Vajaamiehisen TUTOn taistelua ei palkittu

Viikonlopun ensimmäinen peli sai mollivoittoisen startin jo ennen aloituskiekon putoamista, kun pistepörssin johtaja Tuukka Pulliainen ei pystynyt pelaamaan illan ottelussa. Kolmella keskusmiehellä kamppailut TUTO aloitti erän vahvasti. Jo ensimmäisellä peliminuutilla tuomarit tarkistivat TUTOn hyökkäyspään tilannetta videolta. Maaliin asti kiekkoa ei sallituin keinoin saatu. Tämän jälkeen erää sotkivat jäähyt. TUTOn alivoima oli mallikasta, mutta ylivoimassa Pulliaisen poissaolo näkyi selvästi. Näin ollen erätauolle lähdettiin 0-0 lukemista.
 

Jäähyt katkaisee taka-ajon

Hokki hyppäsi kuskin paikalle hieman ennen ottelun puoliväliä, kun Christoffer Seppelin iski ottelun avausmaalin pitkän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi. Tämän jälkeen TUTOn peliä alkoivat sotkemaan jäähyt, jonka myötä ote siirtyi isännille. Toiselle erätauolle lähdettiin kajaanilaisten 2-0 johdossa, kun TUTOn yksi illan lukuisista jäähyistä kostautui.

Kolmanteen erään TUTO sai lentävän lähdön, kun toisessa ottelussa peräkkäin maalinteossa onnistunut Mikko Laine ohitti tulisella ranteella Hokki-vahti Samu Perhosen. Tilanne syntyi Petri Meren hyökkäyspään aloitusvoitosta, josta Miikka Tuomainen siirsi kiekon Laineelle. Maalin jälkeen TUTOlla oli muutama maukas paikka tasoittaa peli, mutta näistä tilanteista Perhonen ja Hokki selvisivät ilman takaiskuja. Ottelun ratkaisu nähtiin periaatteessa erän puolivälissä, kun Roni Viirlas otti TUTOn erän ensimmäisen jäähyn. Jäähy sinänsä ei ratkaissut peliä, mutta siitä alkoi käsittämätön putki, jonka aikana TUTOlle tuomittiin peräti 34 minuuttia jäähyä. Luvussa on mukana Kristian Tuohilammen saama 20 minuutin pelirangaistus. Käytännössä TUTO pelasi seuraavan kerran täydellä miehityksellä kaksi minuuttia ennen loppua, kun taululla oli Hokkin 4-1 johtolukemat. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi.

Pelin tauottua TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen oli suunnannut katseet jo huomiseen SaPKo-peliin.

– Olen tyytyväinen joukkueen kolmannen erän ilmeeseen. Tulimme siihen erään taistelemaan tosissaan pinnoista. Matka jäi lopulta kesken jäähyjen takia. Huomenna Savonlinnaan tulee varmasti vihainen joukkue. Haemme sieltä ne kolme pistettä vaikka väkisin.

TUTOn vieraskiertue jatkuu huomenna Savonlinnassa. SaPKo – TUTO Hockey ottelu alkaa klo 17.00. Se on nähtävissä MestisTV:stä, kuultavissa Radio Citystä ja katsottavissa Olavin Krouvissa ja Ravintola Vaparissa.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää