TUTOlle täydet pisteet Heinolasta – torstaille herkullisimmat mahdolliset lähtökohdat

Peliitat – TUTO Hockey

0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

Tilastot

TUTO lähti Heinolaan hieman muuttuneella koostumuksella, kun Juha-Matti Rautajoki, Henri Ruotsalainen ja Aleksi Sillanpää oli nostettu pelaavaan kokoonpanoon. Turkulaiset näyttivät kuitenkin lopulta Peliitoille kuka on kuka, ja pisteet lähtivät Turkuun lukemin 0-4.

TUTO lähti otteluun erittäin pirteästi ja loi paikkoja tiuhaan tahtiin Peliitta-vahti Anssi Pesosen maalille. Parhaimmat paikat siunaantuivat Antti Pusalle ja Anrei Hakuliselle. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan myös ylivoimaa, mutta mitään huippupaikkoja kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi. Erän lopussa Mikko Lehtonen otti tyhmän jäähyn laukomalla kiekon katsomoon, joten toiseen erään lähdettiin vajaalukuisena.

Toisessa erässä nähtiin vauhdikasta kiekkoa, jossa molemmat hakivat maalia välillä jopa pienellä riskillä. TUTOn selvittyä erän alun jäähystä, iski Mikael Salmivirta maalinedushässäkästä kiekon ohi hyvin maalissa pelanneen Pesosen. Syötöt maaliin merkittiin Aleksi Sillanpäälle ja Mikko Lehtoselle. TUTOlle tarjottiin maalin jälkeen ylivoimaa kahdesti peräjälkeen, mutta mitään ihmeellistä vieraat eivät saaneet aikaan. Erän puolivälissä Aleksi Rutanen sai kiekon pahannäköisesti kasvoihinsa ja hänet talutettiin tikattavaksi.

”Papat” ratkaisivat toista iltaa putkeen

Kolmannessa erässä kotijoukkue Peliitat tuli ryminällä ja loi huippupaikkoja TUTOn maalille, jossa maalissa pelannut Kimmo Meriläinen venyi uskomattomiin paraatitorjuntoihin. Reilu kaksi minuuttia ennen päätöstä Peliitat otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Tämä kostautui, kun Ville-Vesa Vainiola pääsi siirtämään kiekon tyhjään rysään. Syötöt maalin antoivat Tuukka Pulliainen ja Antti Virtanen. Vain hetki äskeisestä maalista iski sama trio uudestaan kiekon tyhjään maalin ja tekijä oli jälleen Vainiola. Ottelun lopussa vielä Antti Virtanen kirmasi läpiajoon, hassutti Peliitta-vahti Pesosen ja näin loppulukemat merkittiin TUTOlle lukemin 4-0.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Ismo Lehkonen kehui joukkuetta hyvästä taistelusta ja antoi maalivahti Kimmo Meriläiselle kiitosta.

”Ehjä ja hyvä suoritus joukkueelta ja olen pirun ylpeä. Oltiin yllättävän tuoreita, kun miettii kuinka paljon olemme harjoitelleet viikon aikana. Huomenna jatketaan harjoittelua ja valmistautumista kohti torstaista spektaakkelia Sportia vastaan”, sanoi Ika.

Mestiksen runkosarjan ratkaisu on lähellä torstaina, kun yhdellä pisteellä sarjakakkosta TUTOa johtava Vaasan Sport saapuu Turkuun ja Marli Areenalle. Runkosarjan suurimmassa ja tärkeimmässä ottelussa sattuu ja tapahtuu varmasti, joten jos haluat olla mukana kannustamassa TUTOa runkosarjan voittoon, niin varmista paikkasi ottelussa TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää