TUTOn vieraskiertue jatkui synkissä merkeissä

Hokki – TUTO Hockey 

3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

Hokki isännöi perjantai-iltana TUTOa Kajaanissa. TUTO pelasi ottelun alun erittäin aktiivisesti, mutta Hokki pääsi nopeasti mukaan peliin ja hallitsi lopulta kenttätapahtumia melko selkeästi koko pelin ajan. TUTOlla oli päätöserässä riittävästi maalintekopaikkoja, mutta Hokki oli lopulta parempi maalein 3-1. 

TUTO tuli otteluun pirteästi. Joukkue loi maalipaikkoja Teemu Seppäsen maalille heti ottelun alusta lähtien ja hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisten minuuttien aikana. Ajassa 2:12 Mika Koivisto otti kampitusrangaistuksen ja TUTO pääsi yrittämään ylivoimaansa ensimmäistä kertaa. Kiekko pyöri kajaanilaisten puolustusalueella kauniisti, mutta tuloksetta.

Avauserän puolivälin tuntumassa TUTO otti kaksi perättäistä rangaistusta ja päästi Hokin peliin mukaan. Loppuerä mentiinkin pääosin Hokin komennossa ja Tommi Virtanen joutui torjumaan 16 kertaa. Seppäselle koppeja kirjattiin neljä.

Hokki ei onnistunut ylivoimillaan maalia tekemään, mutta erän lopussa Antti Pusa avasi maalitilin. Pusa sai Ryan Ruikalta hyvän syötön maalin eteen ja niittasi kiekon maalin kauniin harhautuksen jälkeen.

Erän lopulla Juha-Matti Rautajoki passitettiin vielä huitomisesta jäähylle ajassa 18:57. Hokki sai pakkopelinsä pyörimään, mutta erätauko pelasti TUTOn tällä kertaa. Erätauolle lähdettiin TUTOn 0-1 johdossa.

Hokki niittasi toisen erän alkuun kaksi maalia

Tuukka Pulliainen otti illan toisen rangaistuksensa ajassa 22:30. Hokki-valmentaja Petri Mattila marssitti ykköskorin miehensä kaukaloon ja maali syntyikin nopeasti. Anthony Guttig siirsi kiekon tyhjään maaliin Teddy Da Costan syötöstä ajassa 23:09. Guttigin maaliin toinen syöttöpiste merkittiin Teemu Virtalalle. Ottelua oli pelattu 24:59, kun Veikko Karppinen runnoi kiekon väkisin Virtasen maaliin. Virtanen torjui kaksi ensimmäistä yritystä, mutta Karppinen sai operoida maalin edessä erittäin vapaasti ja survoi 2-1 maalin kolmannella yrityksellään. Karppinen sai samassa vaihdossa vielä rangaistuksen, mutta TUTOn ylivoima ei saanut erityisen vaarallisia paikkoja luotua ja 2-1 pysyi taululla.

Hokki hallitsi kenttätapahtumia toisen erän loppuun saakka. Torjuntatilasto oli kahden erän jälkeen melko tylyä luettavaa, kun Virtasella oli kasassa 32 torjuntaa Seppäsen yhdeksää vastaan. 2-1 tilanteessa lähdettiin toiselle erätauolle.

TUTO loi hyviä paikkoja päätöserässä

TUTO loi maalintekopaikkoja laajalla rintamalla ottelun päätöserässä. Hokki puolusti maaliaan tiiviisti viisikoina ja pelasi muutenkin erittäin fiksua jääkiekkoa. Molemmat joukkueet pääsivät päätöserässä kertaalleen kokeilemaan ylivoimaansa, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa.

Ajassa 58:52 Ismo Lehkonen käytti aikalisänsä. TUTO haki tasoitusta viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia, mutta kiekkoa ei Hokki-maaliin saatu. Ajassa 59:15 Arttu Heikkinen löi kiekon tyhjään maaliin ja sitä myötä viimeisen niitin TUTOn arkkuun. Ottelu päättyi lukemiin 3-1. 

”Maalin peliä ei boxista voiteta”

TUTO-luotsi Lehkonen niputti ottelun pakettiin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kyllä tänään jäähyily tappoi meidän pelin. Viimeinen erä oli meiltä melko hyvä, tosin siinäkin otettiin yksi jäähy väärään aikaan. Oikea joukkue voitti tänään, sillä maalin peliä ei boxista voiteta”, kertoi Lehkonen. 

 

TUTOn taival jatkuu heti huomenna Joensuussa, kun vastaan asettuu Jokipojat. Ottelu alkaa klo 17.00. 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää