TUTOlle kolme pistettä viime hetken osumalla

JYP Akatemia – TUTO Hockey

2-3 (0-1, 0-0, 2-2) TILASTOT

 

JYP Akatemian isännöimän lauantai-illan ottelun alussa molempien joukkueiden otteissa näkyi eilen pelattujen otteluiden rasitus. Enemmän kokemusta omaavana turkulaisryhmä osasi pelata alusta saakka järkevämmin; tarkkaa keskialueen puolustamista ja tehokkaita vastahyökkäyksiä tilanteen salliessa.

JYP Akatemia pääsi avauserässä pariin otteeseen yrittämään maalia ylivoimalla, mutta vaarallisimpien tekopaikkojen nollaamisesta huolehti eleettömästi torjuntavuorossa ollut Tommi Virtanen.

Erän ainoasta maalista vastasi pirteästi esiintynyt Eetu Koski. Esityön osumaan tekivät Niko Palonen ja Juha-Matti Rautajoki.

Toisessa erässä ote kääntyi aavistuksen kotijoukkueen eduksi, mutta ”Betoni” Virtanen esitti maalillaan tukun loistavia torjuntoja.

Lähimmäksi maalintekoa pääsi Aki Keinänen, jonka raudanluja laukaus kohdistui valitettavasti ylärimaan.

Päätöserässä näytti jo hetken siltä, ettei TUTOn hyvä vieraspeli toisikaan pisteitä liiton taulukkoon, kun JYP Akatemia karkasi jopa aavistuksen varkain 2-1 johtoon.

Sinnikäs loppuun saakka pelaaminen kuitenkin palkittiin, kun ensin Nico Manelius veivasi upeasti ottelun tasoihin.

Lopulta vain kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Aki Keinänen nousi illan sankariksi voittomaalillaan, jota edelsi Antti Pusan hieno taistelu. Näin ollen kolme sarjapistettä matkasivat TUTOn bussissa Turkuun.

– Aika hyvään paikkaan tuli osuma. Makeltahan se maistui tietenkin. Peli oli meidän hallussa pientä synkkää hetkeä lukuun ottamatta. Taisteltiin vielä takaa ohi. Se kertoo tästä joukkueesta todella paljon, kuvaili Keinänen ottelun jälkeen.

– Kolmen pelin raskas viikko ja kolmella ketjulla tänään painettiin. Tiettyä nelikkoa vastaan jouduttiin pelaamaan. Siellä on Pusalla naama täynnä tikkejä ja Virtasen Antilla naama auki parista paikasta. Ei valmennuksen tarvinnut sen touhun jälkeen enää joukkueelle sanoa mitään – jätkät kaivoi väkisin ne pari maalia sieltä, eli oikeus voitti lopulta, kommentoi Ismo Lehkonen.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää