TUTOlle voitokas viikonloppu

Nuorten SM-liiga

TUTO Hockey – Sport 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) TILASTOT

TUTO jatkoi siitä mihin lauantaina jäi. Omat maalipaikat olivat melko harvassa, mutta taistelutahto ja tiivis koko joukkueen puolustaminen olivat huipussaan. Kirsikkana kakun päällä Marli Areenalla nähtiin toisena peräkkäisenä päivänä häikäisevää maalivahtipeliä, tällä kertaa oman taidon näytteensä pääsi antamaan torjuntavuorossa ollut Michal Vojvoda. Vojvoda nollasi vaasalaiset 37 torjunnalla ja kirjasi samalla uran ensimmäisen nollapelinsä Nuorten SM-liigassa.

Vaasalaiset hallitsevat, TUTO iskee vastaan

Jos jääkiekossa mitattaisiin kiekonhallintaprosentteja, olisi Vaasan Sportin nuoret vieneet tämän tilaston sunnuntaina mennen tullen. Kiekollisessa pelissä vaasalaiset olivat isäntiä selvästi hallitsevampia. Sen tuloksena TUTOn päädyssä nähtiin useita pitkiä pyörityksiä. TUTOn tiivis koko joukkueen puolustuspeli piti kuitenkin vaasalaiset poissa todella vaarallisilta paikoilta. Kun TUTO sai kiekon haltuunsa, oli tuloksena yleensä nopea vastahyökkäys, joka tuottikin tukun vaarallisia ylivoimahyökkäyksiä sekä yhden läpiajon Oskari Rauhalalle. Kummankin joukkueen otteissa näkyi kuitenkin pieni hermostuneisuus, tämä korostui erityisesti maalipaikoissa, joista puuttui viimeinen terävyys.

Virtanen ottaa joukkueen reppuselkään

TUTOn tiivis puolustustaistelu tylsytti ottelun edetessä Sportin parhaan terän. Puolustustaistelun palkinto tarjoiltiin isännille, kun ottelua oli jäljellä reilut 8 minuuttia. Pirteästi pelannut TUTOn kapteeni Valtteri Virtanen pääsi nopeaan vastahyökkäykseen Justus Haavanlammen mainiosta syötöstä. Tulinen rannelaukaus b-pisteen kaarteelta meni läpi Sportin maalilla torjuneen Patrik Kozelin varusteista ja lirui maaliin.

Ottelun erikoisin tilanne nähtiin, kun pelikellossa oli jäljellä 3:32. Sportin pelaaja laukoi niin terävästi, että juomapullokin lensi maalin katolta jäähän. Vaasan pelaajat juhlivat maalia nostamalla kädet ilmaan. Tilanteeseen yhtyi myös tuomari, joka ensin meinasi näyttää maalia, kiekkoa ei kuitenkaan maalista löytynyt. Todellisuudessa kiekko osui maalin katolla olleeseen juomapulloon ja kimposi siitä katsomon puolelle, tämä asia selvisi onneksi videotarkastuksesta nopeasti.  Tätä tilannetta lähemmäksi vaasalaiset eivät enää maalinteossa päässeet, joten TUTO kirjasi viikonlopun toisen voittonsa 1-0 lukemin.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Elmo Aittola oli tyytyväinen viikonlopun pisteisiin ja maalivahtipeliin, mutta ei joukkueen suorittamiseen.

”Huippuluokan maalivahtipelaaminen toi meille viikonlopun molemmista peleistä pisteet, muilta osin joukkue oli koko viikonlopun kohmeessa. Pisteistähän me pelaamme ja kyllä nämä kelpaa meille, mutta ei me voida jatkossa siihen luottaa, että maalivahtimme vetää jokaisen ottelun läpi jumalamoodissa. Meidän on yksinkertaisesti pystyttävä parempaan.”

Pääkaupunkiseudun joukkueet seuraavaksi vastaan

TUTOn A-nuorten urakka jatkuu seuraavaksi tulevana lauantaina. Silloin vuorossa on vieraspeli Helsingin IFK:ta vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa viikon päästä sunnuntaina (29.9.), kun vieraaksi saapuu uutta tulemista kiekkokartalle tekevä legendaarinen Kiekko-Espoo. Ottelu alkaa Marli Areenalla klo 17.00 ja ovet sekä lipunmyynti aukeavat klo 16.15. Liput otteluun maksavat 5 euroa, alle 7-vuotiaat sekä TUTO-korttilaiset ja kausikorttilaiset pääsevät ilmaiseksi.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää