TUTOlle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

2. välierä: TUTO Hockey – KooKoo

2-1 JA (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0) 

Tilastot

Otteluvoitot: 2-0 

TUTO Hockeyn ja KooKoon toinen välieräottelu jatkoi samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Tällä kertaa Mikko Laine laukoi turkulaisille voiton toisessa jatkoerässä. Myös ottelusarjan ensimmäisen pelin TUTO ratkaisi toisessa jatkoerässä.

”Ollaan lähdetty siitä, ettei KooKoo tässä ottelusarjassa helpolla pääse ja he ovat varmasti lähteneet ihan samalla lailla. Ja eiköhän se ala kohta tulla selväksi, kun on jo (peliajallisesti) melkein kolme peliä pelattu”, nauroi TUTOn Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

Ottelun avausmaali nähtiin toisessa erässä, kun kouvolalaisten Jarno Lippojoki pääsi sutimaan kiekon lähietäisyydeltä TUTO-maalivahti Kaapo Kähkösen selän taakse. Vierailijoiden johtoasema kestikin aina kolmannen erän loppuhetkille saakka. Ajassa 56:03 KooKoon Hannes Björninen sai kevyehkön huitomisjäähyn ja kotijoukkue kiitti, kun Aki Keinäsen lämäri puhui verkon perukoille asti.

”Varsinaisella peliajalla oltiin hyviä, lähellä ryöstää voitto ja tulla tasoihin (otteluvoitoissa). En tiedä oliko ratkaiseva jäähy pelin hengen mukainen, mutta maailmanluokan laukaus siitä, 1-1 ja jatkoille”, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila totesi.

Jatkot täysin TUTOn

Jatkoerissä TUTO olikin sitten jo selkeästi aktiivisempi osapuoli ja oli lähellä ratkaisua useaan otteeseen. Lopulta ajassa 89:31sinipaitojen Mikko Laineen laukaus löysi tiensä KooKoon Frederic Cloutierin vartioimaan maaliin. 

”Jatkoajalla oltiin valitettavan passiivisia. Jäätiin syystä tai toisesta vähän asemasotaan miekkailemaan ja pelattiin turhan varovaisesti. TUTOlla oli paikat ratkaista jo ennen viimeistä ratkaisevaa tilannetta. Meidän täytyy löytää joku viisasten kivi siihen, mistä kairataan muutama maalipaikka enemmän”, sanoi Mattila.

Lehkonen oli puolestaan tyytyväinen suojattiensa pelaamiseen.

”Me ei pelattu tänään huonosti. Ensimmäiset kolme erää olivat meiltä hyviä ja onneksi saatiin se ylivoimamaali siihen. Jatkoajalla alkoi näkyä sitä rentoutta, mitä ryhmältä haluaisinkin. Hyvä kiinnitys meille, tästä on hyvä jatkaa perjantaihin ja siihen sitten vuorokauteen toinenkin peli. Mielenkiintoisia aikoja”, Ika hymyili.

TUTOn ja KooKoon välinen välieräsarja jatkuukin viikonloppuna kahdella ottelulla, kun perjantaina pelataan Kouvolassa ja lauantaina taas Turussa. Hanki liput lauantain spektaakkeliin kätevästi TÄSTÄ!

 

Jaa eteenpäin:

Villi kortti -kierrokselta tarttui matkaan jatkopaikka kevään tosipeleihin kahdella otteluvoitolla KeuPasta. Pudotuspelit aloitetaan vierasmatsilla jo tulevana...

Lue lisää

Suomen Jääkiekkoliitto palkitsee vuosittain sarjojen pelaajia hyvistä suorituksista. Kauden 2022-2023 Mestiksen opiskelijapalkinnon on voittanut TUTO Hockeyn...

Lue lisää

Viimeisessä runkosarjan pelissä lauantaina 18.3. nähtiin ansaittu palkitseminen! Kultainen kypärä on Veikkauksen symboli Mestiksessä. Mestiksessä jokaisen...

Lue lisää