TUTOlle kolmas kiinnitys välieräpaikkaan

4. puolivälierä: TUTO Hockey – Hokki

4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

Tilastot

Otteluvoitot: 3-1

TUTO Hockey oli jälleen maanantain neljännessä puolivälierässä Hokkia parempi ja vei voiton maalein 4-2. Ottelusarja on näin katkolla keskiviikkona Kajaanissa.

”Erittäin kova suoritus meidän joukkueelta. Kolmas kiinnitys ja kaikinpuolin hyvä playoff-peli jälleen kerran”, sanoi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo ottelun jälkeen.

”Vauhdikas ja kova peli. Tuo yksi välipäivä tekee mun mielestä aina hyvää, tämä oli selvästi kovavauhtisin ja jämäkin peli. Meiltä mun mielestä tyylikäs suoritus”, totesi puolestaan TUTO-puolustaja Kristian Tuohilampi

Kotijoukkue TUTO oli pelin avauserässä selvästi niskan päällä ja olisi voinut ratkaista kamppailun jo siinä. Saldoksi jäi kuitenkin vain kaksi maalia, kun Tuohilampi ja Topi Taavitsainen osuivat. Varsinkin Tuohilammen maalin saa Hokki-maalivahti Sami Väliharju ottaa piikkiinsä, sillä hän imaisi todella vaarattoman näköisen kiekon selkänsä taakse.

”Ehkä pitäisi sanoa, että siellä näkyi reikä, mutta ei siellä kyllä näkynyt. Tarkoitus oli heittää maalia kohti, että hyökkääjät pääsevät antamaan painetta, mutta lipsahti kaverille aika helppo”, Tuohilampi totesi.

Jälleen jäähyilyä

Toisessa erässä turkulaiset päästivät Hokin mukaan peliin jäähyilemällä. TUTO otti erässä peräti kuusi jäähyä, joista yksi oli tosin Taavitsaisen käytöskymppi, kun mies turhautui tuomaritoimintaan. Yhdellä ylivoimistaan kajaanilaiset onnistuivat, kun Markus Korkiakoski nosti kiekon rystyllä Kaapo Kähkösen vartioiman TUTO-maalin etuyläkulmaan.

”Taas sorruttiin vähän ottamaan jäähyjä ja siinä oli se tän pelin vaikea hetki, mutta muuten mielestäni hyvinkin tyylikäs esitys”, Tuohilampi sanoi.

Miika Elomo puolestaan oli tyytyväinen tuomaritoimintaan.

”Niin paljon on tuomarilinja saanut kyytiä, että tänään se oli erinomainen mun mielestä. Antoivat pelata kovaa ja se auttaa aina molempia joukkueita sekä yleisöä.” 

Hokki oli ennen Korkiakosken maalia jo osunut kertaalleen, kun Kähkönen epäonnistui mailapelissään ja Niklas Näppi rokotti. Myös TUTOn Olli-Pekka Heinimäki osui kakkoserässä, joten kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen maalin johtoasemassa.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin päätöserän keskivaiheilla, kun TUTOn Anton Ollikainen karkasi Hokki-puolustukselta ja laukoi kiekon tyylikkäästi kajaanilaisten maalin takayläkulmaan. Näin TUTO otti kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan.

”Nyt nautitaan vähän aikaa ja nollataan tämä peli. Fakta on se, että ainoa mikä merkkaa, on seuraava kiinnitys ja nokka kohti sitä”, päätti Elomo.

TUTO Hockeyn ja Hokin välinen ottelusarja jatkuu keskiviikkona Kajaanissa, kun TUTOlla on ensimmäinen mahdollisuus varmistaa välieräpaikka. Ottelu alkaa klo 18.30.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää