Vauhdikas ja tasainen ottelu kääntyi KeuPan eduksi

TUTO matkasi perjantaina sarjakärki KeuPa HT:n vieraaksi. Keuruulla kamppailtiin tasainen ja laadukas Mestis-ottelu, joka päättyi lopulta kotijoukkueen 2-1 voittoon.

KeuPa HT – TUTO Hockey

2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Tilastot

 

Huolimaton avauserä 

Monissa ennakoissa Mestiksen parhaimmiksi arvioidut TUTOn ja KeuPan hyökkäyskalustot aloittivat perjantai-illan ottelun varovaisesti, eikä ottelun alussa maalipaikoilla herkuteltu. Tilanne muuttui kuitenkin ajssa 02:07, kun TUTOn Tomi Wilenius komennettiin kahden minuutin rangaistukselle korkeasta mailasta. Ylivoiman aikana Niclas Lucenius loukkasi itseään törmättyään KeuPan Ville Paalaseen. Peliä ei tilanteen johdosta kuitenkaan vihelletty poikki, vaan Arttu Likola iski isännät 1-0 johtoon.

Myös TUTO pääsi pian kokeilemaan omaa ylivoimaansa, kun keuruulaisten Riku Tiainen taklasi Samu Suomista kyynärpäällä 2+10 minuutin rangaistuksen arvoisesti. Ylivoiman paras paikka aukesi Tony Vidgrenin vihaisen viivalaukauksesta, mutta maalia turkulaiset eivät ensimmäisellä yrityksellään saaneet aikaiseksi.

Ylivoiman jälkeen TUTO sai ottelusta vahvan otteen, joka kuitenkin katkesi tylysti ajassa 13:27, kun JYP-laina Likola uitti pienestä kulmasta illan toisella maalillaan KeuPan kahden maalin johtoon. 2-0 osuman jälkeen TUTOn peli muuttui huolimattomaksi, eikä pelinrakentelu onnistunut sen paremmin ylivoimalla kuin tasakentällisinkään.

Aivan erän lopussa TUTO hankki itselleen lisää vaikeuksia, kun Hannu Kuru ja Samu Suominen ottivat peräkkäiset rangaistukset. Kahden miehen ylivoimalla peliä pyöritti loistavan alkukauden pelannut KeuPa-puolustaja Joona Erving, joka laukoi aktiivisesti kohti Karolus Kaarlehdon vartioimaa TUTO-maalia. Paikoista huolimatta TUTO kesti erätauolle saakka, mutta kahden miehen ylivoimaa jäi toisen erän alkuun jäljelle vielä vajaan minuutin verran.

Piristyminen ei tuottanut maaleja

Heti toisen erän alkuun TUTO selvitti kahden miehen alivoiman, josta joukkue sai runsaasti uskoa ja tahtoa. Läpi erän aktiivista kiekkoa pelannut TUTO pakotti KeuPan ottamaan erässä kaksi rangaistusta, joskin myös turkulaisille kirjattiin yhtä monta kahden minuutin istuntoa. Maalipaikoista huolimatta kumpikaan joukkue ei onnistunut omia erikoistilanteitaan hyödyntämään, joten taululla seisoivat edelleen lukemat 2-0.

Erän jälkimmäisellä puolikkaalla TUTOlle aukesi useampi laadukas maalipaikka, kun muun muassa kapteeni Kuru, Matias Lehtonen ja Juho Virtanen pääsivät yrittämään maalintekoa. KeuPan maalin suulla vakuuttavasti torjunut Lassi Lehtinen oli kuitenkin kerta toisensa jälkeen kiekon tiellä, joten toinen erä paketoitiin maalittomana.

Erässä koettiin myös hieman harvinaisempi tilanne, kun ajassa 32:44 TUTO-maalivahti Kaarlehdon avaus sujahti suoraan Keuruun jääpalatsin muikkuverkkoihin, josta lupaavaa veskaria muistettiin kahden minuutin rangaistuksella.

Niin lähellä mutta niin kaukana

Ottelun päätöserän alkuvaiheilla kumpikaan joukkue ei saanut pelistä selkeää otetta, vaan kaukalossa sahattiin kovalla vauhdilla päädystä toiseen. Molempien joukkueiden jäähyily jatkui myös päätöserässä, niin kuin jatkui myös tehoton ylivoimapeli. Omilla ylivoimillaan TUTO sai rakennettua monta hyvää maalipaikkaa, mutta illan hahmoksi noussut Lehtinen tylsytti turkulaisvieraiden yritykset tälläkin kertaa. 

Lopulta isäntien jatkuvat rangaistukset kostautuivat, kun orastavassa maaliputkessa liitävä Niklas Näppi ohjasi Kalle Valtolan siniviivalaukausen KeuPa-maalin perukoille ajassa 53:57. Maalin kakkossyöttö kirjattiin taikuri-Luceniuksen nimiin. Maalin johdosta TUTO sai valtaisan flow-tilan päälle, joka oli todella lähellä realisoitua tasoitusmaalin muodossa. TUTO sai kiekon toistamiseen keuruulaismaaliin vain 35 sekuntia ennen päätössummeria, mutta maali hylättiin pitkän videotarkistuksen jälkeen. 

Aivan viime sekunneilla Tomi Wilenius pääsi vielä laukomaan hyvältä paikalta, mutta Tamperelaisen kiekkokoulun kasvatin tulinen laukaus painui tällä kertaa päätylautoihin. Näin ollen täydet sarjapisteet jäivät Keuruulle aktiivisen ja tasokkaan Mestis-kamppailun päätteeksi. 

Linjatuomarin virhe sapetti Elomoa

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TUTOn päävalmentaja Miika Elomo kehui ottelun tempoa ja yleistä tasoa.

”Kova peli ja hyvä peli molemmilta joukkueilta. Olen tyytyväinen meidän esitykseen ja ilmeeseen. Hieno kiekkoilta oli ja tietysti harmittaa tappio.”

Elomo nosti esille myös toisen KeuPan maaleista, jonka myös otteluvalvoja myönsi olleen paitsio.

”Otteluvalvojakin tuossa myönsi fiksusti, että kyseessä oli paitsiomaali. Tämä oli maalin peli, eikä se saisi silloin ratketa linjamiehen virheeseen. En kritisoi päätuomareita, mutta ”linjureilla” on aika helppo homma. Paitsio on paitsio ja se ei muuksi muutu.

TUTO Hockeyn osalta pelit jatkuvat heti huomenna, kun sarjanousija Imatran Ketterä saapuu Turkuun! Klo 17:00 alkava ottelu on myös kauden ensimmäinen S-etupeli, johon saat kaksi lippua yhden hinnalla, kun ostat ne ennakkoon mistä tahansa TOK:n Prismasta, tai Sokos Wiklundilta. Edullisemmat ennakkolippusi voit hankkia myös TÄSTÄ. Nähdään hallilla!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää