TUTOlle taisteluvoitto Jukureista

TUTO Hockey – Jukurit
2-1 (2-1, 0-0, 0-0) Yleisöä: 1989

Marli Areenalla nähtiin itsenäisyyspäivänä viihdyttävä jääkiekko-ottelu, kun TUTOn vieraaksi saapui hallitseva Mestis-mestari Mikkelin Jukurit. Kolmen kärkisentterin poissaolo ei kotijoukkuetta häirinnyt, vaan pisteet jäivät Turkuun maalein 2-1.

Ensimmäinen erä lähti kovalla temmolla liikkeelle. Vierasjoukkue Jukurit aloitti maalinteon jo ajassa 1:47, kun Pentti Nöyränen latasi Jesse Juntheikin laukauksen paluukiekon TUTO-maalivahti Kimmo Meriläisen selän taakse.

Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan hämmentynyt, vaan otti kaukalotapahtumat haltuunsa. Pelikello näytti 8:38, kun sinipaidat painoivat ottelun tasoihin. Eetu Koski otti hyökkäysalueella 100-0 aloitusvoiton ja Niko Palonen laukoi vanhalla kunnolla polvilämärillä kiekon pömpeliin.

Ajassa 12:51 Jukurien Juuso Akkanen otti jäähyn poikittaisesta mailasta. TUTO-ylivoima oli tällä kertaa murhaavaa, kun Aleksi Rutanen ja Juuso Honka jakoivat laatan kapteeni Antti Virtaselle, joka ei erehtynyt. 13:17 oli pelattu ja tilanne oli 2-1 TUTOlle.

Marli Areenan avauserä oli viihdyttävää jääkiekkoa, jossa ei taklauksia säästelty. Erän näyttävimmän pommin tarjoili Juha-Matti Rautajoki, joka ajoi keskialueella vierailijoiden kultakypärä Toni Jalon täysin puhtaasti pystyyn.

Kakkoserä vieraiden

Toisessa erässä vauhti hieman laantui ja vierailija Jukurit pääsi paremmin peliin mukaan. TUTO pääsi ajassa 24:04 ylivoimalle Jukurien väärän vaihdon seurauksena, mutta ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Toisen erän jälkimmäisen kympin aikana mikkeliläiset pääsivät kahdesti miesylivoimalle. Ajassa 31:46 Antti Virtanen otti jäähyn kiinnipitämisestä ja pelikellon näyttäessä 36:57 oli Oskari Hämäläisen vuoro lähteä häpeämään tekosiaan. Jukurien ylivoima oli kuitenkin heikkoa, eikä lisämaaleja nähty.

Kakkoserä oli Jukurien erä, mutta TUTO taisteli hyvin, eikä sinipaidoilla ollut missään vaiheessa mitään hätää. Toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa edelleen yhdellä maalilla.

Meriläinen erinomainen

Päätöserässä Jukurit painoi päälle höyryjunan lailla, mutta Kimmo Meriläinen pelasi TUTO-maalilla erinomaisesti. Kotijoukkue pääsi ylivoimalle kolmesti, mutta kolmen kärkisentterin, Ville-Vesa Vainiolan, Tuukka Pulliaisen ja Anton Kokkosen puuttuessa ylivoima oli tehotonta.

Ajassa 53:14 nähtiin omituinen tilanne, kun Aki Keinänen ajoi voimalla Jukurit-maalille, jonka jälkeen maalin edessä nähtiin melkoiset tanssit itsenäisyyspäivän kunniaksi. Jukurien Patrik Lostedt alkoi lyödä Anrei Hakulista oikein tosissaan, mutta tuomaristo päätti lähettää ainoastaan Hakulisen väkivaltaisuudesta jäähylle.

Jukurien takaa-ajo jäi ilman maalivahtiakin kovin vaisuksi, osittain TUTOn hienon taistelun ansiosta. Näin TUTO jatkoi hyviä otteitaan ja otti jälleen tärkeät kolme pistettä. Turkulaiset jatkavat voiton myötä Mestiksen kärjessä tasapistein Vaasan Sportin kanssa.

”TUTO pelaa kaupungin kunniasta tosissaan”

Jukurien valmentaja Timo Turunen harmitteli joukkojensa huonoa tuuria.

”Vauhdikas lätkämatsi ja oltiin saatu rohkeutta kiekolliseen pelaamiseen. Pienet asiat ratkaisevat, tolppa sisään ja tolppa ulos. Joskus toivoisi, että omallekin joukkueelle pomppisi sisään. Karavaani jatkaa kulkuaan ja koirat haukkuvat”, lausui Turunen.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ismo Lehkonen oli ennen kaikkea tyytyväinen siihen, miten TUTOn pelaajat pystyivät mukautumaan tilanteisiin, vaikka joukkueeseen tuli vielä ottelupäivänä paljon muutoksia.

”Olen äärimmäisen ylpeä joukkueesta. Tämä oli kunnon testi, kun kaikki ketjut ja pakkiparit yhtä lukuunottamatta menivät uusiksi. Tästä näkee selvästi, että joukkue pelaa kaupungin kunniasta tosissaan. Tämä oli hyvä jääkiekkoilta, ollaan hyvällä fiiliksellä ja saatiin kolme tärkeää pistettä”, Ika päätti.

 

KATSO KUVAKOOSTE TÄSTÄ (Linkki vie TUTO Hockeyn Facebook-sivulle)

TUTO pelaa seuraavaksi jo huomenna Jyväskylässä, kun klo 17.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu JYP-Akatemia.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää