TUTOlle kaksi pistettä Taavitsaisen upeilla rankkareilla

TUTO Hockey – JYP-Akatemia

2-1 VL (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Tilastot

TUTOn koneet eivät oikein käynnistyneet lauantai-illan jännitysnäytelmässä, mutta tästä huolimatta mukaan tarttui kaksi pistettä voittolaukauskilpailun päätteeksi.

Ottelun avauserä oli isänniltä ryhdikästä pelaamista ja otteet palkittiinkin avausmaalilla, kun Jasper Lindsten iski hienon yksilösuorituksen päätteeksi kiekon maaliin.

”Tosi sitoutunut joukkue vastassa, mutta tällaiset pelit täytyy ekassa erässä lyödä pois. Ylivoima oli luokatonta tänään”, kommentoi TUTO-koutsi Miika Elomo.

Toinen erä olikin sitten kaikkea muuta kuin hyvää tekemistä. Maalipaikkoja tuli lähinnä vieraille ja TUTOn ylivoimakin tökki pahemman kerran. JYP-Akatemia nousikin melko ansaitusti tasoihin, kun Kalle Saramäki iski tasoituksen läpiajosta.

Päätöserä ei kaavasta poikennut, vaan peli oli molemmin puolin todella sekavaa. Lähimmäksi maalintekoa pääsi vierailijat, kun kiekko pamahti ylärimaan aivan erän loppupuolella.

Kalle Hokkanen palasi todella pitkän tauon jälkeen kotiyleisön eteen ja iso voitto hänelle tänään. Auttaa meitä, kun playoffit alkaa, että meillä on kaksi voittavaa maalivahtia”, TUTOn päävalmentaja totesi.

Jatkoajalla vieraille tarjottiin saumaa voittoon, kun Markus Seikola istui jäähyllä koukkaamisesta. Isäntien alivoima kuitenkin taisteli esimerkillisesti ja ratkaisua haettiin aina voittolaukauskilpailusta asti.

Rankkareissa sankariksi maalivahti Hokkasen lisäksi nousi Topi Taavitsainen, joka osui kahdesti Dennis Saikkosen selän taakse. Varsinkin ratkaisuksi jäänyt osuma suorastaan hiveli silmiä.

”Aika nihkeä peli oli”

TUTOn sankariksi voittolaukauskilpailussa noussut Taavitsainen ei ollut omiensa esitykseen lauantaina tyytyväinen.

”Aika nihkeä peli oli, ei oltu parhaimmillaan tänään. Täytyy nostaa hattua vastustajalle, he pelasivat ihan hyvin”, kommentoi TUTO-hyökkääjä illan ottelua.

Taavitsainen hemmotteli kotiyleisöä rankkareissa, jossa mies veivasi kuin Peter Forsberg konsanaan.

”Ensimmäinen rankkari kun meni sisään, niin oli varaa kokeilla vähän hienompaa pitkästä aikaa. Ja tänään sattui uppoamaan sekin, joten ihan hyvältä tuntuu”, totesi Taavitsainen näyttävästä ratkaisustaan.

TUTOn pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona 9.3., kun matka käy Mikkeliin Jukureiden vieraaksi. Runkosarjan viimeinen kotiottelu on vuorossa 11.3. perjantaina, kun Kupittaalle saapuu Hokki.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää