TUTOlle merkittävät vahvistukset – Niklas Näppi ja Eetu-Ville Arkiomaa TUTOon

TUTO Hockey vahvistaa rivejään kahdella huipputason hyökkääjällä, kun Niklas Näppi ja Eetu-Ville Arkiomaa siirtyvät TUTOn paitaan. Molempien pelaajien sopimukset ovat pituudeltaan yksivuotisia.

Yksi Mestiksen laadukkaimmista hyökkääjistä

23-vuotias laitahyökkääjä Niklas Näppi siirtyy TUTOon Kajaanin Hokin paidasta. Rauman Lukon juniorijoukkueet läpikäynyt Näppi ehti pelata Kajaanissa kaikkiaan kolmen kauden ajan, toimien viimeisellä kaudella myös joukkueen kapteenina. Yhteensä hän pelasi Hokin riveissä 134 runkosarjaottelua, joissa tilille kertyi komeat 97 (45+52) tehopistettä.

TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan Näppi on yksi Mestiksen laadukkaimmista hyökkääjistä, joka tuo TUTOon monia loistavia ominaisuuksia.

”Näppi on kiistatta yksi koko sarjan laadukkaimmista laitahyökkääjistä ja olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että ensi kaudella Näpin laukausta Marli Areenalla saavat pelätä TUTO-kannattajien sijaan vastustajat. Varsinkin ylivoimalla Näppi on äärimmäisen vaarallinen pelaaja ja hän tuo siihen osastoon tärkeää lisäosaamista. Näppi lähestyy pelaajan parasta ikää, joten häneltä voidaan odottaa ensi kaudella todellista nappikautta. Maalintekovoiman lisäksi hän tuo loistavana joukkuepelaajana meille ison määrän johtajuutta.”

Näppi itse ei malta odottaa sitä, että pääsee vetämään TUTO-paidan päälleen.

”Todella hyvin fiiliksin tulen Turkuun. Saatiin siirto nyt lukkoon vihdoin, ja saisivat mun puolesta pelit alkaa vaikka heti, vaikkei kesäkään ole oikein kunnolla vielä alkanut.”

Kulunut kausi Kajaanissa ei sujunut odotusten mukaan, vaan Hokki valahti aina karsintasarjaan saakka. Joukkueen kapteenina toimineen Näpin mukaan kausi oli vaikea myös henkilökohtaisella tasolla. Tulevalle kaudelle miehen tavoitteet ovat selkeät.

”Yksilönä oli heikko viime kausi. Tavoitteena on palata omalle hyvälle tasolle, ja siitä vielä paremmaksi. Totta kai kun on hyvä joukkue ja hyvä organisaatio, niin eiköhän se mestaruus tavoitteena ole.”

Näppi haluaa lähettää myös terveisensä TUTO-kannattajille, jotka jäivät hänen mieleensä Hokin vieraillessa Kupittaalla.

”Pitäkää sama meininki, kun oli viime kaudellakin. Tänne oli kuva tulla pelaamaan vierasjoukkueen paidassa, kun yleisö oli aina hyvin mukana. Jatketaan siitä.”

 

 

Tinkimättömällä asenteella varustettu synnynnäinen maalintekijä

Toinen uusi pelaaja on Heinolan Peliitoista saapuva Eetu-Ville Arkiomaa. Viime kaudella 23-vuotias hyökkääjä iski Peliittojen paidassa 47 ottelussa tehopisteet 18+21. Arkiomaasta Aittola nostaa esiin tinkimättömän asenteen, sekä monipuolisuuden.

”Arkiomaa oli kiistatta Peliittojen hyökkäyksen sielu kuluneella kaudella. Hän pystyi nostamaan ympärillä olevien pelaajien tasoa omalla työllään. Tinkimättömällä asenteella ja tunteella pelaava Arkiomaa on hyvin luisteleva, synnynnäinen maalintekijä, joka pystyy myöskin rakentamaan peliä. Hänen kilpailuhenkisyys ja selkeä halu olla paras jokaisessa pelissä olivat sellaisia ominaisuuksia, jotka yhdessä valmennuksen kanssa koimme erittäin isoiksi arvoiksi. Odotuksemme Arkiomaata kohtaan ovat kovat, mutta niin on pelaajakin ja hän tulee varmasti huutoon.”

Arkiomaan omien sanojen mukaan kulunut kausi sujui häneltä varsin nousujohteisesti, vaikka kauden päätöksestä jäikin suuhun hieman karvas maku.

”Viime kauden alku oli aika vaikea henkilökohtaisesti, mutta siinä suunnilleen parinkymmenen pelin jälkeen alkoi homma luistaa odotetulla tavalla. Joukkueelle ja koko Heinolalle oli iso juttu, että mentiin playoffseihin, harmi että tiputtiin sitten jo heti puolivälierissä TUTOlle otteluvoitoin 4-0.

HPK:n organisaatiossa junioriuransa pelannut Arkiomaa on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta pelaamaan jo 83 Liigaottelua HPK:n ja Espoon Bluesin riveissä. Omien sanojensa mukaan yhteiset tavoitteet olivat merkittävä tekijä miehen siirrossa TUTOn paitaan.

”Ensi kaudelta odotan, että tulen ottamaan ison stepin eteenpäin pelaajana. Myös iso syy mikä vaikutti valintaani, oli se, että on hienoa päästä joukkueeseen, jonka tavoitteena on Mestiksen mestaruus.”

 

Nyt on TUTOlla kasassa sellaiset kärkipelaajat, että heidän otteitaan kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan mahdollisimman usein. Loistava väline heidän ja muun joukkueen edesottamuksien seuraamiseen on paluun tekevä huippuedullinen TUTO-kortti (99€), jolla pääset seuraamaan kaikki TUTOn runkosarjaottelut. Lue kortista lisää täältä, ja tilaa omasi TUTO Hockeyn verkkokaupasta.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää