TUTOn runkosarja päätökseen viikonloppuna

TUTO Hockey – Hokki
Pe 11.3. klo 18.30
Marli Areena

JYP-Akatemia – TUTO Hockey
La 12.3. klo 17.00
Jyväskylä

TUTO Hockey pelaa tulevana viikonloppuna kaksi ottelua, kun perjantaina Turussa kohdataan Hokki ja lauantaina Jyväskylässä JYP-Akatemia. Ailahtelevasti kaudella pelannut TUTO taistelee vielä runkosarjan viidennestä sijasta KeuPa HT:n ja Hermeksen kanssa.

”Runkosarja on ollut aika vuoristorataa, eikä ole oikein sellaista tasaisuutta löytynyt missään vaiheessa”, sanoo TUTO-hyökkääjä Topi Taavitsainen.

”Välillä ollaan pelattu aika hyvin ja välillä ollaan pelattu vähän huonommin. Toivottavasti pleijareissa saataisiin tasaista suorittamista enemmän.”

Myös TUTOn pelaajistossa ja valmennuksessa on tapahtunut kauden aikana paljon muutoksia, eikä se ole voinut olla näkymättä joukkueen otteissa.

”Tietysti kun äijiä on lähtenyt ja tullut sisään aika tiuhaan tahtiin, niin sekin on varmaan vähän tuonut haastetta runkosarjaan”, Taavitsainen kertoo.

Vaikka runkosarja ei olekaan mennyt turkulaisilta odotetusti, on viides sija ja paremmat lähtökohdat pudotuspeleihin vielä haarukassa. Tähän tarvitaan viikonlopun otteluista pisteitä, sillä viidentenä oleva KeuPa on TUTOa neljä pistettä edellä (ottelun enemmän pelanneena) ja kuudentena oleva Hermes on turkulaisia pisteen edellä. 

”Viikonloppuna hyvä puolustuspelaaminen ja maalipaikkojen hyväksikäyttäminen ovat avainasemassa, että päästään pitkälle molemmissa peleissä. En ole Hokkia vastaan vähään aikaan pelannut, mutta jos pelataan omalla tasolla, niin aika vahvoilla ollaan”, uskoo Taavitsainen.

”Ja sama JYP-Akatemiaa vastaan. Täytyy toimittaa enemmän kiekkoa maalille, perään enemmän actionia ja tehdään tarvittavat maalit sitä kautta.”

Perjantaina vastaan luisteleva Hokki on runkosarjassa sijalla kaksi, mutta lauantaina Jyväskylässä kohdattava JYP-Akatemia kamppailee karsintakurimuksen keskellä. Hokkia vastaan TUTO on kuluvalla kaudella pelannut kolmesti, kahdesti kajaanilaiset ovat vieneet voiton ja kerran TUTO. Kaikki kolme JYP-Akatemiaa vastaan pelattua ottelua turkulaiset ovat voittaneet.

”Kausi mennyt yli odotusten”

24-vuotiaan Taavitsaisen oma sesonki on kulunut mainiosti, sillä mies on nakuttanut 40 ottelussa tehot 22+11=33. Mies on TUTOn paras maalintekijä ja kolmanneksi paras pistemies.

”Oma kausi on mennyt yli odotusten. Olen nauttinut pelaamisesta ja koittanut auttaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla joka pelissä”, muun muassa lempinimiä ”Macho Fantastico”, ”TT55” ja ”Mestiksen Lewandowski” kantava Taavitsainen sanoo. 

”Tietysti loukkaantuminen alkuvuodesta vaikeutti hommia, mutta nyt ollaan päästy lähes sille tasolle, millä oltiin ennen sitä. Joten ihan valoisalta näyttää, kun päästään aloittamaan pleijarit.”

22 maalia iskenyt Taavitsainen on tullut tunnetuksi siitä, ettei hän arkipäivää olevia osumiaan juurikaan tuuleta. Pudotuspeleihin mies lupaa kuitenkin jotain yllättävää.

”Pleijareissa kun häkki heiluu, niin nähdään jotain sellasta, mitä kukaan ei osaa odottaa. Ja kyllähän se heiluu”, virnuilee Taavitsainen. 

Lopuksi Taavitsainen toivottaa kaikki TUTO-kannattajat perjantaina hallille Hokki-peliin.

”Runkosarjan viimeinen kotipeli ja perjantai-ilta, joten tunnetaso on varmasti ihan tapissa joka äijällä. Siitä ei ainakaan jää kiinni.”

Osta liput TUTO Hockeyn runkosarjan viimeiseen kotiotteluun TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää