Urheilutoimenjohtajan tilannekatsaus

Pudotuspelit lähestyvät kovaa vauhtia, ja samalla mielenkiinto TUTOa kohtaan kasvaa entisestään. Mielenkiinnon kasvaminen puolestaan johtaa siihen, että TUTOon liittyvät aiheet puhuttavat entistä enemmän. Viime aikoina eniten spekulointia ovat aiheuttaneet eri pelaajien terveystilanne, sekä TUTOn ja Turun Palloseuran väliset pelaajasiirtokuviot. Tällä tiedotteella TUTO Hockey pyrkii selventämään tilannetta ja vähentämään epätietoisuutta kannattajiemme keskuudessa.

Poissaolot herättävät kysymyksiä

Heti alkuun TUTO Hockey haluaa muistuttaa kannattajiaan siitä, ettei seuralla ole työnantajan roolissa oikeutta kertoa pelaajien terveydentilaan liittyviä asioita. Työnantajana TUTO Hockey saa ainoastaan tiedottaa poissaolon pituudesta. Runkosarjan aikana edellä mainittua käytäntöä käytetään harkitusti, mutta pudotuspelien lähestyessä TUTO Hockey ei tule erikseen tiedottamaan pelaajien poissaoloista.

Tällä hetkellä kokoonpanosta poissaolevat pelaajat kärsivät eri asteisista vammoista, mutta lähtökohtaisesti kaikki pelaajat ovat käytössä pudotuspelien alkaessa. Ainoa varma poissaolija on Kristian Järvinen, jonka kausi on ohi. Järvinen ei ole ollut pelikuntoinen tämän vuoden puolella, eikä hän myöskään ehdi toipua pelikuntoon enää tämän kauden aikana.

Selvennystä pelaajasiirtoihin

Myös pelaajasiirrot ovat aiheuttaneet kevään aikana runsaasti erilaisia spekulaatioita. Turun Palloseurasta lainalla olevat Markus Nurmi ja Tarmo Reunanen saavat siirtyä siirtorajan jälkeenkin vapaasti TUTOn ja TPS:n välillä. Heidät nimettiin helmikuussa 1996 tai sitä ennen syntyneiden pelaajien listaan, jonka pelaajat saavat siirtyä loppukauden ajan vapaasti yhden Liiga- ja yhden Mestis-seuran välillä.

Molempien pelaajien kohdalla on sovittu, että mikäli he eivät onnistu lunastamaan pelipaikkaa TUTOsta, voivat he hakea peliaikaa TPS:n a-nuorten joukkueesta. Paluu TPS:n organisaatioon tulee ajankohtaiseksi myös siinä tapauksessa, että Palloseura ajautuu keväällä pahaan loukkaantumissumaan.

Menestys ja läpimurrot miellyttävät Kupittaalla

TUTO on onnistunut parantamaan sarjasijoitustaan huomattavasti viime kaudesta. Urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola onkin tyytyväinen tämän kauden pelilliseen antiin.

”Runkosarjan lähestyessä päätöstään haluan muistuttaa, että kulunut runkosarja on ollut erittäin onnistunut seuramme osalta. Viime kauden runkosarjaan verrattuna sijoitus on noussut viisi pykälää, joka on yhden kauden aikana tehdyksi muutokseksi varsin mittava. Kaiken kaikkiaan urheilupuolen uusiutuminen on tapahtunut erittäin lyhyellä aikataululla ja on tuottanut jo ensimmäisellä kaudella tuloksia.”

Ylimääräisiä ilonaiheita Aittolalle ja koko TUTO-perheelle on tällä kaudella tarjonnut nuorten pelaajien läpimurrot.

”Erityisen hienoa on ollut nähdä näiden viiden tulokkaan (Virtanen, Karlsson, Suominen, Valtola, Kaarlehto) murtautuminen TUTOn edustusjoukkueeseen. Nuoret ovat lunastaneet paikkansa äärimmäisen kovalla työllä, eikä samanlaisia läpimurtoja ensimmäisen vuoden pelaajilta ole Marli Areenalla nähty vuosiin.

Loppuun Aittola haluaa vielä jakaa kiitosta ja tunnustusta loistavasti toimineelle valmennustiimille, illasta toiseen joukkueen takana seisoville kannattajille, sekä arjen näkymättömille sankareille.

”TUTOn nousu takaisin Mestiksen kärkisijoille ei olisi ollut mahdollista ilman valmennuksen loistavaa työtä. Miika Elomo, Marko Kirpusoff, Tommi Virtanen ja Kirsi Ahonen ovat kaikki tehneet erittäin hienoa työtä TUTOn menestyksen eteen. Kiitokset myös sille osastolle, jonka nimet ovat harvemmin esillä, mutta joita ilman tämä toiminta ei olisi mahdollista. Eli kiitos Esa Heinonen ja Jouni Jokila. Suuret kiitokset myös kannattajille runkosarjasta 2016-2017. Nähdään huomisessa playoff-kenraalissa ja varmistetaan, että kaikki on kunnossa ensi viikolla kun aloitetaan kannujahti!”

Playoffs-kenraali TUTO Hockey – Hermes keskiviikkona 8.3. klo 18.30 Marli Areenalla. Naistenpäivän kunniaksi naiset pääsevät otteluun ilmaiseksi, miehet voivat ostaa liput ennakkoon edullisemmin TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää