TUTOlle niukka tappio Lempäälässä

LeKi – TUTO Hockey

3-2 (1-0, 0-2, 2-0)

Tilastot

Kauden ensimmäisen vieraspelin lopputulema ei ollut turkulaisten mieleen. TUTO Hockey joutui tyytymään häviöön, kun kotijoukkue LeKi vei voiton niukasti lukemin 3-2.

Ottelun avauserässä TUTO laittoi isäntäjoukkueen varsinaiseen painetestiin. Peli pyöri jatkuvasti LeKin puolustusalueella. TUTOn vakuuttavan esityksen lisäksi kentällä pyöri hetken aikaa Christian Heljanko -show, kun maalivahti joutui tulituksen keskipisteeksi torjuen sinnikkäästi TUTOn iskut.

Käänne nähtiin kuitenkin ensimmäisen erän viimeisillä minuuteilla, kun LeKin Tomi Peltonen löi TUTOn verkkoon ylivoimamaalin päättäen avauserän kotijoukkueelle 1-0.

LeKi aloitti ottelun toisen erän jäähyllä. TUTO pelasi ylivoimansa näyttävästi, mutta vasta kotijoukkueen ollessa täysilukuinen pussitti hyökkääjä Mikko Laine tasausmaalin. Eikä aikaakaan, kun hyökkääjä Atte Sillanpää seurasi Laineen esimerkkiä ja tykitti TUTOlle ylivoimamaalin nostaen joukkueen ottelun johtoon. LeKin puolustuksella ei ollut tilanteessa mitään mahdollisuuksia.

TUTO piti johtopaikkansa erän loppuun hetkittäin jopa kahden miehen alivoimalla.

Kolmas erä toden sanoo

”Ottelussa mikään ei mennyt vikaan. Kymmenen minuuttia jäähyjä oli kuitenkin liikaa viimeiseen erään. Ottelussa oltiin kahdesti kolme viittä vastaan. Nuorella joukkueella maltti ei vielä riittänyt”, kommentoi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo ottelun viimeisen erän tapahtumia.

Kolmannessa erässä LeKi tasoitti tilanteen. Waltteri Hopponen löi kiekon pussiin lupaa kysymättä. TUTOlle sateli jäähyjä pitkin erää, ja LeKi näki jälleen tilaisuutensa tulleen. Miika Heikkilä sinetöi ottelun vieden LeKin johtoon TUTOn pelatessa ottelussa jo toistamiseen kolmella pelaajalla viittä vastaan. Pisteet jäivät tällä kertaa kotijoukkueelle.

TUTOn hyökkääjä Tomi Wilenius näki valmentajansa tavoin kolmannen erän pirstaloituneena.

”Illan ottelussa mikään ei varsinaisesti mennyt vikaan. Kolmannesta erästä tuli ääritapahtumien takia rikkonainen”, kommentoi Wilenius tiukan tappion jälkeen.

”Peli oli pienen kaukalon miekkailua ja huitomista. Kauhean hyviä syöttökuvioita ei saatu tänään rakennettua.”

Häviöputki poikki ja voittoa väliin

Kauden avaus kahdella häviöpelillä ei ole kenellekään mieluinen. Tavoitteena onkin rikkoa otteluita varjostanut huono karma ja lähteä hakemaan kauden avausvoittoa huomisessa kotipelissä.

”Huomenna lähdetään puhkomaan tilannetta ja laitetaan sellaiset numerot taululle, ettei kenenkään tarvitse ihmetellä! TUTO tulee olemaan huomenna kova”, vakuuttaa Tomi Wilenius.

”Voitto nyt hieman kiertää tolpan tai yläriman päässä. Pitää olla kärsivällinen, pitää mieli kirkkaana ja keskittyä omaan tekemiseen. Pelaamisen taso on kuitenkin erittäin hyvällä mallilla, ja siihenkin pitää luottaa. Jokaisen pelaajan pitää uskoa omaan tekemiseen, niin tuloksia saadaan kyllä”, summaa TUTO-valmentaja Elomo.

TUTO Hockey pelaa seuraavan ottelunsa jo huomenna lauantaina kotihallillaan Marli Areenalla. Vastustajajoukkueena nähdään RoKi, joka voitti tänään vierasottelunsa Vantaalla lukemin 1-2. Hanki liput lauantai-illan otteluun ennakkoon edullisemmin TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Mestis-seurojen tiedote Mestis-seurojen puheenjohtajat järjestivät torstaina 30.11. yhteisen tapaamisen, jossa aiheena oli Mestiksen rooli tulevassa suomalaisen...

Lue lisää

TUTOn Liiga-lisenssihakemus on edelleen voimassa TUTO Hockey on tänään, tiistaina 28.11., saanut Liigan lisenssikomitean puheenjohtajalta tiedon,...

Lue lisää

Joulukuu lähestyy kovaa vauhtia, ja TUTOn joulutuotteet on nyt myynnissä! MIkäli jokin paketti kiinnostaa, tai kaipaat...

Lue lisää