TUTOTEAM -lehtiartikkeli vuodelta 2007

Johannes Lehto ja Simo Pasonen U 16 -maajoukkueeseen

TuTo -92 Hawks joukkueesta U 16 -maajoukkueeseen Pohjola -leiriltä valittiin puolustaja Simo Pasonen (vas.) ja hyökkääjä Johannes Lehto

 

Perinteiseltä Pohjola -leiriltä valittiin helmikuussa jälleen kerran ehdokkaita U 16 -maajoukkueeseen eli nuorimpaan maatamme jääkiekossa edustavaan ikäluokkaan. TuTo -92 Hawks -joukkueesta ehdokkaiden joukkoon pääsivät puolustaja Simo Pasonen ja hyökkääjä Johannes Lehto. Molemmat ovat joukkueessaan omilla pelipaikoillaan selkeitä johtohahmoja, jotka omalla pelipanoksellaan pystyivät länsirannikon aluesarjassa ratkaisemaan otteluita.

 

Simo Pasosen vahvuus kentällä on erittäin voimakas ja samalla puhdas takalauspeli, josta tosin jäähyminuuttejakin ropisi melko runsaasti. Lisäksi hänen kiekollinen pelinsä on erittäin varmaa ja rohkeaa.

 

Johannes Lehdon vahvin ominaisuus on maalinteko. Hän iski kauden aikana TuTo -92 Hawks -joukkueen peleissä yhteensä 71 osumaa. Maalinteossa hänellä oli apunaan valtakunnallisestikin ottaen koko ikäluokkansa paras rannelaukaus, josta moni mestis- ja liigapelaajakin voisi olla ylpeä.

 

Poikien edustama TuTo -92 Hawks -joukkue menestyi erinomaisesti kauden peleissä. Länsirannikon aluesarjaa pelanneen joukkueen pelit takeltelivat jonkin verran runkosarjassa, mutta kauden tärkeimmissä otteluissa jälki oli vakuuttavaa. Runkosarjan toisen sijan myötä aukesi paikka sarjan loppuotteluihin.

 

Semifinaalissa Varissuon jäähallissa kaatui Ässät selkeästi luvuin 5-1. Loppuottelussa ja länsirannikon aluemestaruuden ratkaisseessa finaalissa oli vastassa rakkain mahdollinen vihollinen eli paikallisvastustaja TPS, jonka TuTo tiukan ja tasaisen kamppailun jälkeen löi lopulta selvin numeroin 4-1.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää