TUTOlle kuumien vaiheiden jälkeen täysi pistepotti

TUTO Hockey – Hermes

4-2 (1-0, 1-2, 2-0)

Tilastot

TUTO siirtyy joulutauolle voiton myötä, kun Hermes kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen Marli Areenalla numeroin 4-2.

Ottelun alku oli varmasti juuri sellainen, mitä TUTOn valmennus halusi nähdä. Hermes joutui todelliseen mankeliin ja jo ottelun kolmannella minuutilla nähtiin avausmaali.

Kahdesti ottelussa osunut Anssi Virkki iski ottelun avausmaalin, kun ottelua oli takana reilut kaksi minuuttia. Virkin osuma oli erän ainoa, mutta tapahtumia riitti. Hermeksen pelaajat kävivät läpi kamppailun kuumana, mutta räikein ylilyönti nähtiin avauserässä.

Vierasjoukkueen Kristaps Bazevics kävi härskisti Topi Taavitsaisen kimppuun ja lensi ansaitusti ottelusta pihalle.

”Meidän lääkäri sanoi aika hyvin, että se ei ole ikinä jääkiekkopelissä pelännyt niin paljon pelaajien puolesta kuin tänään”, totesi Ismo Lehkonen illan ottelusta.

Toinen erä oli TUTOlle vaikea ja Hermes siirtyikin hetkellisesti johtoon, mutta päätöserään lähdettiin tasalukemissa, kun Olli-Pekka Heinimäki onnistui tasoittamaan ottelun.

Kolmannessa erässä vihdoin ylivoima mahdollisuudet hyödynnettiin. Ensiksi osui upean kuvion päätteeksi Taavitsainen ja viimeisen niitin ottelulle iski Virkki illan toisellaan.

Jäähytkin kuvaavat hyvin ottelun luonnetta, sillä TUTOn kolmea kahden minuutin jäähyä vastaan, Hermes keräsi peräti 51 minuutin edestä minuutteja.

”Mä olen tosi tyytyväinen, että päästään kuivin jaloin pois ja saadaan kolme pistettä”, totesi Lehkonen.

”Levätään, syödään ja vähän treenataan”

Illan hienoimman osuman iskeneellä Taavitsaisella oli hieman kaksijakoiset fiilikset ottelusta.

”Aika sekavat fiilikset, tosi rikkonainen peli ja ei oltu ihan parhaimmillaan. Olisi pitänyt ylivoimalla lyödä peli jo poikki aikaisemmin”, Taavitsainen kuvaili ottelua.

Taavitsainen osui kuitenkin kerran ylivoimalla, kun kiekko pelattiin hienon kuvion päätteksi maalin edessä päivystäneelle TUTO-hyökkääjälle.

”Pääsin nousemaan siinä takatolpalle ja (Kristian) Tuohilampi näki hyvin mut ja pääsin ohjaamaan tyhjään maaliin. Hyvä näin”, kommentoi Taavitsainen voitto-osumaa.

TUTO lähtee ansaitulle joulutauolle latailemaan akkuja viiden ottelun voittoputkessa.

”Levätään, syödään ja vähän treenataan, eikä ihan laakereilla levätä koko joululomaa”, Taavitsainen kertoi.

TUTOn pelit jatkuvat vieraspelillä 29.12. Heinolassa, jossa vastaan asettuu Peliitat. Seuraava kotiottelu on 3.1., kun Marli Areenalle saapuu KeuPa HT.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää