Valtteri Virtanen tähtää ammattilaisuuteen – ”matka on pitkä ja töitä on tehtävä”

TUTOn A-nuorten ehdottomiin avainpelaajiin kuuluva Valtteri Virtanen valmistautuu historialliseen liigakauteen poikkeuksellisessa tilanteessa, sillä alla on pitkästä aikaa ehjä kausi. 18-vuotias hyökkääjä kertoo tähtäävänsä kohti jääkiekkoammattilaisuutta, tiedostaen kuitenkin sen, ettei mitään saa ilmaiseksi.

Terveysmurheet riesana

Kausien 2014-2015 ja 2015-2016 aikana lupaava Valtteri Virtanen pelasi erilaisten terveysongelmien vuoksi vuoksi ainoastaan 31 ottelua. Virtasen itsensä usko ei missään vaiheessa loppunut, vaikka vaikeitakin hetkiä oli.
 
”Totta kai se harmitti tosi paljon. En kuitenkaan ajatellut asiaa sen enempää, halusin vain pelata.”
 
Virtasen vammat eivät olleet niitä perinteisimpiä ylä- ja alavartalovammoja, vaan kyseessä oli jotain aivan muuta.
 
”Nenän kanssa oli pitkään ongelmia. Olin jäähallin ilmaston takia usein kipeä ja siksi paljon pois treeneistä ja peleistä. Se vaikutti kaikkein eniten. Piti vaan jaksaa uskoa siihen, että vammat paranevat ja pääsee taas täysillä pelaamaan, niin kuin viime kaudella kävi.”
 
Lahjakkaan hyökkääjän sitkeys palkittiin vihdoin kuluneella kaudella, kun tilille kertyi yhteensä 27 runkosarja- ja pudotuspeliottelua Nuorten Mestiksessä. Terveysongelmien selättäminen näkyi myös pistetilastossa, sillä kauden aikana Virtanen summasi kasaan peräti 20 maalia ja 14 syöttöpistettä. Omien sanojensa mukaan ainoa miinus viime kauden arvosanaan tulee pudotuspelien aikana tulleesta olkapäävammasta.
 
”Viime kausi meni hyvin ja sain pitkästä aikaa pelata lähestulkoon ehjän kauden. Ainoastaan välierissä tuli olkapäähän vamma, jota kuntoutan vieläkin. Mutta kauden alkuun mennessä pitäisi olla kunnossa. Kaudesta jäi todella hyvä maku suuhun, meillä oli todella hyvä joukkue.”
 

Hyökkäyspelaaminen vahvuutena – lempinimi punakoneen legendalta

Virtanen on tunnettu äärimmäisen taitavana hyökkääjänä. Jotain miehen taitotasosta kertoo se, että hän on saanut ”Krutov” lempinimensä punakoneen legendaarisen hyökkääjän Vladimir Krutovin mukaan. Myös mies itse mainitsee suurimmaksi vahvuudekseen hyökkäyspään taidot.
 
”Omat vahvuudet pelaajana liittyvät kiistatta hyökkäämiseen. Lukisin vahvimpiin osa-alueisiin laukomisen ja suojaamisen lisäksi myös sekä kiekollisen, että kiekottoman peliälyn.”

Omien sanojensa mukaan hän ei koe tiukoissa paikoissa ylimääräistä jännitystä, vaan pikemminkin kääntää häneen kohdistuvan paineen voimavaraksi.

 
”Vahvuuksiin voi varmaan laskea myös sen, että pystyn pelaamaan paineen alla hyvin, ellen jopa paremmin kuin normaalisti.”
 
Virtasen kommentteja tukevat myös faktat: hän pelasi Nuorten Mestiksen pudotuspeleissä neljä ottelua, iskien tehopisteet 4+1. Huikean kauden kruunuksi ”Krutov” iski myös ratkaisevan toisen finaalin avausmaalin yli 800 katsojan edessä Marli Areenalla. Maalin taustalta löytyy myös mielenkiintoinen tarina, joka vain alleviivaa Virtasen sitkeyttä.
 
”Se oli yksi hienoimmista hetkistä mitä olen saanut tähän mennessä jääkiekon parissa kokea. Kupittaalla oli yllättävän paljon porukkaa katsomassa peliä, joten oli hienoa tehdä maali tuollaisessa pelissä. Siinä tilanteessa ei liikkunut kyllä mitään muuta päässä, kuin se, että tämä peli on voitettava. Adrenaliinia virtasi paljon. Pelasin vielä rikkinäisellä olkapäällä, eli rystylaukaus sattui siihen kaikkein eniten. Ennen peliä sanoin isälleni, että jos paikka tulee rystylle, niin kyllä mä siitä maalin teen. Ja sehän tuli.”

Nuorten Mestiksen ratkaisevassa finaaliottelussa syntynyt avausmaali tehtiin rikkinäisen olkapään avustamalla rystylaukauksella, aivan kuten Virtanen oli ennen ottelua isälleen luvannut (©Shaun Duncan)

Tavoitteena ammattilaisuus

Virtanen otti viime kaudella suuren harppauksen pelaajana, joten Nuorten SM-liiga on hänen uralleen enemmän kuin looginen jatkumo. Hyökkääjä itse asettaa henkilökohtaiset tavoitteet korkealle, tiedostaen samalla sen, että tavoitteensa saavuttaakseen on töitä tehtävä paljon.
 
”Henkilökohtaisella tasolla tavoitteeni on pelata ammattilaisena. Matka on kuitenkin pitkä, ja töitä on tehtävä paljon. Pitää vain treenata paljon ja tehdä asiat niin hyvin, kun voi ja katsoa sitten mihin se riittää. Turha miettiä sen enempää. Kunhan tietää mitä haluaa.”
 
Esimakua miesten peleistä Virtanen sai kuluneella kaudella, kun hän pelasi yhden ottelun naantalilaisen VG-62:n riveissä ja kaksi ottelua TUTOn edustusjoukkueen mukana. Kesän aikana Virtanen on päässyt mukaan myös edustusjoukkueen harjoitusrinkiin, joka on tuonut hänelle valtavan määrän lisälatausta päivittäiseen tekemiseen.
 
”Minulle on iso asia, että saan treenata edustuksen kanssa. Meillä on siellä hyvä porukka, sekä hyvät puitteet ja mahdollisuudet kehittyä. Siellä treenataan kovaa ja paljon. Lisäksi treeneissä on aina todella hyvä ilmapiiri, ja siellä on kaikin puolin mukava käydä.”
 
Sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä TUTO Hockeyn edustusjoukkueen runkosarjan kotiotteluiden lisäksi myös kaikki TUTOn A-nuorten runkosarjan kotiottelut huikeaan 99 euron yhteishintaan, kun hankit itsellesi paluun tekevän TUTO-kortin! Hyppää Valtteri ”Krutov” Virtasen ja kumppaneiden vetämään junaan ja tule osaksi A-nuorten historiallista liigakautta! Oman TUTO-korttisi voit hankkia TÄSTÄ.

 

 

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää