TUTOn ravintolayhtiön huipputulos piti kurssin kohti strategista tavoitetta – velkajärjestelyillä kevennetty velkataakkaa merkittävästi

TUTO Hockeyn tuloskehitykseen tuli kaudella 2016-2017 hieman takapakkia, mutta tytäryhtiö Kupittaan Palvelu teki huipputuloksen, jolla yhtiö teki konsernitasolla tyydyttävän kokonaistuloksen. Muutaman vuoden takainen taloudellinen pohjakosketus on jo selvästi ohitettu ja suunta on oikea toista vuotta putkeen.

TUTO Hockey Oy teki 1.5.2016-30.4.2017 tilikaudella 844 000 euron liikevaihdolla 54 000 euron tappiollisen liiketuloksen. TUTOn liikevaihto laski 10,1% (-94 500 eur) edellisestä tilikaudesta. Tytäryhtiö Kupittaan Palvelun liikevaihto sen sijaan kasvoi +28,6 % (+74 100 eur) ollen 333 000 euroa, ja sillä ravintolayhtiö teki 26 500 euroa voittoa. Kupittaan Palvelu antoi konserniavustusta emoyhtiölle 20 500 euroa.

Konsernitasolla TUTO Hockeyn liikevaihto oli 1,18 MEUR (muutos -1,7%) ja konsernitulos pysyi edellisvuoden tasolla eli 27 000 euroa tappiolla. Joka tapauksessa muutos muutaman vuoden takaiseen tulostasoon on erittäin merkittävä ja yhtiön suunta on pysyvästi kohti parempaa.

-Pienestä tappiosta huolimatta tulosta voi pitää hyvänä, kun sitä peilaa lähimenneisyyteen, jolloin tappiota tehtiin satoja tuhansia euroja. Olemme saaneet käännettyä kurssin ja toista vuotta putkeen olemme nyt olleet konsernitasolla lähellä nollaa, mikä on hyvä asia. Selvää on kuitenkin, että tämä tulos ei ollut sitä, mitä haimme ja mihin pyrimme. Tavoitteemme on tehdä molemmilla yhtiöillämme positiivista tulosta ja siten vähitellen nakertaa pois vanhoja tappioita, toteaa TUTO Hockey Oy:n toimitusjohtaja Dani Aavinen.
 

       

 

 

Osa syy TUTO Hockey Oy:n liikevaihdon laskuun ja tuloksen painumiseen pakkaselle oli siinä, että viime tilikauteen lähdettäessä budjettia kiristettiin jo vähän liikaa.

-Vuosi sitten teimme TUTO Hockeyn kanssa erinomaisen tulosparannuksen aiempiin vuosiin nähden parantaen tulosta lähes 300 000 euroa ja tehden pienen voiton. Tytäryhtiö Kupittaan Palvelun tulos jäi sen sijaan tuolloin noin 27 000 euroa pakkaselle. Tilikauteen 2016-2017 TUTO Hockey lähti äärimmäisen tiukkaan vedetyn budjetin kanssa erityisesti toimiston osalta. Matkan varrella oli pakko todeta, että vyötä oli kiristetty jo liikaa, ja se selittää osaltaan liikevaihdon laskua ja siten tuloksen painumisesta pakkaselle. Olimme tietyiltä osin säästämässä itseämme jo hengiltä, eikä käsiä myyntiin ollut tarpeeksi, toimitusjohtaja Aavinen myöntää.

Resurssiasiaan reagoitiin ja toimistoa vahvistettiin alkuvuodesta 2017 alkaen. Sen johdosta kuluvan tilikauden 2017-2018 myynti onkin jo noin 100 000 euroa viime vuoden vastaavaa ajankohtaa edellä, joten tilikaudesta 2017-2018 on lupa odottaa hyvää.

Olemme saaneet vahvistettua toimistoketjua hyvillä täsmähankinnoilla, ja luottamus tulevaisuuden suhteen on hyvä. Töitä tehdään ahkerasti, jotta toiminta kehittyisi kaikilla strategiassa esitetyillä yhdeksällä osa-alueella halutulla tavalla. Yhtiössä tapahtuu paljon hyviä asioita sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Meidän on oltava kärsivällisiä tulosten suhteen ja jatkettava määrätietoisesti tulevaisuuden rakentamista pala kerrallaan, Aavinen taustoittaa tilannetta.

 

 Osakeannilla ja velkajärjestelyillä helpotusta velkataakkaan – iso kiitos kumppaneille ja velkojille

TUTO Hockeyn raskas velkataakka ei ole ollut mikään salaisuus, mutta ei sillä ole myöskään retosteltu. Tilanne oli pahimmillaan jo erittäin kriittinen keväällä 2015, eikä se vieläkään helppo ole, mutta tilanne on merkittävästi jo parantunut. Tästä iso kiitos kuuluu sekä yhteistyökumppaneille että velkojille, jotka ovat olleet kiitettävän kärsivällisiä, joustavia ja anteeksiantavia saataviensa suhteen. Keväällä 2016 TUTO Hockey sai järjesteltyä suunnatulla osakeannilla vanhoja velkoja pois 106 000 euron edestä vaihtaen niitä uusiin osakkeisiin.

Tämän seurauksena TUTO Hockeyn omistuspohja on kaikessa hiljaisuudessa laajentunut eri liike-elämän osaajien verkostoksi. Vastaava järjestelyprosessi on parhaillaan käynnissä vielä 200 000 euron velkojen vaihtamiseksi osakkeiksi. Näin ollen viimeisen puolentoista vuoden sisällä kokonaisvelkataakka tulee kevenemään yli 300 000 euroa. Lisäksi 200 000 euroa velkaa on sovittu jäädytettäväksi kolmeksi vuodeksi, jotta yhtiö voisi sillä välin huolehtia ja päästä eroon lukuisista pienemmistä veloista.

-Vanhaa velkaa on edelleen paljon ja se tuo omat haasteet päivittäiseen tekemiseen. Vielä ei siis ole varaa keulia, mutta näköpiirissä siintää jo se hetki, jolloin tilanne paranee päivittäisenkin toiminnan osalta. Kaiken osuessa nappiin, tämä voi tapahtua jo parin vuoden aikana, Aavinen avaa tilannetta

 

Panostuksia yleisömäärän kasvattamiseksi, asiakaskokemuksen parantamiseksi sekä yritysasiakkaille tarjottavien palvelujen monipuolistamiseksi

TUTOn yleisökeskiarvo oli menneen kauden kotiotteluissa 1555 ja oli samaa luokkaa vuoden takaisen kanssa. Tämä oli selvästi korkein yleisökeskiarvo Mestiksessä, joten sen suhteen voidaan olla myös ylpeitä. Kuluvalla kaudella yleisömääriin sekä oheismyynteihin haetaan kuitenkin vielä selvää kasvua huippuedullisen TUTO-kortin sekä lähiöpelikonseptin uuden evoluution avulla. Myös asiakaskokemukseen ja yrityksille tarjottavien palvelujen monipuolistamiseksi on tehty panostuksia.

-Uskallan väittää, että ottelutapahtumamme on jo nyt Mestiksen ehdotonta kärkeä ja vetää vertoja useimpien Liiga-seurojen ottelutapahtumien kanssa. Hinta-laatusuhteemme sekä kuluttajille että yritysasiakkaille on erinomainen, ja uusien LED-näyttöjen avulla se parani vielä entisestään. Näytöt lisäsivät myös merkittävästi yritysmyyntipotentiaalia, joka alkoikin tiettyjen tuotteiden osalta käymään jo vähiin, Aavinen summaa menestystekijöitä.

TUTOlla on muutama ehdoton valttikortti Turun kovassa urheilutarjonnassa.

-Marli Areenan sijainti ja halli itsessään antavat meille erinomaisen kilpailuasteleman. Lisäksi Mestis-kiekko on erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää, johon on helppo ihastua. TUTOlla on kaupungissa hyvä ”klangi”. Peleihin tullaan mielellään uudelleen sekä tuodaan kaverit ja asiakkaatkin mukana. Tilaa hallissa toki on vielä, joten töitä riittää, mutta tästä on kaikin puolin hyvä jatkaa eteenpäin, Aavinen tiivistää lopuksi.

TUTO Hockeyn kesällä 2016 julkaisema Strategia 2020 on kokonaisuudessaan luettavissa TÄÄLTÄ. Huom! Keltaisista puhekuplista löydät selostuksia ja tarkennuksia strategiaan.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää