TUTOlla mahdollisuus varmistaa finaalipaikka torstaina kotikaukalossa

6. välierä: TUTO Hockey – KooKoo

To 2.4. klo 18.30

Marli Areena

Otteluvoitot: 3-2

TUTO Hockey ja KooKoo kohtaavat Mestiksen 6. välierässä torstaina Marli Areenalla. TUTO johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2, kun neljällä voitolla pääsee finaaliin.

Joukkueet ovat nyt pelanneet viisi äärimmäisen tasaista peliä, joista viimeisin päättyi tiistaina Kouvolassa KooKoon voittoon, vain seitsemän sekuntia ennen kolmannen erän loppua syntyneellä maalilla.

”Ei sieltä enää mitään yllätyksiä tule. Pelaajillakin on jo ihan hyvin tiedossa, mitä tuleman pitää. Ei ole Suomessa enää kovin montaa joukkuetta, jotka lätkyttävät menemään. Pelata ollaan saatu paljon ja pojatkin ovat saaneet omakohtaisen kokemuksen siitä, että kannattaa kesällä pistää pohjat kuntoon, että jaksetaan sitten keväällä pelata”, sanoi TUTOn Ismo Lehkonen keskiviikkona.

Valmentajan työ on pudotuspeleissä Lehkosen mukaan lähinnä videoiden katselua.

”Pojat pelaa ja valmentajat valmentaa. Tämä valmentaminen on paljon helpompaa, kun ei tarvitse paljon motivoida.” 

TUTO-hyökkääjä Mikko Laine painottaa pudotuspelien aikaan hetkessä elämistä.

”Puhutaan aina yhdestä illasta ja yhden pelin voittamisesta. Ei tarvitse miettiä yhtään sen pidemmälle, tai mitä on aiemmin ollut. Edessä on yksi ilta ja kaikki ladataan siihen”, Laine naulaa.

Myös tiistain tappio on jo keskiviikkona unohdettu ja torstaina on kotikaukalossa uusi mahdollisuus varmistaa paikka Mestiksen finaaleihin.

”Koitetaan oppia joka pelistä hyvät ja huonot jutut, ja laittaa ne vielä paremmaksi seuraavaan otteluun. Meillä on vähän hampaankolossa eilisestä, joten KooKoota vastaan tulee taisteleva ja nälkäinen ryhmä. Päästään kotisalissa yrittämään katkonpaikkaa ja omalla pelillä otetaan se ihan varmasti.” 

Maalivahtitilanne auki

Turkulaisten maalissa pelasi tiistaina Kouvolassa JYPistä hälyytetty Sami Rajaniemi, kun TUTOn omat maalivahdit Kaapo Kähkönen ja Kimmo Meriläinen olivat molemmat sairaana.

”Kuka olisi uskonut, että samana päivänä molemmat molarit ilmoittaa, että heillä on 39 astetta kuumetta. Playoffeissa voi tapahtua mitä vaan. Sen kanssa on pystyttävä elämään ja voittaa, koska muuten menee koko vuoden työ hukkaan. Sä joko lamaannut tai toimit”, sanoo Lehkonen.

Torstain maalivahtitilanne on edelleen auki, mutta Lehkosen mukaan se on varmaa, että maalivahti TUTOn maalissa on kuudennessakin välieräpelissä.

”Alkulämmittelyssä ollaan varmasti aika lähellä totuutta. Jokainen ymmärtää, että kuumeisena ei ihmistä pysty peluuttamaan. Siksi Kangasniemen Iikkakin on ollut pitempään pois. Jos Iikalla on tänään kuumeeton päivä, niin hän saattaa pystyä huomenna pelaamaan, mutta minkäänlaisia riskejä ei oteta kenenkään kohdalla.”

”Meriläisellä kuumeilu tosin alkoi kaksi päivää myöhemmin kuin Kaapolla, joten Kimmo on kaksi päivää Kaapoa jäljessä. Eli Meriläinen ei missään nimessä ole mukana, mutta Kaapon tilannetta katsotaan koko ajan”, kertoo Lehkonen.

Mahdollisina maalivahteina ”Ika” tosin väläyttää Pasi Nurmista ja Juuso Riksmania, joita molempia hän on päässyt maalivahtivalmentamaan urallaan.

”Nurminen oli jo tiistaina valmis tulemaan ja Riksman on erittäin mahdollinen vaihtoehto, jos saisi vain Juuson kiinni. Se on Espanjassa maalivahtimessuilla ja siellä näyttävät kaikki suomalaiset molarit jostain syystä olevan. Tultiin siihen tulokseen, että Espanjassa on pakko olla jotkin räpylämessut, kun kaikki ovat siellä. En tosin tiedä, ovatko räpylät kädessä vai jalassa”, Ika nauraa.

Pelicansin valmennusryhmässä jälleen aloittanut Nurminen ei puolestaan ainakaan TUTOn treeneihin ole tulossa. TUTO-kapteeni Timo Pärssinen ja Nurminen omaavat meinaan sen verran värikkään historian aikanaan HPK:ssa.

”Harjoituksiin Nurmista ei uskalla ottaa, kun ainakin nuorempana Pärssinen ja Nurminen aina tappelivat keskenään.”

TUTOn ja KooKoon välinen kuudes välierä pelataan Marli Areenalla torstaina 2.4. klo 18.30 alkaen. Varmista paikkasi TÄSTÄ ja tule kannustamaan TUTO Mestiksen finaaleihin! Ottelulipulla pääsee klo 24 asti ilmaiseksi Apolloon, Forteen ja Yökerhoon.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää