TUTO voittoon värikkäiden vaiheiden jälkeen

Lopputulos 7-4 (2-0, 2-3, 3-1)

Menestyksekästä kautta pelaava saukkopaitainen LeKi saapui Kupittaalle nälkäisenä pisteille, mutta kotijoukkue TUTO:n otteissa oli heti nähtävissä, että ainakaan helposti ei pisteitä tänään vastustajalle heru! Peliä ehti kulua 9:39, kun Otto Mäkinen näytti, että tilanteet pelataan loppuun saakka ja kurotti hienon ohjauksen, laittaen näin ilmasta kiekon maaliin. Seuraava ratkaisija ensimmäisessä erässä oli Eetu Salmela, joka pääsi vasemmalta siniviivan tuntumasta ajassa 13:38 katsomaan sopivan raon ja upotti yläriman kilahduksen kautta kiekon LeKin Kimmo Rautiaisen häkkiin. Maali oli Salmelan uran ensimmäinen Mestiksessä. Pientä hermostuneisuutta ja hapuilua ensimmäisessä erässä kovan latauksen vuoksi oli, minkä seurauksena TUTO:lle tulikin liiasta pelaajien määrästä kahden minuutin joukkuerangaistus. Tätä jäähyä oli vielä puoli minuuttia jäljellä, kun Mikke Levo otti koukusta kaksiminuuttisen, mutta kovalla työllä TUTO piti oman pään puhtaana, vaikka hetki jouduttiinkin puurtamaan kolmella viittä vastaan.

Toista erää ehdittiin pelata 6:31, kun Timi Lahtinen pääsi yksin LeKin Rautiaista vastaan ja hassutteli varmasti kiekon pussiin. Peli siis tässä vaiheessa jo 3-0. Jo seuraava ajassa hyökkäys tuotti taas tulosta, kun Atte Mäkisen maalista ajassa 27:00 TUTO:n johto oli jo 4-0. LeKin Rautiainen sai maalillaan tarpeekseen ja luisteli vaihtoon, antaen veskari-vastuun Arttu Kulmalalle. LeKi on kuntotasoltaan erinomaisen kova ja osoitti, että pelin suuntaa kääntyy parhaimmillaan salaman nopeudella. TUTO:lle tuli huono purku ja LeKi:n Niko Lahtinen pääsi ajassa 30:03 ujuttamaan kiekon Julius Pohjanoksan alitse maaliin. Tästä alkoi kotijoukkueen kannalta pelin synkin vaihe. Aivan toisen erän lopussa LeKin Patrik Puistola pääsi kaventamaan pelin 4-2:een. Erää oli vielä jäljellä ja 4 sekuntia ennen loppua tilanne olikin jo 4-3, kun LeKin Lahtinen onnistui toistamiseen kiertämään Pohjanoksan.

TUTO luisteli kolmannen erän alussa selvästi Miika Elomon kopissa ohjeistamana taas huomattavasti energisemmin, mutta LeKillä oli momentum päällä. Heti virheestä rangaisten LeKin pirteästi pelannut Ville Virtanen teki maalin ajassa 43:34. Hyvältä tuntunut 4-0 johto oli sulanut 4-4 tasapeliksi. Ottelun hahmoksi noussut Timi Lahtinen oli kuitenkin onneksi tänään pitelemätön. Ajassa 49:37 Lahtinen nosti kiekon edestä maalin kattoon ja TUTO oli taas johdossa 5-4. Ottelussa oli kova tunnelataus, minkä seurauksena Henry Mäntylä ja LeKin Santeri Vuoti päätyivät istumaan pariminuuttiset väkivaltaisuudesta. Tämän tasavajaan aikana Juho Mäkelä punnersi Matt Nickersonin syötöstä väkisin maalille ja uskomattomalla ujutuksellaan teki TUTO:n kuudennen maalin! Ajassa 58:43 LeKi otti aikalisän, mikä tietysti ennakoi veskarin ottamista pois heti sopivan paikan tulle. Tämä toteutuikin jo 58:59, mutta TUTO ei ollut enää voitettavissa. Erän viimeisellä sekunnilla Timi Lahtinen pääsi vielä viimeistelemään hattutemppunsa tyhjiin ja muutti pelin loppulukemiksi 7-4.

Illan matsissa oli 1086 katsojaa, jotka saivat viihdyttävää Mestis-kiekkoa koko rahalla. Tämän katsojaystävällisempää peliä ei juuri tällä kaudella ole nähty! Toki matsi otti ajoittain myös sydänalasta, mutta yleisö eli sekä riemun, että pettymyksen hetket innolla mukana. Tätä on kaupungin värikkäin lätkä!

Teksti: Juho Koli

Kuvat Shaun Duncan

Ottelun jälkeisissä haastatteluissa joukkueiden päävalmentajat sekä pelaajista LeKin Sami Laakso ja TUTOn Timi Lahtinen:

Maalikooste:


 

Seuraava kotiottelu pelataan Marli Areenalla keskiviikkona 23.1. klo 18:30 alkaen. Tuolloin LeKi koettaa saada revanssia TUTO:sta! Liput edullisemmin ennakkoon täältä!

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää