirkkaimpina ovat tällä kaudella loistaneet kultakypärä Severi Lahtinen (8+15) sekä KooKoo-kasvatti Eetu Elo (8+12). Marli Areenan yleisön silmissä Peliittojen mielenkiintoisin pelaaja on kuitenkin todennäköisesti herra numero 55, eli kolmella edellisellä kaudella TUTOa edustanut Kalle Moisio.

Peliittojen kapteenina toimiva Moisio on aloittanut kautensa vahvasti, sillä kahdentoista pelatun ottelun jälkeen hänellä on kasassa jo tehot 6+3=9.

Moision paluu, perjantai-ilta ja arvokkaat sarjapisteet ovat yhtälö, jota ei kannata jättää väliin. Edullisemmat ennakkoliput otteluun voit hankkia TÄSTÄ


Kalle Moisio palaa Kupittaalle tällä kertaa vierasjoukkueen väreissä

Muuri nimeltä Heljanko

Kahden vierasottelun jälkeen TUTO matkaa lauantaina Lempäälään LeKin vieraaksi otteluun, joka on joukkueen viimeinen ennen Mestiksen joulutaukoa. Kuluvan kauden aikana TUTO on kohdannut komeasti kolmantena majailevan ”saukkoperheen” kahdesti, molempien otteluiden päättyessä vierasvoittoon. Vierasvoittojen trendiä pyritään jatkamaan myös lauantaina, mutta helppoa voiton nappaaminen ei tule olemaan. 

Siitä huolen tulee pitämään etenkin LeKin timanttinen maalivahtiosasto, jonka ovat kuluvalla kaudella muodostaneet Christian Heljanko ja Ukko-Pekka Luukkonen. Heljanko on kauden aikana nauttinut myös kansallisen tason huomiota, aloitettuaan Liiga-uransa Tapparan maalinsuulla sensaatiomaisesti kahdella nollapelillä. Silmiä hivelevän kauniista luistelutekniikastaan tunnetulla Haarasella on kuitenkin selvä visio siitä, miten LeKi kaatuu toistamiseen tällä kaudella.

”Vähän vielä tehokkuutta hyökkäyspäähän ja vahvuutta oman maalin edustalle.”

Lauantain ottelua voit seurata suorana Elisa Viihde Sportin, Fanseatin, Radio Cityn tai TUTOn tarjoaman Twitter-seurannan välityksellä.


Christian Heljanko on ollut kuluvalla kaudella timantinkovassa vireessä.

TEKSTI: Jyri Sulander
KUVAT: Shaun Duncan

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää