Vielä on kaikki mahdollista

TUTO Hockey A – KooKoo A (2-0, 2-2, 1-2) 5-4 TILASTOT

TUTO Hockeyn A-nuorten paluu kotoiselle Marli Areenalle sujui loppujen lopuksi duurivoittoisissa merkeissä. Vielä toisen erän alkuminuuteilla kotijoukkue turboili neljän maalin johdossa mutta suurimman nälän tultua tyydytetyksi vierasjoukkuekin pääsi maalailun makuun. Jossain vaiheessa selvääkin selvemmältä näyttänyt voitto tasapainottui vain voitoksi. Maalein 5-4 päättynyt ottelu Kouvolan KooKoota vastaan toi TUTOlle taas kolme tärkeää lisäpistettä ja noiden pisteiden turvin joukkueella on ainakin teoreettiset mahdollisuudet sijoittua Nuorten Mestiksessä sijalle yksi.

Ilkka Saarelan suojatit kiittivät ja kumarsivat kotiareenalle pääsystä jo heti ottelun alussa kun ylivoiman aikana TUTOn Jesse Lindsten ajassa 1.08 vei isännät maalin johtoon. Avausmaali vapautti tärkeällä hetkellä kotijoukkueen joka pystyi hyvillä katkoilla ja nopeilla avauksilla vyöryttämään hyökkäyksiä kohti kouvostoliittolaisten häkkiä. Alivoima erän puolivälissäkään ei aiheuttanut TUTOlle mainittavaa tuskaa vaan itse asiassa peli pyöri turkulaisten alivoiman aikana ennemminkin KooKoon Eemi Turusen pömpelin vaiheilla. Välittömästi kotijoukkueen alivoiman päättymisen jälkeen oli taas rankaisuretken aika. Retkeä johtivat Lauri Puputti, Santeri Kallio ja Joonas Larinmaa. Tuon retken tiimoilta Marli Areenan digiteknossa loiskottivat luvut 2-0.

Toiseen erään siirryttiin siis kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa. Vaarana tällaisissa tilanteissa monasti on että liika hyvän olon tunne valtaa pääkopan ja oletus helposta voitosta huumaa mielet. Turkulaiset eivät kuitenkaan tällaiseen helmasyntiin langenneet vaan nakuttelivat hiukan runsaaseen minuuttiin parit häkit. Maalit kirjattiin niin rivakalla sykkeellä että tätä kirjoittavallekin meinasi tulla kiirus. TUTOn pikamaaleja seurasi jäähyjen suma ja kotijoukkue pelasi tovin jopa kolmella viittä vastaan – pääsipähän joukkue jopa kaksykköseen – mutta takaiskuilta säästyttiin.

Nukkumatti meinaa iskeä

KooKookin pääsi maalailun makuun Joonas Iltasen jäähyn aikana. Vieraiden saaman maalin vaikutus oli kuitenkin suurempi kuin vain merkintä tulostaululla. Kotijoukkueen tuudittautuminen varmaan voittoon ruumiillistui toisen erän loppupuolella. Siirtyminen aktiivisesta ja aggressiivisesta hyökkäyspelaamisesta neppailuun kostautui. Ajassa 34.27 kouvolalaiset olivatkin enää kahden maalin päässä. TUTOn otteen herpaantumisesta kertoo sekin että toisen erän loppupuolella joukkue sai pelata parikin kertaa ylivoimaa mutta otteissa oli ennemminkin hamekiekkoilun vivahteita.

Kotijoukkueen jonkinlaisena sankarina voidaan pitää vasta jokin aika sitten rosteriin liittynyttä Joni Seinelää joka kolmannen erän alussa sai pienestä raosta tuikattua pikkumustan kymenlaaksolaishäkkiin. Kolmen maalin kaula antaa kummasti hengitystilaa sen sijaan että siimaa on vain kahden maalin verran. Turkulaisilla oli mahdollisuus siirtyä jopa neljän maalin karkumatkalle mutta Miro Kivisen rankkari jäi torsoksi.

Ottelusta kehkeytyy jännitysnäytelmä

Turkulaisten näennäinen hallinta jatkui mutta kolmannen erän puoliväliin tultaessa Marli Areenan valotaululla loiskottivat lukemat 5-4. Tuossa kohdassa ottelu alkoi ikään kuin alusta ja sai ihan uudenlaista luonnetta. Vieraat painoivat hyökkäyksiä kohti TUTOn Kimmo Meriläisen vartioimaa maalia mutta suurin probleemi niissä oli tehottomuus. KooKoo- prässin aikana Meriläinen ei missään vaiheessa joutunut pinteeseen ja varsinkin kolmannen erän kahden viimeisen minuutin aikana TUTO pystyi taidokkaasti pitämään kiekkoa KooKoo- päädyssä. Edes maalivahdin poisottaminen ei auttanut vieraita ja kolme todella tärkeää pistettä jäi Turkuun. TUTO Hockeyn A-junnujen pistejahti jatkuu heti huomenna sunnuntaina 3.2.2013. Marli Areenalla kotijoukkuetta vastaan asettuu SaPKo. Ottelu alkaa kello 13.20.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää