TUTOn kausi käyntiin voitokkaasti

TUTO Hockey – HCK :
4-3 rl. (1-1, 0-1, 2-1 rl-kisa 2-1) Yleisöä: 535

TUTO Hockey kohtasi kauden 2013-2014 ensimmäisessä harjoitusottelussa HC Keski-Uusimaan. Ratkaisu nähtiin vasta rangaistuslaukauskilpailussa, jonka ratkaisijaksi nousi TUTOn Mikael Salmivirta.

Ottelu alkoi aavistuksen uneliaissa merkeissä ja harhasyöttöjä nähtiin puolin ja toisin. Muutama makoisa taklaus herätti kuitenkin joukkueet lopulta pelaamaan ja tilanteita alkoi syntyä.

Ensimmäistä erää oli pelattu hieman alle viisi minuuttia, kun lätty päätyi ensimmäistä kertaa vierailijoiden pussiin. Ykkösketjussa näyttöpaikan saanut Anrei Hakulinen jakoi laatan b-pisteiden väliin Aki Keinäselle, joka täräytti kiekon varmasti verkon perukoille. Toisena syöttäjänä Tuukka Pulliainen.

TUTOn johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kuin kaksi ja puoli minuuttia. HCK:n tasoituksen pääarkkitehtina hyöri Juuso Forström ja syöttäjänä Miiko Hintz.

Erän puolivälissä TUTOn Pulliainen passitettiin jäähypenkille, mutta joukkue kesti tuon kaksiminuuttisen. Myös isännät saivat ylivoimamahdollisuuden erän viimeisellä minuutilla, mutta 50 sekunnin pätkä ei tuottanut maalia. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin siis 1-1 tasatilanteessa.

Vierailijat siirtyivät niskan päälle

Toiselle erälle jatkunut TUTO-ylivoima ei sekään tuottanut tulosta ja erä jatkui tunnustelevissa merkeissä. Ajassa 26.56 TUTO sai toisen ylivoimamahdollisuuden, kun HCK:n Roope Ranta lähti istumaan kampituksesta. Kotijoukkueen ruuti oli kuitenkin edelleen märkää, eikä maalia nähty.

HCK pääsi vuorostaan ylivoimalle viitisen minuuttia ennen toisen erän loppua Mikael Salmivirran jäähyn myötä. Tällä kertaa yv tuotti tulosta ja ajassa 36.27 vierailijat siirtyivät 1-2 johtoon. Maalintekijänä oli Roope Ranta. Täten TUTO lähti kolmanteen erään maalin tappioasemassa.

Ratkaisu rankkareilta

TUTOn ilta synkkeni entisestään ajassa 43.30, kun Richard Venninen vei lämärillään HCK:n jo 1-3 johtoon. Syötöt maaliin tarjoilivat Kai Öhberg ja Janne Kivilahti. Kolmannen erän lopulla TUTOn ylivoima tuotti viimein tulosta. Pelivälineen toimitti verkkoon läpi ottelun pirteästi esiintynyt Anrei Hakulinen. Syöttäjinä osumaan olivat ketjutoverit Keinänen ja Pulliainen.

Kotijoukkueen tehoketju toi pelin tasoihin ajassa 51.31. Maalintekijänä jälleen Keinänen, syöttäjinä Pulliainen ja Hakulinen. Tällä kertaa maali syntyi ranteella HCK-maalivahti Aleksis Ahlqvistin kilpipuolen ylänurkkaan. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 3-3, joten edessä oli viiden minuutin jatkoaika.

Jatkoajalla ei ratkaisua löydetty, joten voittaja piti selvittää rangaistuslaukauksilla. Voiton vei lopulta kotijoukkue, kun Mikael Salmivirta upotti HCK:n näyttävällä harhautuksella. TUTOn kausi alkoi siis vaikeuksien kautta voitokkaasti.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää