TUTOn kausi käyntiin vierastuplalla – ”Pääasia että alkaa vihdoin!”

Mestiksen runkosarja pyörähtää kauden käyntiin tulevana viikonloppuna. Alkavalla kaudella mestaruutta ahnaasti jahtaava TUTO Hockey aloittaa 50 ottelun mittaisen runkosarjan kahdella peräkkäisellä vierasottelulla.
 

Kausi käyntiin Espoossa

TUTO saa heti runkosarjan avausottelussaan tilaisuuden maksaa kalavelkoja takaisin, kun se vierailee viime kauden päätteeksi Marli Areenalla Mestiksen pronssimitaleita juhlineen Espoo Unitedin kotiluolassa. Osittaista hyvitystä TUTO sai tosin jo ennen runkosarjan alkua, kun se pudotti espoolaiset Suomen Cupin välierävaiheessa. Kolmen ulkomailla vietetyn kauden jälkeen takaisin Kupittaalle palanneen puolustaja Tony Vidgrenin mukaan mestaruusjuhliin päättynyt Suomen Cup on kuitenkin jo unohdettu.

”Suomen Cupin voitto oli hieno kruunu harjoituskaudelle. Keskittyminen on nyt kuitenkin siirretty täysin perjantain matsiin ja alkavaan runkosarjaan.”

TUTOn päävalmentajana toista kokonaista kauttaan aloittava Miika Elomo on aiemmissa haastatteluissa nostanut Espoo Unitedin yhdeksi tulevan kauden päävastustajaksi. Vidgren on valmentajansa kanssa samoilla linjoilla siitä, että jälleen kovatasoisen joukkueen kasanneet espoolaiset tulevat olemaan kova vastus tälläkin kaudella.

”Espoolla on joukkueessaan paljon taitavia yksilöitä, jotka osaavat liikuttaa kiekkoa. Heitä vastaan täytyy puolustaa tiiviisti ja jämäkästi, jossa onnistuimme mielestäni jo läpi harjoituskauden. Perjantain ottelusta tulee varmasti todella kovatasoinen Mestis-kamppailu.”

 

Saukkojahtia luvassa lauantaina

Pitkään eivät TUTO-pelaajat ehdi laakereillaan lepäämään perjantain avausottelun jälkeen, sillä pelit jatkuvat heti lauantaina. Silloinkin vastaan asettuu Suomen Cupissa TUTOn jalkoihin jäänyt joukkue, kun LeKi isännöi Kupittaalta saapuvia sotureita.

Suomi-sarjassa taivaltaan jatkavasta Kajaanin Hokista TUTOon siirtynyt hyökkääjä Niklas Näppi uskoo, että saukkoperheenä tunnetut lempääläläiset tulevat esittämään lauantaina huomattavasti parempaa, kun mitä TUTOn 6-2 voittoon päättyneessä Suomen Cupin puolivälierässä nähtiin.

”LeKi ei varmastikaan jättänyt silloin parasta kuvaa itsestään. Sitä peliä on enää turha ajatella, ja siitä on aikaakin jo. Silloin heille oli tullut mukaan uusia jätkiä, joten nyt he ovat varmasti jo paljon vahvempia ja valmiimpia taistelemaan voitosta.”

Vaikka TUTO aloittaakin kautensa haastavalla vierastuplalla, ei se Näpin mukaan tuota ongelmia.

”Ei siinä mitään, että kausi alkaa vieraissa, pääasia että alkaa vihdoin! Pitkä pätkä tässä on menty odotellessa. Tosin Suomen Cup oli siitä hyvä, että peleissä oli jatkuvasti panosta, eikä pelattu vaan perus harjoitusmatseja.”

Loppuun raumalaislähtöinen hyökkääjä korostaa vielä sitä, että kauteen olisi tärkeää saada hyvä alku.

”Totta kai sillä on merkitystä, että saisi heti hyvän startin kauteen. Toki pitää muistaa, että kausi on todella pitkä.”
 

 

Perjantain ottelu Espoossa alkaa klo 18:30, kun taas lauantaina aloitetaan Lempäälässä jo klo 17:00. Viikonlopun molempia otteluita voit seurata suoratoistopalvelu Elisa Viihde Sportin välityksellä tai Radio Cityn taajuuksilta. Ensimmäisen kotiottelunsa TUTO pelaa tulevan viikon keskiviikkona (4.10.), kun KeuPa HT saapuu Kupittaalle. Edullisemmat ennakkoliput kauden kotiavaukseen voit hankkia TÄSTÄ

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää