Tuukka Pulliainen ratkaisi voiton TUTOlle

TUTO Hockey – K-Vantaa

3-2 VL (1-0, 0-1, 1-1, 0-0)

Tilastot

TUTO Hockey ja K-Vantaa kohtasivat lauantaina Marli Areenalla tapahtumarikkaassa ottelussa. Peli ratkesi lopulta vasta voittolaukauskilpailussa, jonka ainoasta maalista vastasi TUTOn Tuukka Pulliainen.

Jo ottelun alusta lähtien oli selvää, ettei kamppailusta tunnetta puuttunut ja pientä nokkapokkaa nähtiin puolin ja toisin läpi pelin. TUTO aloitti maalinteon hieman yli minuutti ennen erätaukoa, kun Pulliainen syötti kiekon Timo Pärssiselle maalin eteen, josta ”Pärä” nosti kiekon rystyllä reppuun.

Avauserän puhutuin tilanne nähtiin kuitenkin neljä sekuntia ennen summeria, kun K-Vantaan Micke-Max Åsten taklasi TUTOn Kristian Tuohilampea selkään ja Tuohilampi kannettiin paareilla ulos jäältä. Åsten sai tilanteesta suihkukomennuksen ja samoin sai kotijoukkueen Aki Keinänen, joka puolusti joukkuetoveriaan tilanteen jälkeen nyrkein.

”Tämän vuoden pelit on (Tuohilammelta) pelattu. Hirveä tuuri, ettei käynyt pahemmin ja näillä näkymin jäsenet liikkuvat. Meillä lähti siinä paras pakki ambulanssilla sairaalaan ja tämän sarjan paras maalintekijä lensi ulos”, manasi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

Suihkuun myös perjantaina

Åsten sai suihkukomennuksen myös perjantain JYP-Akatemia-ottelussa, silloin päähän kohdistuneesta taklauksesta. Pelikieltoa teosta ei tullut, vaan K-Vantaan paras pistemies Tomi Tuomisto sai kahden ottelun pelikiellon erotuomarin koskemattomuuden loukkauksesta.

”Eilen tämä kyseinen kaveri heitettiin pihalle päähän kohdistuneesta taklauksesta ja nyt se teurasti Tuohilammen neljä sekuntia ennen erätaukoa. Kuitenkin yksi tämän sarjan parhaista pelaajista, Tuomisto, sai kahden matsin pelikiellon, kun tuomari oli hieman horjahtanut. Nyt päättäjät herätys”, Lehkonen ihmetteli.

”Näin tämä tulee jatkumaankin”

K-Vantaa tasoitti ottelun Aleksi Järvisen toisen erän maalilla, mutta kolmannessa molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen ylivoimalla. TUTOn maalista vastasi itse maestro Pulliainen ja Vantaan osuman iski Peter Tiivola ajassa 56:29. Tiivolan maaliin johtanut TUTO-alivoima tuli tilanteesta, jossa Kalle Moisio sai omituisen 5+20 minuutin jäähyn koukkaamisesta. 

Kun varsinainen peliaika ja jatkoaikakaan eivät tuoneet tulosta, haettiin voittaja voittolaukauskilpailusta. Siinä ainoa maalintekijä oli Pulliainen, joka ujutti kiekon hyvän pelin K-Vantaa-maalissa pelanneen Jani Kauton patjojen välistä sisään. TUTOn maalissa Kaapo Kähkönen jatkoi tutun solidia esitystä rangaistuslaukauksissa, eikä päästänyt selkänsä taakse kiekkoakaan.

Vantaalaisten valmentaja Jami Kauppi oli ottelun jälkeen tyytyväinen pisteeseenkin.

”Meidän pelaajiemme perustaso nousee koko ajan. Pystytään paineen alta tulemaan ja TUTO paineisti tänään tosi hyvin. Tietysti harmittaa aina, kun voittolaukauskilpailussa tulee tappio ja tämä taisi olla jo kolmas tai neljäs kerta.”

Ismo Lehkonen lupasi ennen ottelua tapahtumarikasta kiekkoiltaa, ja sen 1813-päinen yleisö saikin.

”Värikäs peli. Vauhtia oli niinkuin ollaan luvattukin ja näin tämä tulee jatkumaankin.”

TUTOn ohjelmassa on seuraavaksi kaksi vierasottelua, keskiviikkona Heinolassa ja perjantaina Kouvolassa. Ensi lauantaina pelataan taas kotona Marli Areenalla, jolloin vieraaksi saapuu jälleen K-Vantaa. Lauantain tapahtumien jälkeen tuostakaan illasta tuskin tulee tunnetta puuttumaan. Liput otteluun maksavat dynaamisen hinnoittelun myötä edelleen vain 10 euroa.

 

Tuukka Pulliainen oli jälleen mies paikallaan.

Jaa eteenpäin:

Toimitusjohtajamme Kimmo Hollmèn jakaa tilattuja kausikortteja jo tulevana torstaina 5.10. jäähallin Legenda-klubilla kello 12:00-16:00 välillä. Kausikortteja...

Lue lisää

PÄÄSYLIPPUJA VAPAUTETTU RAJATTU ERÄ 2.10. !  Kuva: Tiia Mahkonen

Lue lisää

TUTO ja Jesse Helander ovat sopineet pelaajan siirtymisestä loppukauden ajaksi ulkomaille, nimittäin RedBull Hockey Juniorsin riveihin...

Lue lisää