"Varmasti tulee tasainen matsi"

Tulevana viikonloppuna on syytä juhlaan, kun Mestis palaa joulutauolta. TUTOn osalta paluu arkeen sujuu kahden ottelun voimin, kun joukkue kohtaa perjantaina Marli Areenalla Espoo Unitedin, ja lauantaina Kokkolassa Hermeksen. 

”Varmasti tulee tasainen matsi”

Perjantain kotiottelussa TUTO saa vastaansa Espoo Unitedin. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana jo peräti viisi kertaa, ja perjantain mittelö onkin joukkueiden viimeinen kohtaaminen Mestiksen runkosarjassa. Toistaiseksi kotitaika on ollut avainsana pisteitä jaettaessa, sillä kaikki viisi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet isäntien juhliin. Kotivoittojen sarjasta huolimatta TUTO nappasi pisteitä mukaan myös kahdesta Espoossa pelatusta ottelusta, jotka venyivät aina voittolaukauskilpailuun saakka. 

Ensimmäistä kauttaan TUTOssa pelaava 24-vuotias laitahyökkääjä Niklas Näppi odottaa, että perjantain ottelu tulee jatkamaan kahden Mestis-jättiläisen tasaisten otteluiden sarjaa.

”Monesko peli mahtaa jo olla Espoota vastaan tällä kaudella? Mutta samanlainen matsi varmaan tulossa, kun aikaisemmatkin, eli vauhdikasta ja kovaa kamppailua sarjapisteitä. Varmasti tulee tasainen matsi, joten ei muuta kuin hallille pitämään meteliä!”

Muistathan, että TUTOn tarjoaman joululahjan myötä kaikki kausikorttilaiset saavat tuoda perjantain matsiin mukanaan kolme kaveria ilmaiseksi. TUTO-kortin omistajat puolestaan saavat tuoda veloituksetta mukanaan yhden kaverin. Lisätietoa joululahjasta löytyy täältä. Edullisemmat ennakkoliput Mestis-jättiläisten väliseen jännitysnäytelmään voit puolestaan hankkia TÄSTÄ!

Perjantain ottelun osalta Marli Areenan päätyravintoloissa on vielä muutama paikka vapaana. Ota yhteyttä TUTO Hockeyn toimistoon (yhteystiedot), ja varaa oma paikkasi NYT! Yhden paikan hinta on 15€.


Perjantain ottelu on TUTOlle ja Espoo Unitedille jo kauden kuudes keskinäinen kohtaaminen (Kuva: Shaun Duncan)

Lyhyellä palautumisella kohti Kokkolaa

Perjantaisen Espoo -ottelun jälkeen TUTOn pelaajat eivät pitkään ehdi laakereillaan lepäämään, sillä joukkue lähtee heti seuraavana aamuna kohti Kokkolaa, jossa se kohtaa Hermeksen klo 17:00. Näpin mukaan lyhyt palautumisaika ei tule yhdellekkään pelaajalle shokkina, ja rutiinit viikonloppua varten ovat selvät.

”Palautumisaika jää lyhyeksi, mutta jokainen joka tätä sarjaa on pelannut, on siihen tottunut. Perjantain pelin jälkeen normaalit palauttelut, ruoka ja sitten unille. Lauantaina raavitaan sitten asvalttia, ja jokaisen homma on laittaa oma kroppa hereille, kun kiekko putoaa jäähän.”

Hermes majailee tällä hetkellä Mestiksen sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla. 24 pelatun ottelun jälkeen kokkolalaiset ovat keränneet vain 24 sarjapistettä, eikä maaliero 63-101 mairittele joukkuetta. Etenkin alkukausi oli Hermekselle äärimmäisen hankala, josta kertoo myös joukkueen lokakuinen visiitti Kupittaalle, joka päättyi TUTOn murskaavaan 7-0 voittoon.

Hermestä ei kuitenkaan sovi aliarvioida, sillä uutena valmentajana joulukuussa aloittaneen Ari-Pekka Pajuluoman otettua ohjat tulee joukkue varmasti saamaan kaipaamansa piristysruiskeen. Myös Näppi myöntää, että lauantaina vastaan asettuva kokkolalaisjoukkue on enemmän tai vähemmän jokerikortti.

”Edellisestä kohtaamisesta on aikaa, ja siellä on sen jälkeen pelaajia ja valmentaja vaihdettu, eli se nähdään sitten lauantaina millainen joukkue tulee vastaan.”

Loppuun Näppi kuitenkin muistuttaa, ettei vastustajan miettiminen kuulu TUTOn prioriteetteihin.

”Meidän ei tarvitse keskittyä muuhun, kuin oman pelin pelaamiseen.”


Lauantaina TUTO matkaa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Klo 17:00 alkavaa ottelua voit seurata Elisa Viihde Sportin, Fanseatin tai Radio Cityn välityksellä. (KUVA: Shaun Duncan)

TEKSTI: Jyri Sulander

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää