TUTOlla mahdollisuus napata välieräpaikka Heinolassa

Peliitat – TUTO Hockey

Ma 20.3.2017

Versowood Areena

Ottelusarjaa 3-0 voitoin johtavalla TUTOlla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus katkaista puolivälieräsarja, kun joukkueet kohtaavat maanantaina Heinolassa. Lauantain kolmannessa puolivälieräottelussa tunteet alkoivat loppua kohden kuumeta toden teolla, joten asetelmat sarjan neljättä ottelua varten ovat varsin herkulliset.

Materiaalin leveys ja kärsivällisyys TUTOn aseina

Kolmessa ensimmäisessä puolivälieräottelussa TUTO on onnistunut maalinteossa yhteensä yksitoista kertaa. Joukkueen laajasta materiaalista kertoo se, että maalinteossa on onnistunut jo kahdeksan eri pelaajaa. Pisteille puolestaan on päässyt peräti kuusitoista TUTO-pelaajaa. Eilisessä ottelussa kahdesti maalinteossa onnistunut Aki Keinänen nostaa materiaalin laajuuden lisäksi esiin myös kärsivällisen pelaamisen merkityksen.

”Tänään pidettiin videopalaveri, ja katsottiin, miten meidän täytyy pelata huomenna. Ollaan kärsivällisiä ja pidetään sovituista asioista kiinni, niin hyvä tulee.”

Kärsivällisyys on todellakin ollut yksi TUTOn suurimmista vahvuuksista tässä ottelusarjassa. Sen puolesta puhuu myös faktat; Peliitat ei ole johtanut ottelusarjan kolmen ensimmäisen ottelun aikana sekuntiakaan. Loistavasta alusta huolimatta Keinänen muistuttaa, ettei neljännen ja ratkaisevan voiton ottaminen ole missään nimessä helppoa, varsinkaan Heinolan betonihelvetissä.

”Peliitat on hyvä kotijoukkue, ja he tulevat varmasti tekemään kaikkensa sen eteen, että kausi vielä jatkuisi.”

 

Fyysiset kamppailut luovat viihdyttävän sarjan

TUTOn ja Peliittojen välisessä ottelusarjassa on nähty runsaalla kädellä pudotuspeleihin kuuluvaa fyysisyyttä, joka on tuonut mukanaan pieniä painimatsejakin. Eilen Kupittaalla nähtiin myös hieman isompikin yhteenotto, kun Peliittojen Joona Hiltunen menetti malttinsa TUTOn terrierimäiseen Mika-Matti Hyväriseen. Hyvärinen itse kertoi TS-kiekon haastattelussa leppoisan jutustelun olleen viimeinen niitti heinolalaispuolustajalle.

”Ajoin maalille, ja kaveri rupesi hakkaamaan. Rupattelin siinä lupsakasti savon murteella mukavia, ja kaverilla ei pää kestänyt yhtään.”

Jo uransa kahdensiatoista Mestiksen pudotuspelejä pelaava Keinänen tuntee pudotuspelimaailman kuin omat taskunsa. Hänen mukaansa TUTO tiedostaa sen, että altavastaajana sarjaan lähtenyt Peliitat pyrkii fyysisyydellään pääsemään turkulaisten ihon alle.

”Ottelusarja on ollut fyysinen, aivan kuten playoffseissa kuuluukin olla. Uskon, että myös sellaisena se tulee jatkumaan huomennakin. Se on ainut tapa millä vastustaja yrittää horjuttaa meitä, mutta me tiedostetaan se ja ollaan valmiina siihen.”

Fyysisempi ja vauhdikkaampi pudotuspelilätkä on etenkin pelaajien mieleen, mutta myös yleisö nauttii pudotuspelikiimasta täysin rinnoin. Kevään pelien viihdyttävyyden tunnusti eilisen ottelun jälkeen myös TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

”Nämä ovat olleet viihdyttäviä pelejä Peliittoja vastaan, ja niin oli myös tänäänkin.”

 

Seuraa heitä
 

#82 Aki Keinänen, TUTO Hockey
Konkari iski runkosarjassa pöytään oman piste-ennätyksensä (25+24=49). Mestiksen parhaasta laukauksesta ja suurimmasta hauiksesta tunnettu ”Keni” sai lauantaina myös pudotuspelien osalta maalihansa avattua. Kaksi komeaa maalia auttoivat TUTOn 4-1 voittoon, ja antoivat ”Kenille” rutkasti itseluottamusta. Kun maanantaina Heinolassa haetaan ottelulle ratkaisijaa, tulevat katseet ansaitusti kääntymään Keinäsen suuntaan.
 

”Daltonin veljekset”, TUTO Hockey
TUTOn nelosketju (Kalle MoisioJoonas Toivanen – Mika-Matti Hyvärinen) ajaa usein vastustajat raivon partaalle. Kolmannessa puolivälieräottelussa ketju oli jälleen parhaimmillaan: Moisio ohjasi ottelun voittomaaliksi jääneen 2-0 osuman ilmasta sisään, Toivanen tarjosi maukkaan passin Aki Keinäsen illan toiseen osumaan ja Hyvärinen pääsi siinä määrin Joona Hiltusen ihon alle, että 22-vuotias puolustaja väänsi itselleen 5+20 minuutin rangaistuksen. 

Jos haet sanakirjasta sanaa ”pudotuspelijääkiekko”, aukeaa eteesi hyvin suurella todennäköisyydellä kuva Kupittaan Daltoneista. Tähän ketjuun sopii täydellisesti klassinen sanonta: omat rakastaa, vastustajat vihaa.
 

#10 Eetu-Ville Arkiomaa, Peliitat
23-vuotias hyökkääjä on ehtinyt pelata urallaan jo 83 Liigaottelua HPK:n ja Bluesin paidassa. Monipuolinen hyökkääjä on läpi kauden muodostanut vaarallisen tutkaparin yhdessä Tuukka Rajamäen kanssa. Edellisessä Heinolan ottelussa Arkiomaa vastasi elintärkeästä 3-3 tasoitusmaalista päätöserässä. Mikäli Peliitat mielii kauttaan jatkaa vielä maanantain jälkeenkin, on Arkiomaan otettava joukkuetta aiempaa vahvemmin reppuselkäänsä.

 

Kuva: Shaun Duncan
Teksti: Jyri Sulander

 

Maanantain vierasottelua voit seurata Radio Cityn taajuuksilta, Fanseatista, tai äärimmäisen viihtyisän Sporttibaarin valtavalta kankaalta. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18:30, ja tällä kertaa pelipaikkana on Heinolan Versowood Areena.
 

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää