TUTOn vahva kolmas erä riitti Jokipoikien kaatoon

TUTO Hockey – Jokipojat

2-1 (1-0, 0-1, 1-0) Yleisöä: 1607

Tilastot

Marli Areenan lauantai-illassa nähtiin tasaväkinen ja vauhdikas kamppailu, kun Jokipojat saapui TUTOn vieraaksi. Kotijoukkueen kärsivällisyys palkittiin lopulta vain 52 sekuntia ennen päätösvihellystä, kun Anton Kokkosen ratkaisi ottelun.

Avauserä alkoi kotijoukkueen kannalta ikävästi, kun jo 15 sekunnin pelin jälkeen Miika Franssila lähti jäähylle kiinnipitämisestä. TUTOn tunnetusti hyvä alivoima toimi kuitenkin tälläkin kertaa, eikä Jokipojat onnistunut maalinteossa.

TUTO otti erän edetessä kenttätapahtumat yhä vahvemmin haltuunsa ja pääsi kahdesti ylivoimalle, kun vierailijoilta sekä Joona Manninen että Raimonds Vilkoits ottivat kaksiminuuttiset. Aki Keinäsen poissaolo näkyy kuitenkin turkulaisten ylivoimassa selkeästi, eikä kumpikaan ylivoima tuottanut tulosta.

Ajassa 17:13 nähtiin ensimmäisen erän ainoa maali. Osuma oli todella onnekas, sillä kiekko lirui suoraan aloituksesta epäonnisen Jokipojat-maalivahti Daniel Spencen patjojen välistä sisään. Spence yritti ilmeisesti lyödä tilanteessa kiekkoa kulmaan, mutta ei osunut ja peli oli 1-0 sinipaidoille. Maali merkittiin aloittaja Ville-Vesa Vainiolalle. Ensimmäinen 20 minuuttinen oli kotijoukkueen hallintaa, mutta enempää osumia ei avauserässä nähty.

Tasaväkinen kakkoserä

Toinen erä alkoi TUTOn kannalta yhtä heikosti kuin ensimmäinenkin, kun Tuukka Pulliainen lähti jäähylle vain 29 sekunnin pelin jälkeen. Tämänkin alivoiman kotijoukkue kesti ja pääsi kokeilemaan omaa ylivoimaansa ajassa 28:34, kun Jokipoikien Miks Libsbergs otti jäähyn poikittaisesta mailasta. Turkulaisten ylivoima oli kuitenkin edelleen tehotonta, eikä maaleja nähty.

Kakkoserän ainoasta maalista vastasi Jokipojat ja Mikael Ruohomaa, kun ottelu oli vanhentunut 31:20. Sami Blomqvist ja Janne Niva jakoivat laatan kultakypärä Ruohomaalle, jonka rannelaukaus löysi perille, 1-1. Toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi, mutta vaaralliset tilanteet olivat kummaltakin joukkueelta vähissä.

Kolmanteen erään tuli nälkäinen TUTO. Kotijoukkue painoi hyökkäys toisensa jälkeen paineen Jokipoikien päätyyn, mutta erinomaisesti joensuulaisten maalilla pelannut Daniel Spence torjui tilanteet hienosti.

Jokipojat ei voinut päätöserässä tehdä oikein muuta kuin pelata kiekkoa pois omasta päädystä, mutta lopulta TUTOn kärsivällisyys palkittiin. Tony Vidgren toimitti kiekkoa oikeaoppisesti maalille vain 52 sekuntia ennen loppua ja kiekko pomppi Anton Kokkosen kautta maaliin. Näin TUTO otti tärkeät kolme pistettä 2-1 lukemin.

”Viimeiseen erään kaikki likoon”

Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski myönsi TUTOn paremmuuden.

”Huonolle joukkueelle ei hävitty, mutta tapa harmittaa. Ei pelattu huonosti, mutta kolmas erä oli TUTOn rummutusta ja maali roikkui ilmassa. Toivottiin ja taisteltiin, mutta kiekko pomppi sitten lopulta housujen ja polvien kautta maaliin. TUTO oli kuitenkin hyvä ja ansaitsi pisteet”, Haapakoski sanoi.

Ismo Lehkonen oli eritoten tyytyväinen kotijoukkueen vahvaan kolmanteen erään.

”Kaksi erikoista maalia tehtiin ja otetaan ne vastaan. Ansaittiin mielestäni viimeisen erän ansiosta kolme pistettä. Lähdettiin viimeiseen erään siten, että kaikki laitetaan likoon. Pojat painoivat hyvin ja onnekkaasti saatiin voittomaali”, kertoi Ika.

TUTOn seuraava ottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Marli Areenalla, kun vieraaksi saapuu HCK. Varmista paikkasi kamppailuun TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää