TUTOn täydelliselle viikolle voitokas päätös

TUTO Hockey ja Kajaanin Hokki tarjosivat Marli Areenan lauantai-illassa kiihkeän ja jännittävän kiekkonäytöksen. Runsaslukuisen turkulaisyleisön riemuksi kolme pinnaa jäivät TUTOlle lukemin 4-2. Näin ollen turkulaiset nappasivat viikon kahdesta kotipelistä täydet kuusi pistettä. Otteluissa kävi yhteensä yli 4100 katsojaa.

Molemmat onnistuvat vauhdikkaassa avauserässä

TUTO Hockeyn perhepeliteema oli houkutellut paikalle lähes 2000 innokasta kiekon ystävää. Joukossa oli runsaasti vielä polvenkorkuisia kannattajiakin, joten jääkiekon tulevaisuus on ainakin Turussa hyvällä tolalla.

Itse pelissä nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita alusta asti. Vahvasti pelin alkuun panostanut Hokki ei pystynyt hyödyntämään momentumia, vaan avausmaalista vastasi TUTOn kokenut kaarti avauserän puolivälissä. Maalintekijänä kunnostautui Tuukka Pulliainen, kun taas alustuksesta vastasivat Petteri Nummelin  ja Aki Keinänen.  Erän lopulla Hokki sai palkinnon ahkerasta uurastamisesta, kun Markus Korkiakoski onnistui yllättämään TUTOn maalilla hyvän ottelun pelanneen Karolus Kaarlehdon.

TUTOn tehominuutti myrkkyä kajaanilaisille

TUTO on ollut kauden aikana vahva toisissa erissä, sitä se oli tälläkin kertaa. Pirteästi esiintyneen Hannu Kurun tolppalaukausten ohella turkulaiset osuivat myös maalipuiden sisään kahdesti. Ensin Kalle Valtola siirsi TUTOn toistamiseen johtoon Keinäsen upeasta syötöstä ja vain 41 sekuntia myöhemmin oli Aki Juuselan vuoro laittaa lättyä pussiin. Juuselan maaliin vahvan esityön kulmassa teki TUTOn pikkujättiläinen Juho Virtanen. 

Toisen kerran johtoon päästyään, ei TUTO enää siitä luopunut. Hokkin neljäs ylivoima toisen erän loppupuolella toi kuitenkin jännittyneitä ilmeitä Kupittaan katsomoihin, kun kajaanilaisten kapteeni Niklas Näppi kiskaisi maailmanluokan kudilla tilanteeksi 3-2. Näistä lukemista lähdettiin myös toiselle erätauolle.  Tauon hikihaastattelussa TUTOn Kasperi Nutolla oli selkeä kuva pelistä sekä siitä miten johtoasema pidetään päätössummeriin asti.

– Hyvä vauhdikas peli on ollut. Toivottavasti vauhti pysyy yllä ja pieniä maalineduskahakoita saadaan aikaiseksi. Meidän pitää vaan laittaa paikoista maalit ja puolustaa tiiviisti, niin hyvä tulee.

Virtanen ratkaisee

TUTOlla muutkin kuin Nuto oli sisäistänyt johtoasemassa pelaamisen kaavan, sillä siinä määrin fiksusti ja tyylikkäästi kotijoukkue kolmannessa erässä pelasi ratkaisuhetkillä, Kaarlehdon toimiessa viimeisenä lukkona. Ottelun viimeinen osuma nähtiin kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun vahvan pelin pelannut Juho Virtanen yllätti muuten hyvin pelanneen Hokki-vahti Tuukka Smuran nollakulmasta. Vahvan esityön Virtasen maaliin tehnyt Tomi Wilenius sai vielä hetkeä myöhemmin mahdollisuuden kaunistella loppulukemia rangaistuslaukauksesta, mutta tällä kertaa pidemmän korren veti Smura näyttävällä hanskatorjunnalla.  Kun lopun ylivoimatilanteet eivät tuottaneet kumpaankaan päähään hyväksyttyjä lisämaaleja, jäivät pisteet turkulaisyleisön riemuksi TUTOlle.

Ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä nähtiin tyytyväinen mies, kun Samuli Valviston TUTO-debyytti päättyi voitokkaasti.

– Aivan loistava fiilis. Ei ole vähään aikaan tullut pelattua Mestistä. Loistavaa että pääsin nyt pelaamaan ja sain vähän vauhdin tuntua. Alkuun ei tehty ihan niitä asioita, mitä oli sovittu. Kun aloimme tehdä, ei meillä ollut mitään hätää.

TUTO Hockey pelaa ensi viikolla kaksi ottelua. Keskiviikkona vuorossa on vierasottelu Lempäälässä LeKiä vastaan. Viikko päättyy lauantaina kotiotteluun JYP-Akatemiaa vastaan. Hanki liput lauantain kotiotteluun ennakkoon edullisemmin TÄSTÄ.

Uudistuneen perhelippupaketin voit hankkia puolestaan TÄSTÄ (perhelippupaketti sisältää liput 2:lle aikuiselle ja 1-5 lapselle/nuorelle).

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää