TUTOlle voitokas kenraaliharjoitus

TUTO Hockey – K-Vantaa

2-1 VL (0-0, 0-0, 1-1)

Tilastot

TUTO Hockey kohtasi perjantaina viimeisessä kauteen valmistavassa ottelussa K-Vantaan. Kamppailun voittaja ratkesi lopulta vasta voittolaukauskilpailussa, jossa TUTOn Mikko Laine iski ratkaisevan maalin.

Kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia, mutta kolmannessa molemmat joukkueet iskivät kertaalleen. K-Vantaa meni johtoon ajassa 48:55, kun Toni Leinonen ohjasi maalin edestä kiekon ohi erinomaisen ottelun TUTO-maalissa pelanneen Kaapo Kähkösen. Maali oli ylivoimamaali. TUTO otti ottelussa muutenkin paljon rangaistuksia.

”Ihan hyvä ilme oli, mutta paljon jäähyjä. Ansaittuja tai ei, mutta niistä pitää päästä eroon” manasi Mikko Laine ottelun jälkeen.

Kotijoukkue kuitenkin tasoitti pelin vain 24 sekuntia ennen loppua pelatessaan ilman maalivahtia. Miika Franssila tarjoili erinomaisen syötön maalin eteen Laineelle, joka ohjasi kiekon tyylikkäästi ohi K-Vantaa-maalivahti Antti Oren.

Maalittoman jatkoajan jälkeen ottelun ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta, jossa TUTOn sankareiksi nousivat jälleen Kaapo Kähkönen ja Mikko Laine. Kähkönen oli maalinsa suulla kuin muuri, ja Laine harhautti omassa yrityksessään Oren ulos tilanteesta ja siirsi pelivälineen varmasti verkkoon. Piippuhyllyllä Laineelta odotettiin rankkarikisassa jopa lyöntilaukausta.

”Vedin yhden lämärin viime kaudella ja se meni pleksiin, joten ajattelin, etten vedä enää ikinä rankkarista lämäriä. Onhan tuota kikkaa vähän harjoiteltu”, Laine hymyili.

”Ensi viikolla kivaa julkaistavaa”

Päävalmentaja Ismo Lehkonen lähtee positiivisin mielin ensi viikolla alkavaan kauteen. 

”Kaksi ketjua ollaan löydetty pelillisesti ja nyt meidän täytyy vain kärsivällisesti rakentaa ne kolmas ja neljäs. Veikkaan, että ensi viikolla meillä on taas jotain kivaa julkaistavaa.”

Erityisen tyytyväinen Ika on siihen, että TUTO sai Timo Pärssisen kaltaisen pelimiehen joukkueeseensa.

”Onhan se todella siistiä, kun tuo Pärä tuli tuohon, siitä ei ole kahta sanaakaan. Uusikartanon Aki kuntoutuu myös ja veikkaan, että jos sillä vaan paikat kestää, niin saadaan siitäkin hyvä vahvistus. Olen erittäin positiivisilla fiiliksillä. Ollaan edellä monessa jutussa verrattuna siihen, mikä tilanne oli viime vuonna tähän aikaan”, kehui Ika.

 

TUTO aloittaa kautensa keskiviikkona Mikkelissä Jukureita vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Marli Areenalla lauantaina 20.9. KeuPa HT:tä vastaan.

 

K-Vantaa polvistui vasta voittolaukauskilpailussa.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää