Vieraskiertueen päätteeksi komea voitto JYP-Akatemiasta

JYP-Akatemia – TUTO Hockey

2-4 (0-1, 2-2, 0-1)

Tilastot

TUTO Hockey antoi JYP-Akatemialle kylmää kyytiä ja nappasi voittonsa myötä vieraskiertueelta täydet pisteet. Jyväskylän miehet kaatuivat viihdyttävän pelin päätteeksi lukemin 2-4.

TUTO piti peliä alusta asti tiukasti hallussaan, kun JYP-Akatemia vielä yritti saada rytmistä kiinni.

”Meidän nuoret pakit joutui nyt sellaiseen testiin vahvojen Akatemian hyökkääjien kanssa. Hyvin hoitivat ruutunsa! Muutamia virheitä nähtiin, mutta oppia ikä kaikki”, virkkoo TUTOn päävalmentaja Miika Elomo vierasvoiton jälkeen.

Ottelun avauserässä maalitilin pääsi avaamaan TUTO-hyökkääjä Timi Lahtinen ansiokkaalla yksilösuorituksellaan, kun JYP-Akatemian puolustukseen ilmestyi kiekon mentävä aukko. Ensimmäinen erä päättyikin Lahtisen maalin myötä TUTOn johtaessa ottelua.

Peli käynnistyi kunnolla ottelun toisessa erässä. Alkuun Arttu Likola iski kiekkoa verkkoon saaden tuomaritkin hämilleen. Karolus Kaarlehto torjui ja sai painettua kiekon tiukasti tolppaan, mutta maaliksi kinkkinen tilanne lopulta tulkittiin. Varsinainen shokkitasoitus!

”Toisen erän alussa olisi pitänyt olla valmiimpia. Mikä kuitenkin positiivista, niin joukkueen ote ei herpaantunut”, kommentoi Elomo kotijoukkueen tasoitusmaalia.

Hetkeä myöhemmin Mika Hyvärinen painoi TUTOn takaisin johtoon. Luonnollisesti myös Aki Keinänen halusi mukaan maalipeliin ja iski varmalla laukauksellaan lätyn pussiin. Kahden maalin johdosta saatiin nauttia harmillisen lyhyt hetki. JYP-Akatemian Riku Sihvonen kuroi maalillaan eroa umpeen.

”Kyllä tässä erässä vauhtia oli. Ihan koko aikaa kummallakaan joukkueella ei homma ollut hanskassa. Kolmannessa erässä pelataan nöyrästi ja tehdään hirveästi duunia”, kommentoi Kristian Tuohilampi hikihaastattelussa toisen erän jälkeen.

Turkulaiset pitivät viimeisessä erässä huolta, ettei johtoasema päässyt horjumaan. Ensimmäistä kauttaan TUTOn riveissä pelaava Juho Virtanen sai kiekon verkkoon ja sinetöi ottelun loppulukemat. JYP-Akatemia sen sijaan tuntui olevan vaikeuksissa koko päätöserän.

Kauden tahmean alun jälkeen kiinni pisteisiin

”Oltiin hyviä ja mielestäni ansaittiin nyt kolme pistettä”, iloitsee kapteeni Anssi Virkki vieraspelin päätteeksi.

Vierasvoitto Jyväskylästä oli järjestyksessään neljäs perättäinen. Kauden alku ei kuitenkaan lähtenyt käyntiin aivan yhtä iloisissa merkeissä.

”Itse ne alkukauden pelit sössittiin”, toteaa Virkki.

”Samanlaista hyvää peliä oli nekin, mutta annettiin voitot vastustajalle vähän tyhmillä virheillä. Nyt ollaan niistä opittu ja näyttäisi siltä, että parantamaan päin”, Virkki jatkaa.

”Kaksi ekaa peliä otettiin tukkaan. Se ei ehkä ollut todenmukainen kuva siitä, miten paljon tehtiin hommia. Meininki paranee koko ajan. Ollaan tyytyväisiä suuntaan, mihin ollaan menossa. Alussa tässä vielä ollaan”, summaa Virkki vielä loppuun.

Perjantaina pelataan taas Turussa, kun vieraaksi Marli Areenalle saapuu Jokipojat. Liput kotipeliin ennakkoon aina edullisemmin. Osta liput TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää