TUTOlle kymmenen uutta pelaajasopimusta

TUTO Hockey on tehnyt kaudeksi 2015-2016 kymmenen uutta pelaajasopimusta. Mukana on kaksi maalivahtia, kolme puolustajaa ja viisi hyökkääjää.

Uusista sopimuspelaajista neljä pelasivat jo viime kaudella TUTOn paidassa, kun puolustajat Olli-Pekka Heinimäki ja Otto-Eemeli Linke sekä hyökkääjät Hannu Kuru ja Atte Sillanpää jatkavat turkulaisryhmässä myös tulevalla kaudella. Uusia joukkueeseen liittyviä pelaajia ovat maalivahdit Petteri Similä ja Kalle Hokkanen, puolustaja Matias Pulli (kuvassa) sekä hyökkääjät Joni Seinelä, Joona Monto ja Anton Ollikainen.

Pullin sopimus on koko kauden laina Turun Palloseurasta ja Seinelän diili on mallia try out -sopimus. Kaikkien muiden pelaajien sopimukset kattavat kauden 2015-2016. 

Jo aiemmin sopimus tulevaksi kaudeksi on ollut Kristian Tuohilammella, Anssi Virkillä, Tuukka Pulliaisella ja Aki Keinäsellä. Tuohilammen ja Virkin sopimukset ovat voimassa tulevan kauden, kun taas Pulliaisen ja Keinäsen sopimukset kestävät kauden 2016-2017 loppuun.

Hokkanen palaa kotiin

20-vuotias Kalle Hokkanen voitti A-nuorten suomenmestaruuden TPS:ssä päättyneellä kaudella. Nuori mies on kuitenkin TUTOn kasvatti.

”Kyllä se on tietysti kiva tulla kotiin parin vuoden tauon jälkeen. Olen tyypillinen suomalainen maalivahti. Aika rauhallinen ja nyt kun tulee steppi miesten peleihin, niin se on viisaampaa, eikä sellaista koohottamista”, sanoo Hokkanen.

Myös turkulaisten päävalmentajalla, Ismo Lehkosella on hyvä kuva nuoresta veräjänvartijasta.

”Uskon, että tuolla treenaamisella ja sielunrauhalla taso nousee kovaa vauhtia. Kalle on turkulaisia molareita ja kauden aikana nähdään, miten koppi alkaa tarttua. Tämänhetkinen suunta on tosi hyvä.”

Hokkanen taistelee tulevalla kaudella TUTOn ykkösmaalivahdin paikasta hieman kokeneemman Petteri Similän kanssa.

”Olen valmis taistelemaan. Ilmaiseksi ei mitään tule”, Hokkanen sanoo.

”Nyt on tekojen aika”

Puolustaja Matias Pullin oli tarkoitus jo viime kaudella tulla TUTOon, mutta loukkaantumiset estivät nuorukaisen pelit TUTOssa. Nyt operaatiot on kuitenkin tehty ja mies kuntoutuu kovaa vauhtia pelikuntoon.

”Polvi leikattiin kaksi kuukautta sitten ja ennuste toipumiseen on 6-7 kuukautta. Luultavasti aika lailla kauden alkuun olen kunnossa”, kertoo 20-vuotias puolustaja.

”Nuori pelaaja ja lahjoja on. Mies on taitava, hyvä luistelemaan ja tykkää pelailla. Tämän 10-11 kuukauden aikana pyritään siihen, että Matias pystyy lyömään itsensä oikein kunnolla läpi ja pääsemään siihen, mitä kaikki ihmiset odottavatkin. Nyt on tekojen aika”, Ismo Lehkonen naulaa.

Oikealta ampuvalle Pullille on tarjolla suurta ruutua TUTOn puolustuksessa.

”Mitä enemmän pelaa, sitä enemmän kehittyy. Mitään ei saa ilmaiseksi, mutta näyttöjen kautta mennään. Suurimmat vahvuuteni ovat kuitenkin varmaan kiekon kanssa pelaamisessa ja ylivoima sopii mulle.”

22-vuotias laitahyökkääjä Seinelä on pelannut pari aiempaa kautta alemmissa sarjoissa ja hakee try outin kautta paikkaa TUTOn pelaavassa kokoonpanossa.

”Haluja on päästä pelaamaan kotikaupungissa. Tuon luistelua, nälkää ja kilpailua hyökkäyspäähän.”

Lehkosen mukaan Seinelässä on paljon potentiaalia, joka täytyy vain kaivaa esiin.

”Luistelua ja kokoa löytyy. Jokainen ymmärtää sen, ettei TUTOn kolmeen pelaavaan ketjuun pääseminen ole helppo rasti. Pitäisi pystyä pelaamaan finaaleissa ja voittamaan ne. Matka ei tule olemaan helppo, mutta Jonin pitää kesä ja syksy näyttää jokaisessa vaihdossa, että hän pystyy pelaamaan voittavaa jääkiekkoa.” 

 

TUTO Hockeyn sopimustilanne 10.5.2015

Maalivahdit:

Petteri Similä (2016)    

Kalle Hokkanen (2016)

 

Puolustajat:

Kristian Tuohilampi (2016)

Anssi Virkki (2016)

Olli-Pekka Heinimäki (2016)

Otto-Eemeli Linke (2016)

Matias Pulli (koko kauden lainasopimus, HC TPS)

 

Hyökkääjät:

Tuukka Pulliainen (2017)

Aki Keinänen (2017)

Hannu Kuru (2016)

Joni Seinelä (2016, try out)

Atte Sillanpää (2016)

Joona Monto (2016)

Anton Ollikainen (2016)

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää