U20-joukkueen mennyttä ja tulevaa

Kuva: Sami Kivistö

Pettymykseen päättyneen kauden jälkeen TUTO U20 aloittaa kauden 2023–2024 ottelunsa U20 Mestiksessä. Sarjan runkosarjassa pelataan 30–38 ottelua, jonka jälkeen sarjan kaksi parasta joukkuetta nousee loppukaudeksi U20 SM sarjan alempaan loppusarjaan.

Menneen kauden summaus viimeisen ottelun taistelu ei riittänyt

Viimeisen viikonlopun kuviot olivat ennakkoon selkeät: vain kuusi pistettä riittää. Ensimmäinen ottelu sujuikin mallikkaasti, ja karsintasarjan viimeiseen otteluun lähdettiin kuin seiskapeliin konsanaan. Molemmilla joukkueilla oli samat panokset: voittaja SM-sarjaan, häviäjä Mestikseen.

Ottelu oli kuuma ja tasainen. Peliajan tultua täyteen K-Espoo Challengerilla oli kuitenkin yksi maali enemmän kuin TUTOlla. Peli on joskus raakaa.

Kolme eri sarjaa – kolme erilaista lopputulosta

Kausi alkoi SM-alkusarjassa. Alkusarjassa kohdattiin kaikki SM-sarjassa pelaavat joukkueet kerran. Panoksena paikat joko ylempään SM-sarjaan, alempaan SM-sarjaan tai Mestikseen. Tuloksellisesti alkusarja ei ollut mitään paraatimarssia, mutta meni kuitenkin sen verran hyvin, että pelit jatkuivat SM-sarjan puolella.

Marraskuussa käynnistyi alempi SM-sarja, jossa pelattiin kaksinkertainen 12 joukkueen sarja. Panoksena tässä sarjassa oli yhdelle Mestis-organisaatiolle paikka suoraan ensi kauden SM-sarjaan muiden joutuessa karsimaan. Sarja alkoi TUTOlta hieman yskähdellen, mutta vuodenvaihteen jälkeen palaset loksahtelivat paikoilleen. Tuloksena pitkä voittoputki sekä kova taistelu koko sarjan voitosta RoKin kanssa. Rovaniemellä koetun tappion jälkeen hyvä tahti kuitenkin hyytyi hieman, ja tuloksena paikka SM-karsintaan.

Karsintasarjassa pelin henki oli erittäin raaka. Kahdeksan joukkuetta, yksinkertainen sarja ja vain kahdelle parhaalle paikka ensi kauden SM-sarjaan. Ketterä karkasi jo aikaisin sarjan voittoon, mutta kakkossijasta käytiin kova taistelu. Ennen kahta viimeistä kierrosta kakkossijassa oli kiinni vielä neljä joukkuetta, ja viimeisiin otteluihin lähdettäessäkin vielä kolme. Kaksi nollan pisteen tappiota oli tämänlaiseen sarjaan kuitenkin liikaa, ja näin ollen kahden pisteen erolla putoaminen Mestikseen.

Ainoa suunta on ylöspäin!

”Tippuminen U20 Mestikseen oli totta kai iso pettymys. Sarjamuoto on raaka, mutta olemme organisaationa ehdottomasti avoimen sarjan kannalla, joten vaikka tippuminen sarjaporrasta alaspäin kirpaisee, otetaan se vastaan nöyrästi ja suunnataan katseet eteenpäin. Tavoitteenamme on ensi kaudella olla U20 Mestiksen paras joukkue, ja nousta nopeasti takaisin U20 SM-sarjaan. Meillä on luistelukoulusta alkaen hieno junioripolku aina miesten Mestikseen asti, johon ehdottomasti pitää kuulua U20 SM-sarjassa pelaava joukkue” urheilukoordinaattori Jouni Virpiö kommentoi.

Kim Wikström palaa U20 päävalmentajaksi

Kaudella 2021–2022 TUTO U20 joukkueen päävalmentajana toiminut Kim Wikström palaa TUTO:n valmentajaksi kauden 2023-2024 kattavalla sopimuksella. Menneen kauden Wikström valmensi Ranskassa Saint Gervaisen U20 joukkuetta.

Wikström kommentoi paluutaan seuraavasti: ”palaan todella innostuneena ja motivoituneena takaisin Kupittaalle. On hienoa päästä takaisin hommiin tuttuun organisaatioon jo valmiiksi tuttujen ihmisten pariin. TUTOsta kehittyi Suomessa minulle sydämen seura ja päätös palata oli loppujen lopuksi todella helppo ja tuntui oikealta”.

Tarkoituksena on tarjota pelaajille laadukas arki, joka mahdollistaa mahdollisimman nopeasti nousun takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Joukkueen rakentaminen on aloitettu ja tarkoituksena on rakentaa sitoutunut ryhmä, joka pelaa sydämellä logolleWikström jatkaa.

Kim on tuttu valmentaja meille, ja hän teki viimeksi täällä ollessaan hienoa työtä. Kim on nuori, tavoitteellinen ja intohimoinen valmentaja, jonka valmennusfilosofia istuu hyvin yksiin Mestiksen ensi kauden päävalmentajan Jonne Virtasen kanssa. Tavoitteena on pelata voittavaa ja värikästä lätkää ja uskomme, että Kim on oikea valmentaja meidän projektiimme” kommentoi urheilukoordinaattori Jouni Virpiö.

TRY OUT -tapahtuma

TUTO Hockey järjestää U20 joukkueen avoimen TRY OUT -tapahtuman 3.-4.5. Rajupaja Areenalla. Tapahtumassa kartoitetaan seuraavan pelikauden pelaajia kilpajoukkueeseemme.

Ilmoittaudu mukaan täällä: https://www.lyyti.fi/questions/04d363cbd6

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää