Vainiolan jatkoaikamaali toi TUTOlle kaksi pistettä

Jukurit-TUTO 2-3JA
(1-1, 0-0, 1-1, 0-1)

Tilastot

 

Jukurit ja TUTO tarjosivat Mestis-kiekon ystäville loistavan kiekko-ottelun. Molemmat joukkueet puolustivat laadukkaasti läpi ottelun ja selvyys paremmasta saatiin vasta jatkoajalla. TUTO on nyt voittanut kaikki joukkueiden väliset kamppailut tällä kaudella.

 

Ottelu alkoi ennakko-odotusten mukaisesti hyvin tasaisissa merkeissä. Ennakkotiedoista poiketen TUTOn maalilla aloitti Kimmo Meriläisen sijaan eilen nollapelin pelannut Tommi Virtanen ja mies pelasikin terävästi heti ottelun ensi minuuteista alkaen.

Ajassa 04:37 Jukurien maalivahti Tadeas Galansky lähti maalinsa taakse katkomaan rännikiekkoa. Tsekkivahti ei kiekkoon ehtinyt ja kiekko pelattiin Eetu Kosken lapaan joka siirsi kiekon tyhjään maaliin. TUTOn 0-1 maaliin syöttöpisteet merkittiin Atte ja Aleksi Sillanpäälle.

Ajassa 07:13 TUTOn Mikael Salmivirta komennettiin rangaistusaitioon ja Jukurit pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa ensimmäistä kertaa ottelussa. Ylivoima kerkesi vanhentua ainoastaan yhdeksän sekuntia, kun Iivo Hokkanen tasoitti lukemiksi 1-1. Hokkasen maaliin syöttäjiksi merkittiin Pasi Järvinen sekä Jesse Juntheikki.

TUTO pääsi erän puolivälissä myöskin marssittamaan jäälle ylivoimansa, mutta ylivoimapeli oli avauserässä surkeaa. Kiekkoa ei saatu kunnolla Jukurien kenttäpäätyyn ja TUTO ei saanut ylivoimallaan aikaan ainoatakaan laukausta.

Ajassa 17:19 TUTOn Juha-Matti Rautajoki passitettiin suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. TUTO pelasi loppuerän hyvää alivoimaa ja tauolle lähdettiin 1-1 lukemissa.


Toinen erä tarjosi laadukasta Mestiskiekkoa

Rautajoen rangaistuksen jatkuessa TUTO pelasi toisen erän alun alivoimalla. Jukurit pyörittivät ylivoimaansa Toni Jalon johdolla näennäisen vaarallisesti, mutta TUTOn alivoimapelaaminen oli järkevää ja laadukasta.

Molemmat joukkueet pelasivat rohkeaa ja vauhdikasta peliä ja paikkoja nähtiin molemmissa päissä. Erän parhaat maalintekopaikat siunaantuivat Jalolle ja Aleksi Rutaselle, mutta molemmat maalivahdit venyivät hyviin torjuntoihin.

Turkulaisille tuttu Järvinen päästi toisessa erässä entisen seuransa kahdesti ylivoimalle, mutta TUTO ei onnistunut illan ensimmäistä ylivoimamaalian tekemään. Ylivoima oli huomattavasti avauserän vastaavaa parempaa, mutta Jukurien alivoima oli uhrautuvaa ja tehokasta. Toiselle erätauolle lähdettiin 1-1 tilanteessa.

 

 

Paremmuus selvisi vasta jatkoajalla


Ottelun kolmannessa erässä pelaaminen jatkui tasaisena. Molemmat joukkueet loivat laadukkaista paikkoja, mutta maalinteko oli molemmille vaikeaa.

Ajassa 55:52 Jalo toimitti kiekon kohti Virtasta. Virtanen luuli sulkeneensa kiekon varusteisiinsa, mutta Jesse Rohtla sai kiekon hallintaansa. TUTOn puolustus liimautui etutolppaan ja Rohtla laittoi kiekon maaliin vanhanaikaisella.

TUTO tuli ottelun lopussa vielä tasoihin. Ajassa 57:55 Galansky lähti jälleen seikkailemaan epävarmasti maalinsa taakse. Anrei Hakulinen pelasi kiekon Miika Franssilalle viivaan, joka pamautti lämärillä kiekon maaliin. 2-2 lukemista lähdettiin jatkoajalle.

Heti jatkoajan alussa Niko Laakkonen karkasi läpiajoon. Tuukka Pulliainen joutui rikkomaan tilanteessa ja Jukureille tuomittiin rangaistuslaukaus. Laakkonen vei rankkarinsa hyvin rystylle, mutta Virtanen hoiti tilanteen takuuvarmasti.

Jatkoaikaa oli pelattu 00:59, kun Ville-Vesa Vainiola lopetti illan ottelun. Antti Virtanen tarjoili B-pisteelle, mistä Vainiola ampui lämärillä kiekon etuyläkulmaan. TUTO voitti ottelun jatkoajalla lukemin 2-3 ja saalisti viikonlopun kahdesta vieraspelistään yhteensä viisi sarjapistettä.


”Meidän viisikkopelaaminen puolustussuuntaan oli loistavalla tasolla”

Ismo Lehkonen veti ottelun nippuun Kalevankankaan lehdistötilaisuudessa seuraavasti.

”Erittäin hieno voitto pojilta. Meidän viisikkopelaaminen puolustussuuntaan oli tänään loistavalla tasolla. Hyökkäyspelaamisemme pysähtyi tänään vastustajan molariin, joka otti aika isoja torjuntoja. Tämä oli ensimmäinen peli tällä kaudella, kun scoutattiin vastustajaa. Aamulla käytiin aika tarkkaan valmennusjohdon kanssa videoilta läpi Jukurien pelaamista. Alivoimapelaaminen oli tänään loistavaa, mutta ylivoimapelaaminen oli umpisurkeaa. Huono ylivoimamme ei oikeastaan tullut mulle edes yllätyksenä. Hyökkäyspelaamista kun tästä parannetaan, niin kevät tulee meidän osalta olemaan plusmerkkinen.”, tiivisti Lehkonen

 

TUTOn seuraava ottelu pelataan ensi keskiviikkona Kouvolassa. 

 


 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää