TUTOlle paluumuuttaja puolustukseen – Tony Vidgren Soligorskista Turkuun

Vuosina 2012-2014 TUTOn paidassa yhteensä 117 runkosarja- ja pudotuspeliottelua pelannut puolustaja Tony Vidgren tekee paluun Kupittaalle. Jälkimmäisellä TUTO-kaudellaan joukkueen varakapteenina toiminut puolustaja pelasi edellisen kolmen kauden ajan ulkomailla, kiertäen neljässä eri maassa.

 

Täydellinen ajankohta paluulle – tavoitteena paikka Liigasta

27-vuotias Tony Vidgren palaa TUTOon kolmen ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Omien sanojensa mukaan paluu Turkuun tapahtuu monestakin syystä täydelliseen aikaan.

”Fiilikset ovat loistavat. Ajankohta Turkuun ja TUTOon palaamiseen oli monessakin mielessä täydellinen. Syyskuussa tulee perheenlisäystä ja itselleni oli ensisijaisen tärkeää, että lapsi syntyisi Suomessa ja Turussa. Toinen iso tekijä oli se, että koen olevani nyt pelaajana parhaassa iässä ja menneeni viimevuosina ulkomailla joka vuosi eteenpäin, joten Mestis ja TUTO erityisesti antavat hyvän sauman päästä vielä yrittämään etenemistä Liigaan. Parastahan olisi, jos se onnistuisi joku päivä TUTOn paidassa.”

Edellisestä Kupittaan visiitistä jäi isokokoiselle puolustajalle positiiviset mielikuvat, jotka edesauttoivat sopimuksen syntyä.

”TUTO on perinteikäs ja ammattimainen organisaatio Mestikseen ja ainoa tavoitteeni ensi kaudelle on ehdottomasti Mestiksen mestaruus. Kaksi pronssia aiemmilta kausiltani ovat ihan mukavia muistoja, mutta tavoitteena on nyt kirkastaa niitä mitaleja. ”

 

Ulkomaat opettivat paljon

Kuluneen kolmen kauden ajan Vidgren on viettänyt melkoista kiekkokiertolaisen elämää. Kausi 2014-2015 sujui italialaisseura Fassan paidassa, kun taas kaudella 2015-2016 tutuiksi tulivat sekä Kazakstanissa sijaitseva Petropavlovsk että puolalaiskaupunki Sanok. Kuluneen kauden turkulaislähtöinen puolustaja edusti valkovenäläisseura Shakhter Soligorskia. Vidgren kertoo varsinkin idässä vietettyjen vuosien opettaneen paljon.

”Ulkomailta jäi käteen paljon. Venäläinen harjoituskulttuuri opettaa melko hyvin sopeutumaan työntekoon. Pelillisesti ulkomaalaisvahvistuksilta odotetaan joka päivä vastuunkantoa ja onnistumisia, joten vaatimustaso itseäni kohtaan oli iso, joka varmasti kehitti pelaamistani.”

 

Johtajuutta puolustukseen

Urallaan 30 Liigaottelua Rauman Lukon paidassa pelannut Vidgren on tunnettu vahvana kaksinkamppailupelaajana ja loistavana puolustuspään pelaajana. Myös miehellä itsellään on selkeä käsitys siitä, mitä hän tulevan kauden joukkueeseen tuo.

”Ensi kauden joukkueeseen tuon turkulaisuutta, johtajuutta ja hyvää puolustuspelaamista.”

Myös TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola korostaa Vidgrenin johtajuusominaisuuksia.

”Todella loistava homma, että Vidgren palaa kotiin. Saamme hänestä viimeisen päälle ammattilaisen, joka tekee ryhmästämme paremman. Mestikseen ”Vide” on eliitti tason puolustaja ja hän palaa Suomeen parempana, kuin mitä hän lähtiessään oli. Hän on johtava pelaaja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.”

 

 

Kolossimaisen Tony Vidgrenin lisäksi myös TUTO-kortti tekee paluun kaudella 2017-2018. Hankkimalla oman TUTO-korttisi TÄSTÄ näet kaikki edustusjoukkueen sekä A-Nuorten runkosarjan kotiottelut vain 99 euron yhteishintaan!

 

 

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää