TUTOn vieraspeliputki alkaa RoKin kohtaamisella

RoKi – TUTO Hockey

Pe 30.9. klo 18.30

Lappi Areena

Pohjoisen vieraskiertue käynnistyy perjantaina Rovaniemellä, kun TUTO Hockey astelee Lappi Areenalle RoKin kotikaukaloon. Kauden avausviikolla TUTO nappasi RoKilta komeasti voiton lukemin 5-2. Vierasotteluun haastetta tuo kuitenkin pitkä pelimatka.

”Pitkät pelireissut on haastavia, henkisesti ja fyysisesti raskaita”, kertoo TUTO-hyökkääjä Timi Lahtinen.

TUTO Hockey suuntaa ottelubussin perjantaina kohti Rovaniemeä. Tiedossa on pitkä ajomatka, paljon istumista ja paikan päällä vastassa urheilullinen kotijoukkue RoKi.

”Kun on istunut kuusi tai kahdeksankin tuntia bussissa pelireissulla, niin alkulämpöä täytyy miettiä hiukan eri tavalla ennen peliä. Että mitä tekee saadakseen kropan oikeasti hereille. Ainakin omalla kohdalla peliin valmistautuminen pitää ottaa vähän eri tavalla. Kaikkien puolesta en tietenkään osaa vastata”, avaa Lahtinen matkustamisen haasteita.

”Välillä on onneksi pelimatkoilla pysähdyksiä huoltsikoilla, niin voi vähän jaloitella ja saada paikkoja auki. Sellaista se vaan on, että matkustus kuuluu tähän lajiin”, Lahtinen lisää.

TUTOn osalta kauden avausvoittoon päättynyt aiempi kohtaaminen RoKin kanssa tuntuu loppulukemaa tarkastellessa taittuneen varsin helposti. Rovaniemellä kohdataan kuitenkin kova vastus, jolla on korkea työmoraali. TUTO saa tehdä pohjoisessa paljon töitä voiton eteen.

Näyttävä stoppi turhille jäähyille

Keskiviikon pelissä TUTO pääsi vihdoin näyttämään, että alkukauden turhista jäähyistä on otettu opiksi.

”Kauden alussa kaikilla on niin paljon intoa mennä kentälle, että säännöt vähän unohtuu. Kyllä ne siitä karisee. Se on tätä alkukauden huumaa”, naurahtaa Lahtinen.

Jäähyt ovat osa kiekkopeliä, mutta niiden määrä ratkaisee. Päävalmentaja Miika Elomo sai keskiviikkona olla valmennettaviinsa pelin päätteeksi tyytyväinen.

”Olen erinomaisen tyytyväinen meidän alivoimapeliin. Käytiin siinä vähän kapeampaa materiaalia ja tehtiin loistavaa työtä. Kolmen erän johtoasemassa pelaaminen oli korkeassa luokassa. Hyvä lähteä tästä pohjoiseen.”

Vierasottelu RoKi – TUTO Hockey käynnistyy Lappi Areenalla perjantaina klo 18.30. Seuraava kotipeli pelataan Kupittaalla perjantaina 7.10. klo 18.30. Osta liput ennakkoon edullisemmin Ticketmasterin lippukaupoista tai TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää