TUTOlle tärkeä voitto JYP-Akatemiasta

TUTO Hockey – JYP-Akatemia

5-2 (2-0, 2-1, 1-1)

Tilastot

TUTO Hockey ja JYP-Akatemia pelasivat perjantai-iltana Marli Areenalla Mestiksen pudotuspelien kannalta äärimmäisen tärkeän kamppailun. Kotijoukkue TUTO otti ottelussa kuskin paikan heti alusta alkaen ja vei pisteet maalein 5-2.

Kotijoukkue tuli otteluun väkevästi ja iski seitsemässä minuutissa tauluun lukemat 2-0 Aki Keinäsen ja Iikka Kangasniemen maaleilla. Varsinkin Kangasniemen maali oli upea, kun mies pujotteli koko Akatemia-puolustuksen sekaisin ja ujutti kiekon Akatemia-vahti Dennis Saikkosen selän taakse.

”TUTO tuli tehokkaasti ensimmäiset seitsemän minuuttia ja lukemat taululla 2-0. Sen jälkeen alettiin oikealla tavalla liikkua, kääntämään peliä ja päästiin vähän kiinni pelin rytmiin”, sanoi JYP-Akatemian valmentaja Jukka Ahvenjärvi ottelun jälkeen.

JYP-Akatemia tuli toisessa erässä TUTO-puolustuksen sekoilun jälkeen Julius Nättisen osumalla maalin päähän, mutta Jere Laine ja Rasmus Kulmala iskivät ennen toista taukoa taululle lukemat 4-1. Laineen osuma oli miehen ensimmäinen TUTO-paidassa.

”Toinen erä oli meiltä hyvää energistä pelaamista, mutta 3-1-maali söi sillä tavalla, että TUTO pääsi taas kuskin paikalle. Tulos on tuossa ja onnittelut TUTOlle kolmesta pisteestä”, Ahvenjärvi totesi.

Taistelu kotiedusta tiivistyy

Päätöserässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen, kun ensin Akatemian Samu Markkula kavensi ylivoimalla tilanteeksi 4-2 ja kolmisen minuuttia myöhemmin Kangasniemi viimeisteli illan toisen osumansa Timo Pärssisen ja Kulmalan upean esityön jälkeen.

”Hyvä, energinen startti ja 2-0:n jälkeen peli muuttui verkkaiseksi. Kolme pistettä kuitenkin ja tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Huomenna on tärkeä peli Heinolassa”, siirsi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen jo katseet lauantain Peliitat-otteluun.

Voitto oli TUTOlle pudotuspelien kotiedun kannalta äärimmäisen tärkeä, sillä nyt sekä JYP-Akatemia, Kajaanin Hokki ja TUTO ovat kaikki kahden pisteen sisällä taistelemassa runkosarjan kolmannesta ja neljännestä sijasta. Akatemia ja Hokki ovat tosin pelanneet enemmän otteluita kuin TUTO, joten kaikki on turkulaisten omissa käsissä.

Huomisen Peliitat-vierasottelun jälkeen TUTO pelaa seuraavan kotiottelunsa ensi viikon keskiviikkona, kun Kupittaalle saapuu K-Vantaa. Hanki edullisempi ennakkotiketti TÄSTÄ ja osallistut samalla Lenovon tablettitietokoneen arvontaan.

 

Jere Laine iski TUTO-uransa avausmaalin.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää