Vaasan Sport ryöväsi pisteet Kupittaalta

TUTO Hockey – Vaasan Sport, 3-4 (0-2, 2-2, 1-0) TILASTOT

Yleisöä: 1826

 

Ottelun alussa vallitsi varsin odottava tunnelma. Ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin vuorotellen päädystä päätyyn. Parhaimman maalintekopaikan sai Arttu Niskakangas, joka nosti kuitenkin maalinedustahässäkän päätteeksi kiekon läheltä yli.

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erikoistilanteen seurauksena, kun TUTOn Jared Boll sai kahden minuutin jäähyn huitomisesta. Vaasan Sportin ylivoimapeli osoitti heti tehokkuutensa, kun Mika Halava pääsi laukomaan suoraan Juuso Mörskyn syötöstä. Halava ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon voimalla ohi TUTO Hockeyn maalivahdin, Simon Nielsenin.

– Tulimme hyvin peliin ja se antoi meidän kannalta otteluun hyvän suunnan, kommentoi Vaasan Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen.

Alkukauden SM-liigassa ja Oulun Kärpissä kiekkoillut Mika Halava oli näkyvässä roolissa myös ottelun toisessa maalissa. Mies laukoi todella tulisesti ylärimaan ja kiekko jäi pyörimään maalivahti Nielsenin suojien viereen, josta Mika Kujanpää kävi törkkäämässä irtopalan yli maaliviivan.

– Meidän tapa pelata on kyllä jotain aivan muuta, kuin se mitä tänään nähtiin, sanoi puolestaan kotijoukkueen valmentaja Kai Ortio.

Erä oli kahdesta vierasmaalista huolimatta hyvinkin tasainen; pienellä tuurilla TUTO olisi voinut onnistua pariin kertaan maalinteossa. Isäntien parhaat paikat osuivat Arttu Niskakankaalle ja Lauri Kärmeniemelle, jonka laukaus päätyi tolpasta maaliviivan väärälle puolelle isäntien näkökulmasta katsottuna.

 

TUTOn maalilla torjui Simon Nielsen.

 

TOINEN ERÄ MAALIEN OSALTA TASAN

Ottelun toisessa erässä isännät tulivat heti erän alkuun vahvasti ja onnistuivat kaventamaan pelin 1-2:een. Jesse Winchester sai kiekon Tuukka Pulliaiselta ja toi maalillaan TUTOn takaisin peliin mukaan.

Vaasalaiset onnistuivat erän aikana kahdesti maalinteossa ja heille tarjoutui lisää maalintekopaikkoja kolmen ylivoimapelin myötä, mutta TUTOn alivoima hoiti uhrautuvasti pelaamalla vaaralliset tilanteet.

Erän lopulla Patrik Parkkonen pääsi nokikkain Jarno Laitisen kanssa, mutta ei onnistunut läpiajosta viimeistelemään maalia. Tilannetta seurasi irtokiekko, jonka Ville-Vesa Vainiola laukoi tolpan kautta Arttu Niskakankaalle, joka lopulta sai sudittua muikun nuottaan.

– Vainiola sanoi, että tiesi koko ajan minun tulevan taustalta ja syötti kuulemma tarkoituksella tolpan kautta minulle, kommentoi Niskakangas maaliaan.

Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen (Nielsen 14 ja Laitinen 26) kertoivat omaa kieltään, kummassa päädyssä peliä pääosin pelattiin.

Ottelun kolmannessa erässä TUTO kiri vielä maalin päähän Jared Bollin osumalla. Vahva NHL-mies väänsi kiekon väkisin maalinedustalta sisään.

Kolmannessa erässä kiekko saatiin parhaimmillaan Sportin maaliviivalle, mutta ei sen yli. Näin ollen pisteet matkasivat Vaasaan.

– TUTO ei luovuttanut missään vaiheessa ja saatiin aivan huikea loppu tuohon otteluun, Räsänen kehui.

– Oltiin jo osittain selällään toisessa erässä, mutta hyvin noustiin peliin vielä mukaan. Lopun taisteluun täytyy olla tyytyväinen, päätti Ortio.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää