Vahvistuneen TUTOn pelit jatkuvat keskiviikkona: "Otetaan mielellämme myös Sami Salo meille pelaamaan"

TUTO Hockey – Peliitat

Ke 28.1. klo 18.30

Marli Areena

TUTO Hockey saa keskiviikkona Marli Areenalle vieraakseen Heinolan Peliitat. Ottelun alla turkulaiset vahvistivat hyökkäystään Aleksi Rutasella ja Iikka Kangasniemellä, mutta myös puolustukseen haetaan vielä vahvistusta.

TUTO olisi halunnut Rutasen ja Kangasniemen jo alkukaudesta Turkuun. Espoo Bluesin miehet pelasivat kuitenkin alkukauden Mestistä K-Vantaassa.

”Vähän kiukuteltiin, kun ei saatu Aleksia heti kauden alussa mukaan ja koettiin se julkisena loukkauksena meitä kohtaan. Kun siinä tuli se nivusvamma alkukaudesta ja liigarasti vaikeutui, niin oltiin jopa hieman katkeria, ettei saatu Aleksia meidän mukaan”, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen sanoo.

”Myös Iikka Kangasniemi oltaisiin haluttu päivästä yksi, mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin. Aholan Petskulle iso kiitos Bluesin organisaatiosta. Ollaan erittäin tyytyväisiä, että saatiin kaksi oikein hyvää pelaajaa”, jatkaa Lehkonen.

Rutanen hyvillä mielin takaisin

Jo viime kauden TUTOssa pelannut Rutanen palaa tuttuun paikkaan mielellään. Joukkueessa on paljon tuttuja kavereita ja pelitavalliset asiatkin ovat osittain valmiiksi hallussa.

”Tulen tosi hyvillä mielillä takaisin. Viime kaudesta on paljon hyviä muistoja. Täällä oli hyvä meininki treenata, olla ja pelata, joten mikäs sen parempaa kuin tulla tänne takaisin”, Rutanen kertoo.

Keskiviikkona vastaan luisteleva Peliitat on Mestiksessä viimeisenä. Joukkue on kuitenkin ollut kuluvalla kaudella TUTOlle hankala vastus, sillä neljästä kohtaamisesta kaksi on päättynyt heinolalaisten voittoon. Viime kotipelissään TUTO voitti JYP-Akatemian 6-2 ja päävalmentaja Lehkonen näki ottelussa paljon hyvää.

”Raikas liikkuminen ja luottamus omaan tekemiseen ovat avainasemassa. Taitotason kun saa siihen mitä se oli Jyväskylän poikia vastaan kaksi erää. Samanlainen ralli käyntiin kolmeksi eräksi, niin olen tyytyväinen.”

Sairastuvalta hyviä uutisia

Aleksi Rutanen istutetaan keskiviikkona heti ykkösketjuun, mutta Iikka Kangasniemi ei vielä Peliitat-ottelussa pelaa.

”Rutanen menee Toni Jalon ja Aki Keinäsen kanssa. Iikkaa ajetaan pikkuisen rauhallisemmin sisään, sillä se sai edellisessä pelissä tällin. Odotetaan vielä lääkäriltä vihreää valoa, eikä hosuta sen kanssa yhtään”, sanoo Lehkonen.

Muutoin TUTOn sairastuvalta kuuluu Ikan mukaan hyviä uutisia.

Timo Pärssinen ja Oskari Lehtinen ovat jo jäällä ja Tuukka Pulliainenkin saattaa palata aikaisemmin kuin odotettiin, mutta näiden kenenkään kanssa ei pidetä kiirettä. Ei tule kuitenkaan olemaan ongelman häivääkään, etteivät miehet pelaisi ennen kuin runkosarja päättyy.”

Pakkipari Salo-Hakulinen kiikarissa

Mestiksen mestaruutta hamuava turkulaisryhmä katselee vielä siirtomarkkinoilta vahvistuksiakin, varsinkin puolustuspäähänsä.

”Kahta pakkia mietitään vielä ja kivahan se olisi, jos jostain löytyisi vaikka kaksi tuttua rightin jätkää. Esimerkiksi Sami Salo on meille varmasti mukava kaveri ja kyllä me se mielellään otetaan meille pelaamaan, jos vain mahdollista. Sillä ei ole nyt pelejä ollut ja aikaisemminkin se on käynyt Kupittaalla reenaamassa, joten jos otettaisiin se nyt loppukaudeksi meille pelaamaan”, Lehkonen juttelee viime kauteen NHL-uransa päättäneestä 40-vuotiaasta TUTO-kasvatista.

Myös Pelicansissa loukkaantumisista kärsineelle Anrei Hakuliselle on päävalmentajan mukaan aina paikka TUTOssa.

”Hakulinen kiinnostaa meitä varsin selvästi, kun silläkin taas pelit loppui. Kävisi meille tässä tilanteessa pakkinakin, sillä se on sellainen välihyökkäävä pakki, joka ei puolusta ollenkaan. Voi käyttää alivoimallakin, jos vaan saa kiekon. Jos ei se pysy ehjänä kuin täällä Turussa.”

Ottelu alkaa Marli Areenalla keskiviikkona klo 18.30. Hanki otteluliput TÄSTÄ!

Seuraa heitä

#9 Miika Franssila ja #34 Henri Ruotsalainen, Peliitat

Vanhat tutolaiset haluavat varmasti näyttää ex-seuralleen, mistä nämä luopuivat. 

#47 Aleksi Rutanen, TUTO Hockey

Viime kaudella TUTOssa tehot 16+13=29 ja keskiviikkona heti ykkösketjuun. Tunnollisesti molemmissa päissä pelaava ”Rudi” on Ismo Lehkosen mukaan kakkosvalmentaja Hermanni Vidmanin lempipelaaja. ”Hööpi” saikin kuulemma myöhäisen joululahjan, kun Aleksi saapui taas Turkuun.

 

Aleksi Rutanen on taas TUTOn mies.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää