TUTOn kiri jäi ilman palkintoa

TUTO Hockey aloitti ”pohjoisen kiertueen” Kajaanista perjantaina. Kuuman ja vauhdikkaan kiekkoillan ratkaisu nähtiin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Hokkin Ville Rajala viimeisteli 4-3 voittomaalin ylivoimalla.

Ottelun alussa isännät olivat terävämpiä ja käyttivät ennen kaikkea maalipaikkansa tehokkaammin. Erityisen hyvällä pelipäällä oli Hokkin Teemu Virtala, joka viimeisteli isäntien molemmat maalit avauserässä. Kun TUTO ei omista paikoista onnistunut, mentiin erätauolle 2-0 lukemista.

”Olen tyytyväinen joukkueeni ilmeeseen. Pelasimme hyvän pelin ja joukkueen henkinen kantti kesti vieläpä Hokkin 2-0 johtomaalinkin. Sen jälkeen peli oli täysin meidän”, kommentoi TUTO Hockeyn päävalmentaja Juhani Tamminen ottelun jälkeen.  

 

TUTO nousee mukaan peliin
Erätauolta kaukaloon palasi erittäin hyvin latautunut vierasjoukkue, jonka painostus palkittiin reilun viiden minuutin pelin jälkeen Ville-Vesa Vainiolan kavennettua tilanteeksi 2-1.  Kesken TUTO-painostuksen Hokkin Jesse Häkkinen pääsi kuin varkain siirtämään tilanteeksi 3-1. Erän loppu oli kuitenkin TUTOn tehokasta hallintaa, jonka tuloksena Aki Keinänen kavensi 3-2:een ja vain hetkeä myöhemmin Tony Vidgren tasoitti ottelun jo 3-3.  Kumpikin joukkue pelasi erittäin fyysisesti toisessa erässä, jonka seurauksena tunteetkin kuumenivat. Ottelun fyysisyydestä oman kuvan antaa varmasti se, että TUTO-kapteeni Antti Virtanen kärsi 2. erässä 2+10 jäähyn laitataklauksesta.

 

Kolmas erä yhtä maalia – Hokki rankaisee lopussa
Kolmas erä alkoi siitä mihin toinen päättyi. Käytännössä koko päätöserän kiekko pyöri Hokki päädyssä, mutta erinomaisen ottelun kajaanilaisten maalilla pelannut Teemu Seppänen ei ollut enää yllätettävissä, vaan hän pysäytti kaikki erän 14 laukasta eleettömästi. Ottelun ratkaisu nähtiin muutama minuutti ennen loppua, kun Tony Vidgrenille vihellettiin jäähy kampituksesta. Ylivoiman tuoman mahdollisuuden Hokki käytti mallikkaasti, kun Ville Rajala ohjasi kiekon maalin edestä verkkoon vain 40 sekuntia ennen summerin soimista.

”Dominoimme täysin kolmatta erää, ainoastaan maalit jäivät puuttumaan. Loppuratkaisu oli meidän kannalta tällä kertaa julma, mutta pitää muistaa että Hokkikin pelasi hyvin. Tänään kaukalossa nähtiin hyvä kiekko-ottelu. Meidän taistelumme jatkuu huomenna Joensuussa, josta lähdemme hakemaan kolmea pistettä”, päätti Tamminen.

Jaa eteenpäin:

Samuel Jukuri tulee tilkitsemään TUTOn maalia perjantain kotiotteluun Kajaanin Hokkia vastaan. Ulkopuolinen apu tulee tarpeeseen, sillä...

Lue lisää

TUTO ja hyökkääjä Topias Kaski ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Puolitoista kautta Jukureiden organisaatiossa viettäneen, turkulaislähtöisen...

Lue lisää

Viime viikon kolmessa ottelussa riitti tapahtumia ja käänteitä useamman otteluviikon edestä. Kaksi kotipeliä HK Zemgalea vastaan...

Lue lisää