TUTOlle kauden ensimmäinen vierasvoitto

HCK – TUTO Hockey

2-5 (2-1, 0-2, 0-2)

Perjantaina Keravalla pelattiin kahden paljolti viime kaudesta muuttuneen Mestis-joukkueen välinen kamppailu. HCK sai otteluun todella hyvän alun Kristian Ruisman kahdella nopealla maalilla, mutta TUTO ei tästä säikähtänyt.

Ottelu Keravalla alkoi kotijoukkueen komennossa. HCK:n Kristian Ruisma iski kaksi maalia reiluun yhdeksään minuuttiin. TUTOn maalilla pelannut Kimmo Meriläinen ei mahtanut hyvässä viimeistelyvireessä olevan Ruisman häkeille mitään. Avauserän puolivälin tuntumassa HCK:n Roope Ranta sai rangaistuksen ja TUTO pääsi testaamaan ylivoimaansa ensimmäisen kerran. Ylivoima pyöri erittäin hyvin molempien ylivoimaviisikoiden toimesta ja kiekko pysyikin HCK:n alueella koko ylivoiman ajan. Paikkoja luonnollisesti syntyi, mutta Mikko Lehtosen tolppakutia lähemmäs TUTO ei päässyt.

Ajassa 13.45 Antti Virtanen laukoi B-pisteiden välistä lämärillä kiekon maalin ohi. Kiekko kuitenkin pomppasi takaisin maalin kulmalle ja suoraan Anrei Hakulisen lapaan. Hakulinen ei tästä erehtynyt ja taululle muuttuivat lukemat 2-1. Näissä lukemissa lähdettiin myös viettämään erätaukoa.

TUTO pirteänä toiseen erään

Ottelun toinen kaksikymmenminuuttinen oli TUTOn heiniä. Erä vanhentui vain 1.03, kun Aki Keinänen niittasi kiekon maaliin. Syöttöpisteet Keinäsen maaliin Hakuliselle ja Ryan Ruikalle. HCK loi toisen erän aikana nipun vaarallisia tekopaikkoja Meriläisen maalille, mutta nuori Meriläinen pelasi tilanteet itsevarmasti ja selvisi erästä takaiskuitta. Meriläinen torjui erässä kaksi läpiajoa. Ajassa 34.28 Antti Virtanen vapautti ylivoimahyökkäyksestä Anton Kokkosen läpiajoon. Kokkonen ujutti kiekon itsevarmasti HCK-vahti Jaakko Suomalaisen palikoista sisään ja taululle tilanteeksi 2-3. Näihin lukemiin päättyi ottelun toinen erä Keravalla.

TUTO naulasi pelin kolmannen erän alussa

Kolmannen erän alkuun TUTO tuli todella lennokkaasti. Ajassa 41.04 Tuukka Pulliainen siirsi ottelun tilanteeksi 2-4 ja 30 sekuntia myöhemmin Antti Virtanen löi taululle 2-5. Nämä olivat myös ottelun loppulukemat. TUTOn parhaana pelaajana palkittiin Meriläinen, joka pelasi fantastisen ottelun. Meriläisen voittoprosentti Mestiksessä on edelleen sata. Ottelun tehokkaimpina TUTO-pelaajina häärivät Antti Virtanen ja Anrei Hakulinen. Molemmat pelurit summasivat tehot 1+2.

”Joukkueen moraali todella korkealla”

Päävalmentaja Ismo Lehkonen löysi illan ottelusta luonnollisesti paljon hyvää.

– Kyllä tämän joukkueen moraali on tällä hetkellä todella korkealla. Vastustaja löi tänään nopeasti 2-0 taululle ja nousu sieltä kuvastaa näiden poikien luonnetta. Alivoimapeli on mennyt  lyhyessä ajassa harppauksilla eteenpäin ja maalivahtipeli oli loistavaa. HCK sai luotua pitkiä paineita meidän päätyyn, joissa Meriläinen oli kyllä ihan ”pleksi” siellä maalissa. Tosi hieno peli jälleen Kimmolta.

– Tämän kaltainen voitto ruokkii joukkuetta todella paljon tällä meidän koko kauden mittaisella matkallamme, Lehkonen kertasi ottelun kulkua.

TUTOn seuraava kotiottelu pelataan Kupittaalla keskiviikkona 25.9.2013. Silloin vastaan luistelee tänään Kouvolasta pisteet hakenut LeKi.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää