TUTOlle suvereeni voitto LeKistä

LeKi – TUTO Hockey

1-5 (0-2, 0-2, 1-1)

Tilastot

TUTO Hockey kohtasi keskiviikkona LeKin Lempäälässä. Samalla turkulaiset päättivät neljän ottelun tappioputkensa selvään 5-1 vierasvoittoon.

”Tulos valehtelee, sillä olemme pelanneet useissa kauden aiemmissa peleissä huomattavasti paremmin”, sanoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

”Meiltä puuttui sellainen raikkaus, mitä parhaimmillamme esitämme. Ja se johtuu tietysti siitä, ettei tulosta ole tullut, vaikka olemme pelanneet hyvin.”

TUTO tuli otteluun todella väkevästi ja jo avauserän jälkeen taululla komeilivat 0-2-lukemat. Turkulaisten maaleista vastasivat Aki Keinänen sekä Aki Juusela. Molemmat maalit syntyivät tasakentällisin, vaikka TUTO pääsi pelaamaan ylivoimaa peräti kolmesti.

”Jos ylivoimamme olisi toiminut, olisimme karanneet jo avauserässä”, Lehkonen totesi.

Lindstenille kaksi maalia

Toisen erän alkuun myös LeKi sai juonenpäästä kiinni, mutta toisenkin erän osumista vastasi ainoastaan turkulaisryhmä. Ensin Jere Sneck laukoi ylivoimalla tilanteeksi 0-3 ja myöhemmin kultakypärä Jasper Lindsten pääsi laukomaan vapaasti lukemat jo 0-4:ään.

Kolmannessa erässä kotijoukkue pääsi pilaamaan erinomaisesti TUTOn maalilla pelanneen Kristian Järvisen nollapelin, kun Miiko Hintz kavensi tilanteeksi 1-4. Lindsten lopetti lempääläisten pyristelyt kuitenkin jo ajassa 53:47, kun LeKi haki ajoissa kavennusta ilman maalivahtia.

Järvinen esiintyi TUTO-debyytissään vakuuttavasti keräten 30 torjuntaa.

”Maalivahti pelasi tosi hyvin, varsinkin toisessa erässä”, kehui Lehkonen.

Myös toinen debytantti Severi Sillanpää oli heti iskussa ja syötti kaksi maalia. Lindstenin ja Sillanpään lisäksi kaksi tehopistettä keräsi Keinänen, joka maalinsa lisäksi syötti Sneckin 0-3-osuman.

”Sillanpää on fiksu pelaaja, joka ymmärtää pelin lainalaisuudet, eikä vuoda kumpaankaan suuntaan. Keinänen sen sijaan oli yksi ratkaisevimpia pelaajia tänään, eikä tehnyt varmaan ainuttakaan huonoa ratkaisua.”

Lauantaina SaPKo Kupittaalla

Voittokantaan palannut TUTO pelaa seuraavaksi lauantaina, kun Marli Areenalle saapuu SaPKo.

”Lataamme nyt pari päivää hyvää fiilistä ja haemme sitä lentokeliä ja raikkautta, mistä meidät tunnetaan ja mitä yleisö tulee katsomaan”, Lehkonen päätti.

Liput lauantain otteluun voit hankkia etukäteen TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää