TUTOlle tappio Mikkelissä hyvästä esityksestä huolimatta

Jukurit – TUTO Hockey

4-2 (4-1, 0-1, 0-0)

Tilastot

TUTO ja Jukurit kohtasivat keskiviikkona viimeisen kerran Mestiksen runkosarjassa. Turkulaiset olivat niskan päällä läpi ottelun, mutta Jukurit voitti 4-2.

”Hyvä jääkiekkopeli ja olen omiin jätkiin tosi tyytyväinen”, totesi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo ottelun jälkeen.

”Numerot vääristävät, sillä TUTO oli monessa asiassa meitä edellä”, sanoi puolestaan Jukureiden käskyttäjä Antti Pennanen.

Ottelun kuudesta maalista peräti viisi nähtiin jo avauserässä, kun Jukureilta maalinteossa onnistuivat Timo Hiltunen ja Joonas Kalliola kertaalleen sekä Teemu Turunen kahdesti. TUTOlta maalinteossa onnistui Kalle Moisio alivoimalla.

Toinen Turusen maaleista oli ylivoimaosuma, mutta muuten TUTO sai hyvin tylsytettyä runkosarjavoittajan ylivoiman. Turkulaiset saivat ottelussa peräti 47 minuuttia jäähyjä, mukaanlukien Kristian Tuohilammen keihästyssuihkukomennuksen sekä Tuukka Pulliaisen 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

”Oli ehkä alivoimalle sellainen kenraali ennen pleijareita. Positiivista, että se näyttää olevan ihan toimivalla tasolla”, Elomo sanoi.

Kaksi alivoimamaalia

TUTO teki myös ottelun toisen maalinsa alivoimalla, kun ex-Jukuri Mikko Laine ohjasi Olli-Pekka Heinimäen laukauksen sisään. Maali oli Laineelle kauden 15. ja samalla 14:n maalin ”kirous” meni rikki. Laine on nimittäin iskenyt ennen tätä kautta kolmella perättäisellä kaudella 14 maalia Mestiksessä, kahtena kautena Jukureissa ja viime kaudella TUTOn paidassa.

”Ei oteta TUTOn alivoimalta mitään pois, sillä se oli tosi hyvä. Mutta ethän sä nyt kahta alivoimamaalia voi kuitenkaan antaa”, suomi Pennanen omiaan.

Vaikka Miika Elomo olikin omiensa suoritukseen tyytyväinen, näki hän pelissä vielä rutkasti kehitettävää.

”Pieni itsekkyys vielä joukkueeseen tarvitaan. Ollaan vähän liian kavereita ketjukavereille ja yritetään syöttää, kun voitaisiin ampua itsekin”, Elomo sanoi.

TUTOn ja Liigaan ensi kaudeksi nousevan Jukureiden kohtaaminen oli viimeinen Mestiksen runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä tiet saattavat vielä kohdata.

”Hieno halli ja viihdyttävä vierailu, eiköhän me tänne vielä palata”, vihjasi Elomo lopuksi mahdollisesta playoff-kohtaamisesta.

TUTO Hockey tippui tappion myötä Mestiksessä seitsemänneksi. Seuraavaksi pelataan perjantaina kotihallissa, kun vastaan luistelee sarjakakkonen Kajaanin Hokki. Liput otteluun voit hankkia ennakkoon TÄÄLTÄ!

 

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää