TUTOn voittoputki päätökseen

SaPKo – TUTO

4-3 (2-0,1-0,1-3) Yleisöä: 799

Kotijoukkue SaPKo tuli ottelun alun erittäin terävästi ja TUTOlla oli vaikeuksia maalintekopaikoissa. SaPKo rankaisi kahdesti ensimmäisten 11 minuutin aikana, joten TUTOn ilta Talvisalossa alkoi takaa-ajon merkeissä. TUTOn hyvä kiri kolmannen erän lopulla jäi maalin verran lyhyeksi, joten SaPKo katkaisi TUTOn voittoputken kotihallissaan.

Ottelua oli pelattu vain 3:29, kun Teemu Suhonen huudatti kotiyleisöä ensimmäisen kerran. Suhosen maaliin syöttöpisteet Ville Järveläiselle ja Anssi Virkille. Erän puolivälin jälkeen SaPKo kaunisteli lukemiksi 2-0 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Mikko Nuutinen syötti poikittain Niko Kallelalle, joka ei hyvältä paikalta erehtynyt. TUTOn maalilla pelannut Kimmo Meriläinen pelasi tilanteen teknisesti erittäin hyvin, mutta miehelle ei jätetty mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

TUTO sai luotua avauserässä hyvän määrän maalipaikkoja, mutta laukaukset olivat pääosin heikkoja ja suurin osa vedoista suuntautui maalin ohitse. SaPKo pääsi vielä ylivoimalle ajassa 15:28, kun Mikko Lehtonen passitettiin jäähylle kiinnipitämisestä. SaPKon ylivoima ei kuitenkaan ottanut toimiakseen ja erätaukoa lähdettiin viettämään SaPKon 2-0 johdossa.

TUTO sortui toisessa erässä jäähyilyyn

TUTOn ilta jatkui toisessa erässä vaikeissa merkeissä. Joukkue otti erässä yhteensä 20 minuuttia jäähyjä ja tämän myötä peluutus meni rikkonaiseksi. SaPKo teki erän ainoan maalin ajassa 25:55. Teemu Suhonen venytti verkkoa toistamiseen ja lukemiksi muuttui 3-0. Tuukka Pulliainen otti ajassa 39:11 2+10 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta, joten TUTO joutui pelaamaan pitkän pätkän kolmella sentterillä. Taukolukemat toisella erätauolla olivat 3-0.

TUTOn kiri alkoi liian myöhään

Petteri Nikkilä vei SaPKon kolmannen erän alussa jo 4-0 johtoon. Kolmannen erän alku mentiin melko tasaisissa merkeissä. Ajassa 49:41 Ryan Ruikka avasi kauden maalitilinsä. Ruikan maaliin syöttöpisteet Niko Paloselle ja illan parhaaksi TUTO-pelaajaksi palkitulle Mikael Salmivirralle. Erän viimeiset minuutit TUTO painoi päälle erittäin hyvällä draivilla. Ajassa 58:50 Matias Kuusisto ampui kiekon sisään Aki Keinäsen ja Antti Virtasen esityöstä ja 36 sekuntia myöhemmin Keinänen kavensi itse lukemiksi 4-3. Keinäsen maalin jälkeen Ismo Lehkonen otti aikalisän. Viimeinen paikka TUTOlle siunaantui, kun ajassa 59:54 Pulliainen voitti hyökkäyspään aloituksen. Lehtonen ampui ranteella pelin viimeisellä sekunnilla kiekon niukasti maalin yli ja näin peliaika loppui TUTOn kannalta kesken. Lopputulos Talvisalossa 4-3.

”Osa porukasta ei ollut valmiina henkisesti”

Päävalmentaja Lehkonen oli puhelinhaastattelussa pelin jälkeen tyynenä.

”Osa porukasta ei ollut tänään valmiina henkisesti. Puolen joukkueen panos ei yksinkertaisesti riittänyt voittoon. Jäätiin nopeasti 2-0 tappiolle ja pelin kääntäminen ei onnistunut halutulla tavalla. Muutama vähän hölmö jäähy vaikeutti matkaa entisestään. Osoitettiin kuitenkin sitkeyttä tuolla lopun kirillä. Kaiken kaikkiaan ei ansaittu tänään voittoa, koska osa porukasta oli mukana pelaamassa vain näennäisesti”, Lehkonen tiivisti illan kulun.

TUTOn pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina, 1.11., kun joukkue matkaa Vaasaan. Seuraava kotiottelu pelataan 2.11., kun Sport tulee vieraaksi Turkuun. Revanssiviikonlopun kotipelin lipunmyynti käy poikkeuksellisen kuumana. Suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon jo hyvissä ajoin.

 

Tilastot: mestis.fi

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää