TUTOlle uskomattomien vaiheiden jälkeen voitto Rovaniemeltä

RoKi – TUTO Hockey

5-6 JA (2-2, 2-0, 1-3, 0-1)

Tilastot

Perjantai-ilta tarjosi Rovaniemellä melkoisen näytelmän, kun molemmissa päissä iskettiin maaleja tiuhaan tahtiin. Lopulta upean nousun päätöserässä tehnyt TUTO nappasi kaksi pistettä mukaansa jatkoajan jälkeen numeroin 6-5.

TUTO siirtyi välittömästi ottelun alussa johtoon, kun Kristian Tuohilampi pääsi ylivoimahyökkäyksestä iskemään johtomaalin. Kauaa johto ei kestänyt, kun maalin eteen oli unohtunut kaksi RoKin pelaajaa, joilla oli helppo työ juonia isännät tasoihin.

Molemmat osuivat vielä avauserässä kertaalleen, kun ensin Mikko Laine vei TUTOn alivoimalla johtoon, mutta ainoastaan neljä sekuntia ennen summeria RoKi onnistui iskemään tasoitusmaalin.

”Viimeinen minuutti ensimmäisestä erästä ja koko toinen erä oli katastrofaalisinta TUTOa mun aikanani”, kommentoi Ismo Lehkonen.

Toinen erä oli TUTOlle todella haastava ja se kostautuikin pahemman kerran. RoKi iski erässä kahdesti lähtien erätauolle johdossa numeroin 4-2.

”Toisessa erässä oli kaikki merkit ilmassa, että tästä tulee huono tapahtuma. Oli kurittomuutta, laiskuutta, tyhmyyttä ja kaikkea mikä ei kuulu joukkueurheiluun”, sivalsi Lehkonen omien esitystä.

Huikea kolmas erä

Kolmanteen erään jäälle saapui sisuuntunut TUTO ja Hannu Kuru toikin turkulaiset aivan erän alussa jo maalin päähän. RoKi karkasi kuitenkin jälleen jo kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla, mutta TUTOn sinnikäs taistelu palkittiin.

Ensin Niko Karhu iski kavennusmaalin ja vain reilu minuutti ennen loppua Mikko Laine toi TUTOn tasoihin illan toisellaan.

”Toisella erätauolla käytiin asioita taivaan ja maan väliltä läpi. Isoin juttu oli kuitenkin, että me tiedettiin se, että meidän kolmas erä on läpi kauden ollut vahva”, sanoi Lehkonen päätöserän noususta.

Huikea trilleri päättyi lopulta jatkoajalla, kun kapteeni Aki Keinänen ratkaisi voiton TUTOlle. Jatkoaikamaaliin syötön saanut Rasmus Kulmala summasi ottelussa tehot 0+3.

Kausi jatkuu lauantaina vieraissa Kokkolan Hermestä vastaan, joten matkustusta on jälleen luvassa.

”Lauantaina tulee ihan erilainen peli ja me lasketaan porsaat, kun me päästään sinne. Todennäköisesti osa jätkistä ei pysty pelaamaan”, sanoi Lehkonen.

Hermes – TUTO Hockey lauantaina klo 17.00.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää