TUTOlta lupauksia herättävä esitys KHL-joukkuetta vastaan

TUTO Hockey – HK Sibir Novosibirsk

3-4 VL (1-0, 2-2, 0-1, 0-1)

TUTO Hockey pelasi torstaina kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa, kun Valkeakoskella vastaan luisteli KHL-joukkue Sibir. Turkulaiset olivat todella lähellä jopa yllättää KHL-jättiläisen, mutta Sibir vei kuitenkin voiton lopulta voittolaukauskilpailussa.

”Kyllähän tämä harmittaa, koska mahdollisuudet oli oikeasti voittaa ja olisi ollut aika hieno päänahka”, sanoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

TUTO ei arastellut nimekästä vastustajaansa, vaan pisti KHL-joukkueelle pelottomasti kampoihin. Avauserän jälkeen turkulaiset johtivatkin ottelua 1-0 Hannu Kurun maalilla.

”Vaikea sanoa pelistä oikein mitään, kun se oli kauden ensimmäinen, mutta ei siellä kaukalossa ainakaan liikaa aikaa ollut”, kuvaili TUTO-hyökkääjä Topi Taavitsainen ottelun vauhtia.

Avauserässä nähtiin myös kuumia tunteita, kun TUTOn Kalle Moisio sai Sibir-pelaajan poikittaisesta mailasta kasvoihinsa. Tämän jälkeen hanskat tippuivat ja molemmat pelaajat ajettiin suihkun puolelle.

Myös toisen erän jälkeen TUTO johti maalilla, tällä kertaa 3-2. Turkulaisten kakkoserän maaleista vastasivat Anton Ollikainen uransa ensimmäisellä TUTO-maalilla sekä Olli-Pekka Heinimäki

”Viime vuotta ajatellen, kyllä meidän maalinteon tehokkuus täytyy prosentuaalisesti saada nousemaan. Ollaan oikea painopiste löydetty ja siihen pitää saada terävyyttä paljon enemmän.”

”Ei tarvinnut hävetä yhtään”

Sibir nousi kuitenkin kolmannessa erässä tasoihin ja voitti maalittoman jatkoajan jälkeen voittolaukauskilpailun Vladimir Rothin maalilla.

”Vastustaja oli kuitenkin reippaasti yli keskitason KHL-joukkueita ja kolmella kentällä pystyttiin oikein hyvin pelaamaan. Esimerkiksi Rasmus Kulmala, Hannu Kuru ja Topi Taavitsainen olivat liikkeen puolelta oikein ammattilaisia”, Lehkonen kehui.

Myös TUTOn maalilla debytoinut Petteri Similä pelasi hyvän ottelun pysäyttäen 29 laukausta. 

”Ei tarvinnut hävetä yhtään ja hyvällä tiellä on moni meidän pelaaja”, Ika päätti.

TUTO Hockeyn harjoitusottelut jatkuvat taas ensi viikon perjantaina vierasottelulla Lempäälän LeKiä vastaan.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää