TUTOlle niukka tappio Vantaalla

Vantaalla nähtiin varsin erikoinen jääkiekkonäytelmä. TUTO Hockey oli vahvistunut keskiviikon otteluun NHL-mies Jared Bollilla sekä Porin Ässistä lainalle saapuneella Patrik Parkkosella. Parkkosen paluun myötä jokaisella kuudella kokoonpanossa olleella puolustajalla on kokemusta SM-liigasta. Vastaavaa saldoa ei kovin usein ole tarjolla Mestiksessä. Myös kahden NHL-pelaajan pelaaminen samassa Mestis-ottelussa ja samassa joukkueessa on viihdettä, jota on tässä sarjassa tarjolla todella harvoin.

– Herrat Jared Boll ja Jesse Winchester tappoivat aivan huikean määrän alivoimaa, ei vastustajalla ollut mitään jakoa, kun nämä miehet olivat kentällä, kommentoi Juhani Tamminen NHL-miestensä edesottamuksia.

K-Vantaa ei kuitenkaan lähtenyt kumartamaan TUTOn nimivahvaa miehistöä. TUTOn ensimmäisen pitkän hyökkäyksen päätti Saku Salmela TUTOn maaliin. Vantaalaisten ensimmäinen laukaus painui verkkoon ajassa 1.15, eikä Juhani Tammiselle jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa aikalisä ja saada joukkueelle uusi alku otteluun.

– Kiihkeä peli, jossa meille alkuun käsittämätön keskittymisvirhe. Kolme pakkia sohlasi vaihtovirheen ja siitä lähdettiin kiipeämään vuorta, Tamminen sanoi pelin jälkeen.

Ottelun ensimmäinen erä oli todella jäähyrikas. Erässä tuomittiin peräti kahdeksan kahden minuutin rangaistusta ja kun vielä ottelun avausmaali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana, voidaan sanoa tuomarin käden nousseen melko herkästi.

 

TOISESSA ERÄSSÄ TUTO KIIPEÄÄ PELIIN MUKAAN

TUTOn uusin NHL-vahvistus Jared Boll esitteli ottelussa fyysistä osaamistaan. Mies sai paljon jääaikaa myös erikoistilanteissa. TUTOn ensimmäinen maali sai alkunsa Bollin vahvan karvauksen jälkeen. Boll kävi taklaamassa kovaa vantaalaispuolustajaa, jolla oli taklauksen jälkeen vaikeuksia päästä vaihtoon. Tämän myötä Ville-Vesa Vainiola ja Anrei Hakulinen pääsivät 2-1 ylivoimahyökkäykseen, jonka Vainiola päätti omaan ratkaisuun. Syöttöpisteet tasoitusmaaliin Arttu Niskakankaalle ja Tony Vidgrenille.

Toisessakin erässä, kuten koko ottelussa, käsi nousi todella herkästi TUTOn rikkeiden jälkeen. TUTOlle tuomittiin ottelussa yhteensä 61 minuuttia rangaistuksia, K-Vantaan selvitessä kolmella kahden minuutin istunnolla.

Lukuisien ylivoimien myötä K-Vantaa onnistui tekemään tarvittavat maalit, eikä TUTO saanut tasoitusta ottelun lopussa aikaan hyvistä tilanteista huolimatta.

Lauri Kärmeniemi teki TUTOn toisen maalin heti kolmannen erän alkuun ja tämän myötä ote oli koko ottelun lopun turkulaisten hallussa.

Lopussa Juhani Tamminen sai suihkukomennuksen. Kokeneen valmentajan mielestä tuomio ei ollut pelin hengen mukainen.

– Herra Vuohtoniemi veti lopun skandaalimaisesti vihkoon. Mun kohdalla pelleily loppuu tähän. Soitan tänään Rantasilalle ja huomenna urheilun oikeusturvalautakuntaan. Tämä ei jää tähän, tutkitaan asiat ja nyt liiton jätkien on syytä olla varpaillaan, Tamminen viestittää.

– Ammattilaisena en aio tällaista sietää. Nyt tämä pelleily minun kanssani loppuu. Piste.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää