TUTOn hurja kiri ei riittänyt Jukureita vastaan

TUTO Hockey – Jukurit

4-6 (0-4, 1-1, 3-1)

Tilastot

TUTO Hockey ja Jukurit pelasivat Marli Areenan keskiviikkoillassa jälleen yhden tapahtumarikkaan kamppailun, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. Jukurit voitti ottelun kotijoukkueen kovasta noususta huolimatta 6-4.

Jukurien Timo Hiltunen karkasi jo ajassa 1:50 maalintekoon, kun mies TUTOn hyvän painostuksen jälkeen laukoi kiekon tarkasti kahden tolpan kautta ennen ottelua Mestiksen syyskuun tulokkaana palkitun Kaapo Kähkösen selän taakse. Vierasjoukkue iskikin avauserässä peräti neljä maalia, eikä TUTO saanut juuri mitään aikaiseksi.

”Alku oli karmean tahmea, eikä meinattu millään saada kroppaa liikkeelle. Ei ollut helppo tilanne pelaajille, kun pienestäkin virheestä heilahti heti. Siinä tulee sellainen pieni kiekollinenkin paniikki välillä, kun tuntuu ettei millään lähde rullaamaan”, sanoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

”Ei ainakaan tylsää ollut”

TUTO vaihtoi 0-2 tilanteessa Kimmo Meriläisen maaliin, mutta Kähkönen palasi veräjälle toisen erän alkuun, kun peli oli 0-4. Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen näki suojattiensa pelanneen toisessa erässä parhaiten, vaikka avauserässä syntyikin peräti neljä osumaa.

”Ei ainakaan tylsää todennäköisesti ollut. Oltiin alussa tuloksellisesti paljon edellä, vaikken tiedä oltiinko pelillisesti. Etenkin hyvä ylivoima antoi meille tänään paljon mahdollisuuksia ja siinä oltiin hyviä”, Pennanen sanoi.

TUTO otti ottelussa seitsemän jäähyä, joista Jukurit rankaisi kolmesti. Toinen erä oli kuitenkin jo huomattavasti ensimmäistä tasaisempi ja kolmannessa kotijoukkue aloitti hurjan kirin. TUTO nousi 0-5 tilanteesta 4-5:een ja oli lopulta lähellä tasoittaa pelin. Kovimpina tehomiehinä nousussa häärivät kokeneet Timo Pärssinen (2+1) ja Tuukka Pulliainen (0+4).

”Tiedettiin viimeisessä erässä, että pelin voittamisen vaatimus on kova ja TUTO laittoi meidät jälleen ahtaalle. Onneksi selvittiin loppu pois”, totesi Pennanen.

Lopullinen ratkaisu tyhjiin

Jukurien Roope Hämäläinen lopetti TUTOn pyristelyn iskemällä viimeisellä minuutilla kiekon tyhjiin. Ismo Lehkonen oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa päätöserään.

”Vasta viimeisessä erässä alkoi oikeastaan putki liikkua siihen malliin, että voitaisiin pelejä voittaa. Täytyy nostaa hattua tuolle ryhmälle, että saatiin peli auki ja sitten se alkoi jo näyttää jääkiekon pelaamiselta. Lähellä oli, että oltaisiin lopussa saatu vielä sauma pistää tasoihin ja kyllähän se tuosta ryhmästä jotain kuvastaa, ettei se luovuta missään vaiheessa.”

TUTO Hockeyn pelit jatkuvat perjantaina Jyväskylässä JYP-Akatemiaa vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 8.10., kun Marli Areenalle vieraaksi saapuu SaPKo. Osta edullisemmat ennakkoliput TÄSTÄ!

 

Tuukka Pulliainen keräsi ottelussa neljä syöttöpistettä.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää