U20 SM-sarjan ohjelma julki – pelaamistapaan muutoksia

TUTO Hockeyn U20-joukkueen syksyn otteluohjelma on julkaistu. Samalla tiedotettiin U20 SM-sarjan pelaamistapamuutoksista.

TUTO Hockeyn U20-joukkue aloittaa kautensa SM-sarjassa perjantaina 3.9., kun se matkaa Ässien vieraaksi Poriin. Ensimmäinen kotiottelu on vuorossa viikkoa myöhemmin perjantaina (10.9.), kun Tappara saapuu Kupittaalle. TUTOn koko kauden alkusarjan ohjelman voit katsoa TÄSTÄ.

Harjoitusotteluita SM-sarjajoukkueita vastaan

TUTO pelaa ennen sarjakauden alkua neljä harjoitusottelua ja osallistuu Lempäälässä pelattavaan turnaukseen. Harjoitusottelut ovat Sportia ja KooVeeta vastaan, jotka valmistautuvat TUTOn tavoin SM-sarjakauteen. Ensimmäinen harjoitusottelu on vuorossa jo 6.8. Vaasassa. TUTO päättää valmistautumisen sarjakauteen pelaamalla Kupittaalla 25.8. ja 26.8. harjoitusottelut Sportia ja KooVeeta vastaan.

SM-sarjan pelaamistapaan muutoksia

U20 SM-sarja laajeni viime kauden päätteeksi 20 joukkueen sarjaksi, kun karsintasarjoja ei pystytty koronan vuoksi järjestämään. Tämä ohjasi osaltaan uudistamaan sarjan pelaamistapaa. Syksy aloitetaan 20 joukkueen yksinkertaisella alkusarjalla, jossa joukkueille kertyy 19 ottelua. Alkusarjan jälkeen pelit jatkuvat seuraavasti:

 • Alkusarjan 12 parasta jatkaa SM-sarjaan.
  • SM-sarjassa joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan ja välisarjan. Otteluita kertyy yhteensä 26.
  • Sarjan kahdeksan (8) parasta etenevät pudotuspeleihin.
  • 9. ja 10. päättävät kautensa, mutta aloittavat seuraavan kauden ylemmässä alkusarjassa.
   • Ylempään alkusarjaan pääsee kaudella 2022-23 kaksitoista (12) joukkuetta.
  • Sijoille 11. ja 12. päätyneet joukkueet jatkavat pelejä ylempään SM-karsintasarjaan.
 • Alkusarjan sijoilla 13-20 olevat joukkueet jatkavat alempaan jatkosarjaan.
  • Alempaan jatkosarjaan liittyy myös U20 Mestiksen alkusarjan neljä (4) parasta joukkuetta
  • Joukkueet (12 kpl) pelaavat kaksinkertaisen sarjan ja välisarjan. Otteluita kertyy yhteensä 26.
   • Sarjan neljä (4) parasta jatkaa ylempään SM-karsintasarjaan
   • sijoille 5-10 sijoittuneet päättävät kautensa ja aloittavat kauden 2022-23 alemmassa SM-alkusarjassa.
   • Sijoille 11-12 sijoittuvat joukkueet jatkavat kautta alemmassa SM-karsintasarjassa. Joukkueet eivät voi kuitenkaan olla Liiga- tai KHL-joukkueita. Karsintaan joutuvat siis kaksi heikointa Liigan ja KHL:n ulkopuolista joukkuetta.

Katso koko uudistus TÄSTÄ.

U20 SM-sarjaturnaus järjestetään syksyllä Turussa

TUTO ja TPS järjestävät yhdessä U20 SM-sarjaturnauksen Turussa 29.-31.10.2021. Pelipaikkoina toimivat Gatorade Center ja Marli Areena. Turnaukseen osallistuvat TUTOn ja TPSn lisäksi K-Espoo, Ilves, HPK, HIFK, Lukko, Ässät, Jokerit ja Tappara.

Muistathan, että TUTO-kortilla ja kausikortilla näet Mestiksen runkosarjaotteluiden lisäksi TUTOn kaikki U20-joukkueen harjoitus- ja runkosarjan ottelut. Oman korttisi voit tilata TÄSTÄ.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää