TUTOlle kuudes voitto putkeen

TUTO Hockey – Hokki
5-4 VL (0-1, 1-1, 3-2, 0-0) Yleisöä: 1814

Marli Areenan perjantai-illassa nähtiin yleisöystävällinen jääkiekko-ottelu, jonka voittajaksi nousi lopulta TUTO voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 5-4.

Kotijoukkue TUTO lähti illan kamppailuun hyvällä sykkeellä ja loi useita vaarallisia tilanteita Hokki-maalivahti Teemu Seppäsen vartioimalle maalille.

Ensimmäisen erän puolivälin paikkeilla ottelu tasoittui ja ensimmäisenä osuikin vierasjoukkue. Pelikello näytti 11:41, kun Jevgeni Fofanov iski kiekon helponnäköisesti TUTO-veskari Tommi Virtasen selän taakse. Ajassa 19:01 kotijoukkueen Juha-Matti Rautajoki otti 2+10 minuutin jäähyn päähän kohdistuvasta taklauksesta, mutta tauolle mentiin kuitenkin 0-1 tilanteessa.

Kakkoserä rikkonainen

Toinen erä ehti vanhentua vain 1:05 minuuttia, kun Teddy Da Costa vei Hokin jo 0-2 johtoon. Syöttäjinä osumaan olivat Riku Toivo sekä Anthony Gutting. Pelikello näytti 25:22, kun TUTO tuli maalin päähän. Henri Ruotsalainen ja Juha Virtanen tekivät esityön ja Niko Palonen viimeisteli.

Erän loppu oli rikkonainen. Hokilta jäähyllä istuivat vuorotellen Toivo ja Da Costa ja TUTOlta rangaistukset kärsivät Ville-Vesa Vainiola sekä Tuukka Pulliainen. Ajassa 39:40 Aki Keinänen ja Miska Humaloja ottivat pienet poikamaiset painit ja lähtivät jäähylle miettimään tekosiaan. Toiselle tauolle mentiin tilanteessa 1-2.

TUTO nousi kuilun partaalta

Kolmas erä alkoi TUTOn kannalta katastrofaalisesti, kun ajassa 40:28 Casper Santanen vei Hokin 1-3 johtoon. Sinipaidat eivät tästä kuitenkaan lamaantuneet, vaan jo ajassa 42:31 Ville-Vesa Vainiola toi TUTOn taas maalin päähän. Maali oli ylivoimamaali.

Pelikello näytti 43:57, kun Hokin Pasi Kouvalainen otti huitomisjäähyn. Tällä ylivoimalla TUTOn tehoketju Hakulinen-Pulliainen-Keinänen näytti osaamistaan ja iski pelin tasoihin. Keinänen ja Hakulinen syöttivät ja Pulliainen viimeisteli ajassa 44:18.

Seuraava ylivoimamaali nähtiin pelikellon näyttäessä 47:26. Anton Kokkonen istui jäähyllä ja oma koira, vielä viime kaudella TUTOssa pelannut Arttu Niskakangas puri ja vei Hokin 3-4 johtoon. Ajassa 47:55 Hokin Fofanov otti huitomisjäähyn, meinasi käydä tuomarin päälle ja lensi suihkuun. Tästä seurauksena TUTOlle 5+2, eli yhteensä seitsemän minuuttia ylivoimaa. Hokki kesti alivoiman pitkään, mutta ajassa 54:00 kotijoukkueen kultakypärä, ilmiliekeissä oleva Anrei Hakulinen iski, 4-4. Enempää maaleja ei kolmannessa erässä nähty ja edessä oli jatkoaika.

Keinänen ratkaisijana

Jatkoaika oli kohtalaisen tarkkaa pelaamista, eikä maalipaikoilla juhlittu, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Hokilta ei onnistunut yksikään pelaaja, mutta TUTOn Aki Keinänen nosti laatan näyttävästi rystypuolelta maalin kattoon. Näin TUTO voitti jo kuudennen ottelun peräkkäin ja porskuttaa vahvasti Mestiksen kärjessä.

”Pitää olla valmiina, kun peliä ratkotaan”

Hokin päävalmentaja Petri Mattila kiitteli vierailijoiden peli-ilmettä.

”Pelattiin perkeleen hyvin. Kyllä kahden erän aikana oli tavallaan paikka tintata peli kuolemaan. Ei onnistuttu ja vastustaja nosti kolmanteen erään tasoaan, eikä turhaan keiku sarjan kärjessä.”

”Rankkareissa tuli ensimmäinen tappio. Kolme voittoa oli niissä alla, eikä siihen pidä jäädä liikaa kiinni. Onnittelut TUTOlle voitosta”, sanoi Mattila.

TUTO-luotsi Ismo Lehkonen allekirjoitti kollegansa puheet.

”Olen samaa mieltä kuin Mattila. Kaksi ensimmäistä erää Hokki pelasi erittäin hyvin, puolusti ja hyökkäsi viisikkona tiiviisti. Jollain tavalla kuitenkin luotin, ettei se meillä ainakaan fysiikasta jää kiinni.” 

Ikan mukaan TUTOn joukkue on osoittanut sitkeytensä kuluvan kauden aikana.

”Pari maalia, kolme maalia, niin kyllä me pystymme sieltä takaa nousemaan. Pitää olla valmiina, kun peliä ratkotaan ja tämä oli meille hyvä ilta. Kaksi pistettä käy minulle oikein hyvin, sillä itse asiassa ei olisi ollut suuri vääryys kokonaispelin perusteella, jos Hokki olisi voittanut”, Ika päätti.

 

Kupittaa juhlii Niko Palosen 1-2 maalia. 

 

Mestis-ykkönen TUTO pelaa seuraavaksi ensi viikon keskiviikkona Marli Areenalla, kun vastaan asettuu Peliitat.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää